söndag 31 maj 2009

Mors dag.

Helgen som gått har varit varm. Som sommar.

Vi fick lite panik över att Softa fortfarande låg kvar på torra land när det var så varmt, soligt och vindstilla.
Därför spenderade vi hela lördagen åt att tvätta, vaxa, polera och putsa på henne. Vi slet som djur och tittade avundsjukt på de som kom åkandes i sina bilar, parkerade, lastade sin båt full med packning och mat och gled ut på fjärden. Vi ville också...
Klockan 22.40 gled Softa av trailern ner i vattnet.

Mors dag firades genom att ta en premiärtur på sjön. Vi rotade fram det som kunde tänkas funka som matsäck och åkte i väg. Men vi kom inte så långt för motorn började krångla och eftersom Ma och Pa, som brukar rädda oss, är på Öland så valde vi att lägga oss på svaj utanför Viksjö.

Vi fick några härliga timmar där innan vi begav oss hem för att fira Lasses mor. Min fick ett "glass-sms" av mig. Hon visar upp sms:et i affären och får en valfri GB-glass. Det kan jag rekommendera om det är något långväga firade på gång.
Jag fick ett sms av Ostfrun som tycker jag är en toppenmamma. Men det är inte samma sak som att bli ihågkommen av barnen. Ska jag påminna dem? Lasse? Deras pappa?
Lite snopet känns det allt måste jag erkänna.
Men å andra sidan fick jag en potatissticka av Alva, som hon gjort i slöjden, för några veckor sedan. Det var en mors dagspresent men hon kunde inte hålla sig. Så hur mycket begär jag egentligen?

I morgon kommer de hit och då blir det liv och rörelse på den nedre våningen igen. Det blir deras sista vecka i skolan innan sommarlovet. Det var den bästa kommer jag ihåg. Fröknarna var så (extra) glada och man städade sin bänk och det anordnades lite annorlunda roliga saker. Jag hoppas att de känner likadant.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Ha jag känner igen det där, jag har varit stensur på min man och mina barn idag. De behöver inte göra något eller så men kanske plocka en blomma eller bara kramas. Suck, men det har ju iallafall varit fint väder! kram M

Anonym sa...

Kul att du är tillbaka förresten! M

anna sa...

hihi jag fick en slags pinne med en insekt på av mellanpojken...
mi tioåring sa bara ahmen jag Oorkade inte gööra nåt och jag glööömde....och lillfisen sa jag fick en kjjam av honom...och av sambon kunde jag inte vänta mig nåt. för jag köpte buskar te mej själv förra veckan som skulle få bli min morsdagspresent:-)
men en härlig sollig varm dag har jag i varje fall haft!. låter härligt med båten...vi hade båt under mina tonår...u så skönt att ligga där framme o sola.tusen kramar anna

Yvonne sa...

Mors dag är så upphausat nu för tiden...det är väl lika roligt att få nåt nån annan dag :) Glass-sms, haha! Jag gillar INTE glass, men ett vin-sms skulle inte vara fel ;) Och vilket väder...så skulle det vara oftare! Kram.

Annika M sa...

När jag påminde sexåringen om att det är mors dag idag sa han bara: "Jaha". När jag då sa att han väl i alla fall kunde gratulera mig sa han: "Det kan du väl göra själv". Då vände jag mig till 3,5-åringen och sa att han väl i alla fall kunde gratulera. Hans svar: "Jag oooorkar inte".

Jaha. Mer än så blev jag inte firad idag. Tyvärr har jag en make som inte bryr sig om dessa dagar och då alltså inte får barnen att bry sig (de är ju så små att de inte kan göra något själva än).

Egentligen vet jag ju det redan. Men ändå. Lite besviken är jag allt.

Så jag förstår hur du känner.

Men vi är världens bästa mammor åt våra barn ändå. Så det så!

Maria sa...

Glass-sms, kul måste jag kolla in.

Unknown sa...

Jag är övertygad om att ni är de bästa morsorna även om ni inte blivit firade. Men jag tycker nog att barnens pappor SKA (läs måste ;-)) påminna och hjälpa sina barn att fira sin mamma. Nä jag vet förståss inte och kan inte avgöra hur andra vill ha det. Men jag är en sådan om älskar att fira och att firas. Vi firar namns-, födelse-, dop- javadsomhelst-dagar och idag hade jag turen att min man "hjälpte" barnen köpa en fin bukett, jag är glad!

Men du glass-sms, en superidé! En utveckling av fjolårets glassogram antar jag.

Och fint att ni fått båten i sjön. Jag är avundsjuk på er so har en båt. mi man vill inte ha någon. Och en stor båt orkar jag inte med själv, men en eka kanske. Nästa år ska jag baske mig ha en eka..:-)
/Sara

Anonym sa...

Hej!
Det där med "glass-sms" måste jag kolla på, låter användbart!
Själv blev jag mera firad än jag begärde, hade avsagt mig allt firande eftersom det bara är köpmännen som tjänar på dagen...men barnen (vuxna) hade andra åsikter tydligen.
Sååå jag fick hålla god min och tacka snällt...och visst blir man ändå glad för att de tänker på en "gammal" mor...:))
Kram Siss

Anonym sa...

hoppas du haft en fin o bra helg ulrica. stor kram

Anonym sa...

Morsdag o farsdag är bara ett komersiellt påhitt av affärerna för att få sälja.(typ sexiga underkläder till mor...) Vi har aldrig brytt oss vi- maken o jag- Vi brukar ringa till våra föräldrar(de som lever) och säga grattis till att ni har så fantastiska barn. Vi har aldrig firat på något speciellt sätt hemma med våra nu tonåriga barn. Vi tycker om varandra extra mycket varje dag istället. Det går lika bra. Jag tror dina barn gillar dig lika mkt vare sig det är morsdag eller inte!!
Kram Marina

Anonym sa...

När jag gick på personlig coaching fick jag lära mig att man inte ska ha förväntningar på sina barn. Lättare sagt än gjort. Men jag har blivit lite bättre på det och det besparar mig några besvikelser om året. Jag har inte heller blivit grattad idag spontant, men jag skickade iväg mannen o barnen att köpa morsdagtårta och så blev det jättetrevligt i alla fall. Men jag förstår dig verkligen!! Å jag kan tänka mig att man blir än mer irriterad när de är hos sin pappa och man går o funderar på om de ska höra av sig eller inte. Pussa lite extra på dem när de kommer.

Anonym sa...

Jag fick trisslotter på mors dag och vann nog lite oxå. Tyvärr kan jag ej skrapa dem, för de luktar och det sätter sig i mina brännande slemhinnor.
Hade ej behövt ngt, men vill nån ge ska man ju ta emot.Min mamma var aldrig nöjd, vad hon än fick.

karo sa...

Jag brukar tänka att "äsch, det där med Mors dag och Fars dag är ju bara ett påhitt för att sko köpmännen." :-)
Det har jag sagt til lmina barn också så jag är bara glad om de kommer ihåg att säga Grattis (den ena gjorde det!) och vill inte att de nånsin ska känna dåligt samvete för att de inte kommer med nån present.

Catarina sa...

Fniss.. Sara, du skrev att papporna ska påminna barnen.. hehe.. min man kommer inte ihåg .. Han tycker varje gång när det är morsdag, alla hjärtans etc.. Nu igen??? Han går tydligen i tron att det är en ständigt återkommande dag, ja alltså typ varannan månad..
Catarina
Ps.. glass sms.. låter inte fel. Själv är jag glassoman. valnötsglassen som lidl säljer eller sias strut med valnötsglass.. OOOOpppss.. blött på tangentbordet..

Anonym sa...

Hej! Låter mysigt med båttur! Kul grej med glass sms! Kram Milla

Anonym sa...

Hej!

Oj, då är jag "lyckligt lottad" med en man och barn som kommer ihåg. Fick en sådan där modern "spikmatta" samt en mugg som det stod "mamma" på, kort med "Världens bästa mamma" och en dubbeltrisslott. Samt en handplockad bukett och te på säng..