fredag 22 augusti 2008

Så fel.

I lördags när vi skulle åka ut med båten så hade en båt, som ligger en båt i från Softa, sjunkit. Den hade dragit med sig bommarna på väg ner mot botten och fendrarna som satt fast i båten stod rakt upp mot ytan som två flöten. Det såg riktigt otäckt ut, så att man rös.
En båt ska inte ligga under ytan på väg ner mot botten, utan flyta, stolt guppandes ovanpå. Det var verkligen så fel.

Det är som när man ser någon man känner, känner igen eller bara vet vem det är, på Radiumhemmet. Det är det enda stället som jag inte vill se/träffa någon på, för det betyder bara en sak (om de inte jobbar där), de är sjuka. Exakt samma känsla sprider sig i kroppen, en otäck känsla som gör att man ryser. Åh nej, inte hon/han också!
En människa ska inte behöva få sin dom, i detta Dödens väntrum, utan leva sitt friska lyckliga liv med familj och jobb. Det är verkligen så fel.

Dagens måste: Varma kläder.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Ulrica!
Nu har jag suttit och läst hela din blogg! (så jag har nog dragit upp statistiken på antal minuter inne på din sida.. hihi)

Du låter som en otroligt härlig människa och jag tror att du och min syter Sabina med familjer kommer att få en underbar vecka på Rhodos.

Mys och ta hand om er och NJUT.

Stor kram från lillasyster Jo