lördag 11 april 2009

Grillfest.

Igår var det en slappardag, det är väl det långfredagen är till för?
Vi tog det lugnt ute på tomten, var lite sociala i stallet och gick våra promenader med Doris. Hon hälsade på fåren, som var mycket intresserade av henne.

Sedan Lasse och jag träffades så har vi gömt barnens påskägg och därefter givit dem en lapp med en ledtråd till ett ställe där de hittar en ny lapp med en ledtråd till ett nytt ställe och så vidare tills de kommer till påskäggen. På väg ner hit till Öland undrade Adam om vi skulle göra så i år igen, vi hade pratat om att de kanske började bli för stora för det, men icke...
Det var bara för Lasse att börja skriva lappar och gömma äggen.
Eftersom de får så många ägg så får vi sprida ut äggutskänkningen på flera dagar, med start igår.

Vi laddade också inför kvällens grillfest som skulle äga rum vid stallet, där även några andra bybor var inbjudna. Barnen som tycker om tillställningar av lite annorlunda slag, och speciellt då vuxna och barn gör saker tillsammans, var helt till sig och lite uppspelta hela dagen.

Vid sex tändes så äntligen grillarna. Bord var uppställda på baksidan av stallet och vi åt till en härlig solnedgång.


Det blev snabbt ganska kyligt så det blev förfest hos en granne innan det bar av till Harrys inne i Borgholm (och en konsert med Snowstorm. Ni kommer väl ihåg Sommarnatt?).

Dock inte för mig för barnen ville inte vara själva så sent i min systers stora hus. Men vi tre hade det mysigt ändå. Strax efter ett på natten hade jag den äran att hämta hem några något överförfriskade festprissar igen.

8 kommentarer:

Mette sa...

Hej Ulrika!
Det låter som ni har en härlig påsk vilket är dig väl unt.
Jag hoppas att du mår ganska ok.
Det verkar iaf så.
Kram Mette

Anonym sa...

Hoppas du får en underbar påskhelg med hela din familj. Har köpt o läst din bok=helt fantastisk ! Många kramar till dej.

Fillis sa...

Det är lappar och ledtrådar som gäller här hemma fortfarande också, och barnen är 15, 16 år nu. Man får tydligen inte rucka på traditionerna. Det blev premiär för grillen här också idag...Glad Påsk!

Anonym sa...

Det är bra att du håller igång Ulrica:) Det verkar som att eran påsk är helt underbar. Vi har också gömmt påskägg. Nu sitter jag här framför datan och tänker på dig och din fina familj:)..och på fina Sabina med en fin annons i dn idag. Ha en fortsatt fin påsk. varma hälsningar Karin

Anonym sa...

Hej!
Vi har oxå haft äggletning och grillknyt idag....vi var 31 st (mina syskon med barn o barnbarn)....härligt med traditioner!
Så skönt att läsa att ni har haft så roligt och mysigt...man måste ta vara på de goda stunderna.
kram Siss

Marie sa...

Hej
Jag skrattade lite när jag läste att ni pratat om att barnen kanske är för stora för att påskäggen ska gömmas. För samma tanke hade vi här hemma. Vi har firat påsken i våran stuga i år och när vi kom upp sa Elin ( snart 14) "Du glömmer väl inte att du ska gömma påskägget. Ja ja det var bara att fundera ut ledtrådar. Tänk vad fantastikt att det har varit en sån fin påsk i hela landet som det verkar. Förra året var det snöstorm. Ha det fortsatt bra.

Suzanne sa...

Det låter som att ni har det skönt där nere på Öland. Fortsätt så.

Härliga påskhälsningar från Suzanne i Uppl Väsby

Amanda sa...

låter som om du haft en underbar påsk ulrika. det är du verkligen värd. kram Amanda