torsdag 5 mars 2009

Tralalalaa...

Vilken härlig dag!
Solen skiner från en klarblå himmel och det är vår i luften.

Jag har gått omkring som på nålar, till dånet av traktorer och grävskopor utanför fönstret, här hemma idag. Orolig för hur det gått för Dossyster som opererats på Akademiska idag.

Ända tills hon ringde mig från uppvaket för att överlycklig tala om att hon mådde bra och att de tagit bort hennes tumör, som hon haft så ont av, i nacken. Det gjorde även mig så glad att jag satte igång att baka en kaka till henne.

Lasse och jag ska på ännu en tv-inspelning av Skavlan ikväll så vi åker förbi Dossyster på vägen hem för att lämna den.
Men i morgon blir det riktigt fira av, för då har jag (och Lasse) bjudit Dossyster och sambo till Skepparholmens spa för att umgås och ha lite mysigt. Jag hoppas innerligt att hon orkar/kan/vill följa med.

Jag fortsätter att tralla till Melodifestival cd:n...

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Ulrica!
Hittade hit genom Sabinas blogg.
Vilka kämpartjejer ni är, så kloka, tappra o humoristiska.
Vilken vänskap!!! Trots att ni mötts under så tråkiga omständigheter. Livet är verkligen inte rättvist.....
Jag undrar hur ditt återfall upptäcktes? Fick du symtom eller var det på kontroll?
Jag skickar dig tonvis m styrkekramar, N

Anonym sa...

Hej!!
Hittade oxå hit via Sabinas blogg, som jag hittade via Johannas sjukblogg, låter som jag morbid surfar enbart cancerbloggar, men det började att jag sökte info om cancer/smärta/självupplevda tillfrisknande eller återinsjukn. Jag är sjuksköterska och det kändes viktigt att veta hur patienters upplevelser av engagerade och empatiskt förstående sjuksköterskor som ger tröst kan förbättra livskvaliteten för cancersjuka.
Jag fann på era bloggar så mkt information, så många utlämnade känslor, att det påverkade mig, inte bara i mitt arbete men också privat har jag känt av era positiva, oerhört levnadsglada bloggar!
Keep up the good work och låt aldrig aldrig tangentbordet damma igen, lova det!
kraamar Lottie

Anonym sa...

Hej, vill bara sända en hälsning så här via bloggen. Vilka härliga bilder från solen och värmen du bjuder oss på. Ni ser ut att ha haft det riktigt skönt. Idag fick man en liten känsla av att våren och värmen är på väg även hit och därmed det efterlängtade ljuset!
Tänker på dej varje dag.
Kram från Mulla

Anonym sa...

Jag måste säga att jag tycker du är så härligt positiv, det andas livsglädje & kämparglöd i dina inlägga! Har oxå tänkt på Sabina idag, blev så förvånad det var den i nacken de tagit bort-bra att allt gått väl. Hoppas ni får en härlig dag på SPAT imorgon tillsammans!

Ha d så bra du bara kan!
Hälsn från en Trogen Bloggläsare

Anonym sa...

Åh, så skönt att läsa att de opererat bort draken från Sabina och att ni tillsammans ska på mysig och välbehövlig spa! Förstår att ni har ett alldeles speciellt förhållande och att ni delar så mycket gott och ont med varandra... För oss som ännu inte drabbats är ni båda två helt fantastiska människor som delar med er och får oss att förstå hur viktig tiden är här och nu... Tack Ulrika för att du meddelade oss om Sabinas tillstånd efter operationen och Tack för att du också skriver så fint och tänkvärt på din blogg, ni har så fina familjer och "känns" så goa när man läser om vardagstankar i stort och smått - Doris är förtjusande och skulle säkert ha kul med min Milla som är en nästan mesigt snäll westie(!)... Jag tar mig friheten att säga att vi är många som följer era kämparinsatser och beundrar er styrka och inställning till livet - era förmågor att uttrycka er och dela med er till oss alla - Tack för det! Stor Kram till dej och ha en underbar spadag i morgon - det är ni väl värda...
/Kerstin

Anonym sa...

Jag följer din o Sabinas blogg varje dag o det är så underbart att se posiviteten ni har fast ni inte mår bra. Det får iaf mig att inse att det jag går igenom är bara ett lite dammkorn i ett hörn! Ni ger så mycket:-)TACK! Kram P i Östersund