söndag 5 oktober 2008

Storm.

Vaknade av att det knakade i fönsterrutorna och att det var väldigt trångt i sängen. Det var ett hårigt fyrbent djur som hade tagit sovmorgon när det ändå var storm ute.
Jag smög upp och tog min medicin och kröp ner igen, det är så mysigt att höra regnet mot taket och blåsten som viner i träden utanför, när man ligger i en varm skön säng.

Lite senare tvingade jag Doris runt på en promenad, fick hon bestämma skulle hon nog kunna hålla sig hela dagen men jag var lite orolig för hennes urinblåsa.

Sedan vi flyttade hit (för snart tre år sedan) har vi eldat i öppna spisen utan att ha något som hindrar gnistorna att "hoppa" ut på golvet/soffan. Vi har haft det som en liten sport att vara eldvakt, det gäller att få gnistorna att slockna så fort som möjligt innan det tar eld någonstans!

Men idag, när det var så dåligt väder, tänkte vi handla ett gnistgaller.
På Plantagen visste vi att det fanns ett, så vi begav oss dit. När vi ändå var där, tittade vi runt lite bland träden och hittade ett fint som skulle passa på vår tomt. Det var det sista som fanns kvar så vi köpte det, men det ska ni veta, kära läsare, det är inte lätt att få in en Purpurapel i en Volvo S60...

När jag var på Mösseberg var det en tjej som hade blivit felplacerad vid vårt bord, men hon bad om att få sitta kvar för vi var så trevliga (där ser man!). Ikväll hade hon bjudit hem oss på lite mat och samkväm. Det var roligt att ses igen och prata lite strunt över en mycket god middag (lax med bönsallad och hemmagjord chokladmousse. I like!). Min fantastiska man skjutsade mig dit och hämtade mig igen när jag ville hem eftersom det var så ruggigt väder.

Jag tror biverkningarna är på semester... Funderar på att ge dem sparken när de kommer tillbaka.

1 kommentar:

Anonym sa...

så ni vågade er ut i regnet igår....själva höll vi oss hemma, pappa lyckades "sabba" datorn å de tog några timmar å få ordning på den (ändå inte riktigt bra) det är bara att konstatera vi blir aldrig några "hacker" .....kul att din träff på kvällen blev lyckad, kram till er alla 5 från mamma o pappa