måndag 13 april 2009

Hemfärd.

Efter frukosten igår började vi packa ihop oss efter en härlig vecka hos min syster på Öland. Det här har varit Lasses och min tillflyktsort under våra år tillsammans. Båda två har känt att vi lämnar allt bakom oss när vi åker över bron. Vi mår alltid så bra här, ingen stress och man bara "är".
Vi har lyckats smitta barnen med våra "good vibrations" vad gäller Öland för de trivs här och tycker det är tråkigt att åka härifrån.
På vägen hem till Stockholm hade vi lovat hälsa på hos Lasses syster och sambo i närheten av Arkösund. Det blev en kort med intensiv visit. De bjöd på fika direkt när vi kom, påskäggsletande i trädgården för barnen och god middag med efterrätt innan vi skulle åka vidare igen. Det kändes väldigt "snyltigt" av oss att bara stanna så kort stund, äta och sedan åka vidare. Men vi lovade att stanna längre och sova över nästa gång vi kommer dit.
Hemfärden därifrån skulle man kunna göra en skräckfilm om, för dimman låg tät i den kolsvarta skogen och fast vi inte kunde köra fortare än 40 så höll vi på att köra på en hare, en iller, en katt och två älgar. Vi var riktigt skärrade alla fyra och det kändes skönt att köra upp framför vårt hus strax innan tolv i natt.

När vi sedan kom in så hade Ma och Pa, som skulle passa huset åt oss, dragit fram som Askungens möss och putsat fönster och tvättat gardiner, dammat i alla rum, dammsugit överallt, skurat toaletterna och i köket, fixat nya fina överdrag till våra fåtöljer, varit till återvinningsstationen med skräp och gjort ett vårigt blomsterarrangemang i hallen. Vi blev väldigt väldigt glada och överraskade. Men hur kan vi tacka dem tillräckligt...?

10 kommentarer:

Anonym sa...

Du verkar ha underbara föräldrar. Det är för en del människor så självklart att tjäna andra och hjälpa till och finna glädje i det. Jag tror att för dom är det tack nog att ni visar uppskattning och vetskapen att det dom gjort för er underlättar ert liv.

bloggberta.blogg.se sa...

Tacken har dom nog redan fått genom att få lov att hjälpa till.

Amanda sa...

skönt att hemresan gick bra o vilken kul överraskning att få när ni kommit hem efter er lilla tripp till öland. kram Amanda

Annelie sa...

Tomt och tyst i huset.
Vilka fina bilder och ord ifrån påskhelgen. Dessa dagar kommer att finnas med högt upp på listan av bra dagar.
Ses snart,
STOR kram från Öland

Anonym sa...

Tror att tacket finns redan..genom att ni finns för dom :)

Stor kram
Gabriella från Skåne

Kajsa sa...

Jag hade absolut gjort samma sak för mina barn! Så bara genom att finnas till har ni ju tackat dom! Det ser ut som om ni haft en ljuvlig vecka på öland. Har inte själv varit där ännu...har en kusin där så kanske snart.../Kram

Anonym sa...

Vad skönt ni verkar ha haft det. Bra att ladda batterierna. Håller med de andra, ofta mår man väldigt bra av att få hjälpa andra och det är ett sätt att visa kärlek.

Elisabeth 3barns mamman sa...

Vilka underbara "möss" som varit hos dig. Det är du värd!
I morgon har jag behandling igen och jag har så ont i halsen...
kram från Elisabeth
joelisacadam.blogspot.com

Jag är Elisabeth sa...

x

Fillis sa...

Vilken lyx att komma hem och ha fått det så där vårfint. Det var verkligen en fin påskpresent. Kan man hyra Ma & Pa ? ;)