fredag 28 november 2008

Fredagsträff.

Torsdagen gick med ett rasande tempo.
Började dagen med en härlig sovmorgon (det går de torsdagar vi inte har barnen) eftersom Lasse inte har några lektioner innan lunch.

När han gått plockade jag lite här hemma, bakade, ringde några samtal och tog hand om "viktiga" papper.
Det låter kanske inte så jobbigt, men i min värld är det stort. Jag har ju berättat förut om mitt "sofftillstånd", där jag inte KAN göra annat än att sitta rakt upp och ner i soffan och titta rakt fram. Att ta sig för något är omöjligt.

Jag är ju ständigt i ett "sofftillstånd" light, då det verkar som om min hjärna stängt av vissa delar för att klara av andra. Tror att det är så finurligt ordnat att kroppen liksom sparar på vissa saker till förmån för andra, för att klara av svåra saker som händer i livet. Tex så har min syn blivit suddig sedan jag fick min diagnos för två år sedan. Min hjärna tycker att jag kan se världen lite suddigt under tiden den tar hand om värre saker som kommer dit.

Till middag plockade jag ihop lite rester från kylskåpet, och vips, så hade vi en utsökt kycklingpaj på middagsbordet. Efter maten begav vi oss till Dossysters sambos butik för att köpa en ny dammsugare och några julklappar. Det blev en del kap!

Idag har jag gått en rask promenad (utan mannen med hunden!) med Doris, som undrar var all härlig snö tog vägen. Det finns fortfarande små snöhögar (som inte hunnit smälta än) som hon rusar fram till, borrar ner nosen och frustar högljutt.

Fortsättningsvis ska jag ägna dagen åt att fixa lite och förbereda inför kvällen då min kompis, hennes ostälskande sambo och deras lilla bebis (vars leksakskanin Doris tog förra gången de var här!) kommer hit. Kanske tar jag en premiärtur med den nya dammsugaren och byter sängkläder till rent och fräscht.
Den här gången är det deras tur att stå för middagen och vi för efterrätten (behöver jag nämna att den innehåller choklad...). Tror jag ska trolla fram något trevligt sällskapsspel också, för det kan vara så att någon vill ha revanch...

1 kommentar:

Anne sa...

Kan bara le..."sofftillstånd"...det känner jag igen. Ingen ork, ingen lust, bara tid som antingen står stilla eller bara flyger iväg.
Tror oxå att kroppen hushållar med resurserna för att fixa det på bästa sätt.
Tror att jag oxå ska gå och "soffa" lite!
Ha en härlig kväll i ost och det "där bruna vad det nu är det heter"
Kram
A