fredag 12 september 2008

Kurbad.

Här på Mösseberg blir man placerad vid ett bord i matsalen första dagen man kommer, sen sitter man där under hela vistelsen. Jag har fått en lite dum placering i hörnan bakom en glasvägg som reser sig till hälften mot taket. Rätt man på rätt plats... Där, i skamvrån, äter jag frukost ensam varje morgon eftersom de andra vill passa på att sova ut när de är här. Men jag satt kvar en stund i morse trots att jag var färdigäten och efter en stund var vi fler som pratade lite innan vi gick vidare till vårt.

Jag gick upp till mitt rum för att ta mina tabletter och läsa lite i min bok, som jag inte har öppnat en enda gång sedan jag kom hit. La på mig fleecefilten jag hade med mig hemifrån och vips, så kom John Blund på besök.
Jag vaknade strax innan lunch, av en stor blöt fläck under min mun. Dregel!

Efter lunchen var det min tur att få ett kurbad. Man får välja vilken örtolja man vill ha i sitt kurbad, alla har olika funktion. Jag valde enbär som ska vara avslappnande för trötta och ömma muskler. Men jag tog det mest för luktens skull. Man tillsätter mig och oljan i ett bubbelbadkar fullt med vatten, sen ska man ligga där och "koka" i tjugo minuter.
Jag kom på mig själv med att leka med skummet som uppstod eller att flytta på kroppen för att se var bubblorna kom upp någonstans då. Det var väldigt spännande, jag tror många treåringar skulle hålla med... Jag undrar vad alla andra vuxna människor gör medan de ligger där?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åh va mysigt de låter då, ni har de säkert jätte härligt! Jag låg i 4.5tim igår och fick beh så idag e jag sååå speedad! Hälsa alla kram boksyster

Adam sa...

Hoppas du har det bra Mamma!

Längtar efter dig / Adam