lördag 7 mars 2009

Spa.

Skepparholmens spa ligger precis vid vattnet. Själva byggnaden ser inte mycket ut för världen men inuti är det så rofyllt och vackert.

När vi bytt om till badrockar och plockat med oss frukt, juice och nötter och sedan satt oss i varsin skön fåtölj med utsikt över farleden där Finlandsfärjorna glider förbi som stora lysande hotell då kunde man inte känna annat än ett lugn.

Vi blev faktiskt sittande där tills vi skulle äta vår goda (och dyra!) trerätters middag. Jag vet inte varför, men jag har lite svårt för att äta kött. Trots det slank det ner anka, och jag måste säga att det var riktigt gott.


När middagen var avklarad förflyttade vi oss till salongen där det serverades fika och en och annan starkare dryck. Efter en kopp te var det dax för mig och Dossyster att uppsöka toaletten som var belägen på källarplanet, där vi hittade ett mysigt "tillhåll" med biljardbord, darttavla och en storbilds-tv med två sköna fåtöljer.

Vi gick dit och satt i de sköna fåtöljerna och pratade medan männen kastade dart och spelade biljard, tills vi sent gick till våra rum för att sova.

Halv nio träffades vi vid frukostbordet. Det var en fräsch kontinentalfrukost där allt fanns med, Dossyster och jag gräddade till och med varsin våffla!

Innan vi skulle åka och hämta Doris så handlade Dossyster och jag varsitt smycke, som minne, där det stod "Miracles" på. För vi tror och hoppas att det gäller oss...

Vi hann inte mer än hem med Doris förrän jag hittade henne i sängen under Lasses täcke. Vad är det för vanor hon har lagt sig till med?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hahaha, Go Doris!!!!
Kraam Lottie

Anonym sa...

Verkar som om det var en mysig vistelse på Skepparholmen, bara hasa runt i morgonrockar å äta en massa gott,kanske ska pröva det ????? Ja, nu får ni nog räkna med att dela med er av sängen, så kan det gå när man "lånar ut" hunden, ni vet men hon brukar sitta hos när det finns något ätbart !!!!! Vov, vov från H-by

Anonym sa...

Sen jag läste att du bakade en mintchokladkaka har jag inte kunnat tänka på annat...
Kan inte du lägga ut receptet här Ulrica?

kram kram
Ada

Anonym sa...

Hej Ulrica!
Läser din blogg dagligen. Vill lämna ett avtryck hos dig. Beställde boken igår. Allt berör. Livet är konstigt. Förlorade min ena son Charlie för två år sedan i en mopedolycka, nästan 16 år ung. Jag har blivit mera ödmjuk. Vet inte varför jag läser om andras sjukdomar och öden. Tror jag vill förstå att det inte bara är vi som drabbats av sorg. Varför det finns sjukdommar och olyckor, krig och elände vet jag inte. Önskar dig allt gott i livet. Massor av kramar Lotta.

Anonym sa...

Det ser verkligen ut som att ni fick en härlig vistelse. Spa är aldrig fel. Ser fram mot att läsa fler positiva händelser i ditt liv, för nu måste det ju bara bli bättre. Våren är här och då brukar livsandarna återkomma med skira färger, knoppar som spricker och blir till krokusar, snödroppar och tulpaner. Träden börjar att skifta färg och ja, nu är vi på väg mot en ljusare tid. Så är det bara:-) Kram från Åsa

Anonym sa...

Åh vilken underbart söt vovve!! Förtår att ni saknat henne. Verkar mysig med SPA, måste testa det någon gång. Ha en fortsatt bra helg /karin