tisdag 13 januari 2009

Tjugondag Knut.

"Nu är glada julen slut slut slut...." Idag har jag plockat undan julen och det var verkligen på tiden. För lika ivrig som jag var att pynta och få julmys, lika skönt var det att få bort julen och allt krimskrams.
Idag var det ju dessutom en passande dag när det var som vår ute. Jag nästan skuttade som en ko på grönbete när Doris och jag gick vår eftermiddagsvända. Det var varmt, solen sken och alldeles torrt på marken. Tyckte mig höra att fåglarna sjöng extra fint och att gräsmattan var extra grön också.

Jag var värd en paus med en kopp te frampå eftermiddagen och hade just satt mig vid datorn då Alva ringde och undrade om hon fick ta hem en kompis. Jag svarade undvikande (och trodde att hon skulle förstå) att Doris löper, jag tvättar och packar inför fjällen och det är lite stökigt eftersom jag plockar undan julgrejerna. Men jag veknade av: "Men snäääälla mamma jag kan väl..."
Efter några minuter kommer hon hem med FYRA kompisar!

Hela hallen/garaget blev belamrat med jackor, skor och skolväskor. Våra ljusa mattor blev brunfläckiga. De lekte någon lek med en ljudnivå likt en Metallicakonsert. Doris som löper och inte är van vid sådana höga decibelvärden, visade tänderna och morrade ogillande. Jag önskar jag kunnat göra detsamma.
Istället tog jag med Doris ut och hoppades att de bestämt sig för att njuta av det underbara vårvädret under tiden jag var borta. Men icke...!

På kvällen, när Adam kommit hem från träningen, krossade vi pepparkakshuset och barnen åt de sega dammiga husväggarna med god aptit. Jag tittade på mitt blivande favvoprogram på TV, "Såld på hus". Det innehöll allt jag har ett sjukligt intresse av, hus, planritningar och budgivningar. Så nu vet ni det...

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Ulrica!

Håller med om att det är härligt att städa bort julen! Nu blir det rent och snyggt hemma och solen flödar in, dock genom lite smutsiga köksfönster...och snart tittar väl kanske krokusen upp utanför!

Vi har också fullt upp med en massa tonåringar och lite mindre varianter varje dag... men de är så mysiga! När de kör både Rock band och WOW samt diverse musikprogram på laptopen så får man krypa långt upp i soffan för att få lugn...Men jag brukar tänka att det är en härligt intensiv tid och den tiden man har dem hemma är begränsad...bara att njuuuta!

Sköt om dig!

Kram L