tisdag 30 september 2008

Mumin.



Imorse var det nästan vinter när jag och djuret gick ut. Det kom rök från munnen när man andades, Lasse fick skrapa Wembleys rutor och det var alldeles vitt på gräsmattorna av nattens frost. Konstigt, med tanke på att barnen faktiskt badade i Mälaren i torsdags ( men så blev ju Alva förkyld också!)!

I vår familj är vi mycket för att döpa våra ägodelar. Bilen heter Wembley (den förra hette Set) och båten heter Softa. Det kanske inte är så konstigt, men är det normalt att döpa peruker och bröst? (Eller andra kroppsdelar. Vad tycker du Boksyster?)

Förra gången jag var sjuk fick min peruk namnet Kurre, för att den såg ut som en ekorre när den hängde på tork över hushållspappershållaren på diskbänken. Den här gången fick min köpta frisyr heta Vivi, för att den var tillverkad i Frankrike och hade Wivian som artikelnamn.

Mitt bröst (som är gjort av nedre delen av min mage) såg från början (innan det blev en bröstvårta av mitt revben) ut som nosen/mulen på mumintrollet. Så därför kallar vi reservdelsbröstet för Mumin.

På det här sättet blir sakerna mer personliga, men det blir också väldigt svårt att göra sig av med dem. Vi sörjer till exempel fortfarande Set, fast vi vet att han mår bra och rullar i Mönsterås...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ha ha bra där, som sagt minnet är kort men nu när du påminner mig så va vi nog svåra att missa på resan. Ja *ler* namn är bra om dom får rätt syfte, känns lättare att fråga efter dom då! Lite allvarligt nu; shit vad denna väntan e jobbig...... vi hörs imorgon kramiz

Anonym sa...

Hej mösskompis!
När jag inget hår hade utan gick runt i dotterns rosa fleecemössa, rosa fluffig morgonrock och rosa fårskinnstofflor blev mitt namn Tjocka kanin. Dock inte så kul när man idag är mer lik sitt gamla jag och lilla Anna ropar på skolgården - När kommer du o hämtar mig idag, tjocka kanin?
Saknat din blogg men nu är hårddisken lagad!!!
STOR kram från
Gökungen