lördag 16 augusti 2008

Båtutflykt.


Åh, vad härligt att det äntligen är lördag!
Jag beslutade mig redan i går när jag la mig, för att vara lite busig med min medicin. Jag skulle ta sovmorgon.
Och därför blev jag SÅ irriterad när jag vaknade redan klockan kvart i åtta av att jag var kissnödig. Inte ens min egen blåsa är samarbetsvillig! Försökte ligga kvar och somna om, men insåg ganska snabbt att det inte var läge att ta en konflikt med min välfyllda blåsa. Så jag gjorde vad som behövdes och tog sedan med mig DN till sängen.

Under alla år vi har haft Softa så har vi tänkt att det skulle vara trevligt att åka in till stan med henne. Göra stan från sjön. Men det har alltid blivit någon varm, härlig klippa norröver i stället. Tills i dag. Då vi styrde vår kosa i motsatt riktning, in mot city.

Vi ankrade upp utanför Pampas marina och åt vår medhavda lunch för att sedan åka Karlbergskanalen till Stadshuset. I kanalen fick vi möte med en större båt där ett bröllopssällskap firade för fullt. Det var nästan så jag fick en tår i ögat!
När vi passerat Stadshuset (med ännu fler brudpar utanför) så åkte vi mellan Reimersholme och Långholmen för att sedan komma ut på lite öppnare vatten och bege oss hemåt igen. Hela resan tog ca fyra timmar, och det var värt varenda minut!

Med risk för att bli för djup,... vad vackert det var! Tänk att det kan vara så fint mitt inne i stan. Att man kan bada från båten vid Söder Mälarstrand. Alla mysiga små ställen ut med vattnet, som jag inte hade en aning om fanns. Husen som ligger nästan vid strandkanten.

Jag är glad att vi hoppade över klipporna i dag, för en dag med båten inne i stan! Den här dagen var körsbär i likör, som är den godaste i Aladdin.

Dagens måste: Fika på sjön.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hejsan!
Körsbär i likör! Nej, vet du vad, någon måtta får det vara! Den läckraste av dem alla är fransk nougat, som numera är borttaget ur sortimentet.

Vad härligt det lät med en båttur i huvudstaden, själv ägnade jag dagen åt sonens fotbollscup.


Hoppas du får med Lasse på något annat kul idag för båtväder ser det ju inte ut att bli. Kanske något i huset som kan renoveras eller varför inte ett besök på IKEA?

Tänker på dig och hoppas att du får ett bra besked imorgon (måndag).

Kramizar