måndag 27 oktober 2008

Fisk.

Idag började höstlovet för de två dvärgarna (som Lasse 196 cm kärleksfullt kallar Adam och Alva). Tyvärr tillbringar de inte lovet här utan åkte till sin pappa efter en välbehövlig sovmorgon.

Lasse jobbar till onsdag sedan får även han lite långledigt. Dagen spenderade han på Skolforum (en mässa för skolfolk) med att gå på föreläsning, plocka gratispennnor, äta gratisgodis och få sådär härligt ont i ryggen som man får efter ett par timmar där.
Jag skulle gärna ha följt med men istället var Pa snäll och körde mig till Radiumhemmet för behandling. Han höll mig sällskap under tiden giftet droppade in. När Lasse är med brukar jag få sova, när Pa var med hade jag inte en chans att somna. Han ville vara social!
Men jag tror han hellre följer med mig när jag handlar, så han får blippa med dosan, än att se den läskigt stora nålen som ska in i mitt skinn!

Pa har en arbetskamrat som brukar fiska och därefter röka dem. I helgen hade fiskelyckan varit god och Pa fick ta del av fångsten, som han i sin tur delade med sig till oss. Därför åt vi nyrökt sik, potatis och smögensås till middag. Mycket gott!
Lite choklad på det och jag är nöjd.

2 kommentarer:

Anonym sa...

det blev rökt sik hos oss oxå, konstigt va..... du får väl slå på en signal nästa gång det är dags för ett besök på Coop, Pa vill blippa....med risk för att det blir lite dyrare än du räknat med, "sovgottkramar" till er från H-by

Anonym sa...

Vill bara skicka en regnig hälsning från värmland!
Tänk, fisk har jag aldrig lärt mig älska så där mycket. Men dom gånger jag ätit det så har det varit himmelskt gott! Från det till att laga (förutom dom sedvanliga fiskrätterna av lax och ljusa fisksorter i frysdisken + några till) är ganska långt.
Du en fråga; din mor skriver att din Pa vill "blippa", vad menar hon? *S*
Ha det bäst, jag gillar att du fortsatt blogga. Så det så!!!
KRAM! // Titti