onsdag 8 april 2009

Onsdag.

Igår morse, efter Dorisrundan, åkte vi den korta biten in till Borgholms sjukhus för att lämna blodprov. Jag fick inget provsvar men Dr Lidbrink ringde lite senare under dagen och talade om att jag skulle sluta ta mina tabletter på en gång för att se om det är dessa, i kombination med den eventuella leverskada jag fick i höstas, som orsakar de höga bilirubinvärdena.
Jag passade på att tala om för henne att mina biverkningar har ökat ordentligt de senaste veckorna.
*Jag är svullen i ansiktet och över magen av kortisonet.
*Jag har ont i mina knän.
*Jag har tappat nästan all känsel i fingrar och tår.

Vi gick en sväng i ett soligt och varmt Borgholm innan vi åkte hem igen. Vid hönshuset stannade vi till och plockade med oss några ägg som vi sedan vispade ihop en ugnspannkaka till lunch och en sockerkaka till kvällsfikat av.

Adam och Alva var ute i stallet, på tomten och spelade fotboll, cyklade eller "hängde" med en Ölandskompis.

Både vår förra bil, Set, och vår nuvarande bil, Wembley, är köpta här i Borgholm och vi brukar även försöka att serva bilarna här.

Imorse var det dax för Wembley att få sig en ordentlig service. Klockan åtta var det en tid bokad för honom och eftersom servicen tar några timmar och det är en bit ifrån där vi bor, undrade Lasse om han kunde få en lånebil under tiden (som han brukar!). Javisst, kunde han få det! Men annars erbjöd sig bilmekanikern att skjutsa hem honom!
Det skulle ALDRIG hända i Stockholm.

Vi fick ett sms när Wembley var klar och vi begav oss alla fyra till Borgholm för att hämta honom och handla lite. Det blev varsina riktigt snygga nya vårskor till Adam och Lasse och varsin fin t-shirt till Adam och Alva från Reebokaffären.
Inhandlingen inför den stora påskmiddagen påbörjades också eftersom två chokladpåsktårtor skulle bakas idag av mig och Lasse för att hinna "goffa" till sig ordentligt tills vi ska inmundiga dem.

På kvällen var Alva och jag och tittade på lammen och två gäss, modell större, på gården brevid.

14 kommentarer:

Amanda sa...

låter som om du har det toppen bra nere på öland ulrika. hoppas du fortsätter o ha det så underbart så det låter just nu för det är du värd.
fortsätt njut o ta till vara av varje dag. stor kram Amanda

GLAD PÅSK PÅ DIG O FAMILJEN MED...

Anonym sa...

Vad mysigt det låter när Du berättar om er tillvaro där nere på Öland, undrar om ni har haft kallt idag, här har det blåst kalla vindar men dom har lovat bättre till helgen så vi ser fram emot det, vi har kollat av hemmet idag ; allt lugnt, dom asfalterade gångvägen utanför köket å det blev jättefint. Hoppas nu att Du blir bättre när Du slutar med tabletterna, vi vill så gärna att Du ska kunna ha det riktigt skööönt nu i Påsk, Kramar till er alla från Mamma o Pappa

Anonym sa...

Vad härligt ni har det. Här hemma har det varit lite kyligt, men klagar inte. Vadsmarrigt det låter med chokladtårta : ))))Q
Önskar dig och familjen fortsatt härliga dagar.

Påsk kram Maud

Anonym sa...

Men du, du glömde ju köpa ngt till dig själv oxå! Alla andra fick ju ngt vårnytt. Tycker du skall ta dig en sväng imorgon och unna dig ngt riktigt fint bara till dig själv!

Ha en härlig Påsk!

//En trogen bloggläsare

lotta sa...

Hej ulrica!!
Har precis läst boken sträckläste den.. vilka känslor vilken livsglädje ni utger ändå för att vara i er tunga tid.........har följt sabinas blogg sista tiden och fastnade i den vaR bara tvungen att läsa boken helt ubdrbar...kommer säkerligen hit igen hoppas all dinlycka ............kramar Lotta

Anonym sa...

Ååå.. Blev så sugen på chokladtårtan det var nog dom magiska orden "Goffa till sig " som gjorde det :-)) Snälla kan jag få receptet ? ;-)Jag önskar mig "Ulrikas box of chocolate" En fin box fylld med ljuvliga kakrecept, härliga bilder och kloka ord. På locket skulle det såklart vara en bild på dig med ditt fantastiska leende och varma glittriga ögon..den skulle alltid stå på mitt köksbord. Tack för din fantastiska blogg du skriver verkligen så man blir varm i hjärtat. Stor Kram och Glad Påsk!

Okänd Bloggläsare för dig men du känns som en fantastisk vän för mig.
Anneli

Petra sa...

Hej Ulrica!
Ni verkar ha det riktigt mysigt på Öland.
Jag lyckades få fatt på er bok på Bokus i måndags, blev så glad eftersom den var slut från förlaget.
I morse damp den ner i brevlådan och nu har jag sträckläst den. Helt suverän!!!
Ta hand om dig och de dina.
GLAD PÅSK
önskar jag er.

julia sa...

Åh ja e riktigt avis på er, vill också till Öland!!! Jag mår så otroligt bra där!!! Vad skönt att allt gått bra för er, hoppas ni får nån ordning på dina mediciner! Kramar

Anonym sa...

Önskar dig och hela familjen en skön påskhelg nere hos syrran på Öland! Vilken fin bild på Alva! Massor av kramar från kusin Sanna med familj!
(Jag skall nog också försöka få till en god chokladtårta även om jag inte är så bra på att baka men det lät så gott!)

Kajsa sa...

Hej! Ni verkar ha det mysigt. Kul att de verkar så trevliga på Öland också - tänkte på det med bilservicen. Chokladpåsktårta låter jättegott :) Har förresten läst ut er bok och den var fantastisk. Ger en lite att tänka på och jag försöker uppskatta livert mer och inte gnälla över småsaker!

Glad påsk!

Julia sa...

Det låter verkligen som om du har en mysig påsk tillsammans med din familj.
Ha det fortsatt trevligt, och njut av den goda påskmaten!

Glad Påsk

Anonym sa...

Glad påsk till hela familjen. Hoppas att biverkningarna försvinner nu och att du mår bättre. Det är härligt på Öland (har släkt i Kalmar) varma hälsn. Karin

Anonym sa...

Hoppas det känns bättre snart med knäna och svullnaden, och att ni får ett underbart väder där nere på fina öland!

GLAD PÅSK ULRICA!!!

KRAM

Anna Lindkvist sa...

Hej Ulrica! Nu har jag läst boken. Jag är i samma sits som du, vi har dessutom samma läkare. Nu kommer jag följa din blogg, det är kul att se hur du har det. Vi verkar vara väldigt lika, gillar att göra massor av saker trots vår sjukdom. Tråkigt att du har biverkningar, hoppas det blir bättre. Jag går på xeloda och herceptin. Glad påsk! kram Anna