fredag 8 maj 2009

Storkyrkan.


"Mamma Ulrica vet att hon inte kommer att överleva cancern. Det känns omöjligt att lämna barnen och hennes Lasse. Hans ögon dröjer kvar på Ulrica, hela tiden lite för länge, under fotograferingen. Det är som om de tar vara på det liv de har kvar tillsammans. Varenda sekund är värdefull."

Den här bilden med texten intill var den som visades på vernissaget i Storkyrkan igår kväll. Fotografen hade skrivit texten som jag tyckte var så passande och fin. Själva fotograferingen tog inte mer än en kvart och på den tiden hann hon uppfatta det Lasse och jag har tillsammans.

Det var mycket folk där och tittade på de tio mycket vackra bilderna. Bilderna på oss och Dossyster som "håller" sin gravida lillasyster i handen tyckte jag såklart var finast. Jag är glad att jag fick med Dossyster på den här utställningen trots att hon inte längre lever. Det är hon och jag fortfarande på något sätt.

Ma och Pa och mina syskon med respektive var där, och efteråt gick vi på Stekpannan (som ligger vid mitt gamla jobb på Söder. Nostalgi!) och firade mina bra besked och åt en enorm (både storleksmässigt och smakmässigt) måltid.

Ännu en vecka börjar lida mot sitt slut så ikväll ska vi fira in helgen med en grillkväll hos Ostfamiljen (som för övrigt har introducerat ost för sin niomånaders bebis!).

21 kommentarer:

Anna sa...

Ser ut att vara väldigt vackra bilder och texten var väldigt fin!! Du är beundransvärd, men det är nog alla som kämpar så mycket för livet tycker jag. Självklart ingen tröst och det är förstås mycket smärta, men man slås så otroligt av hur rikt ditt (och många andra sjukas) liv är. Ibland tror jag att vissa inte ens hinner uppleva den kvalité av livet på en hel livstid som vissa gör, då de blir sjuka.. Eller kanske de var sån som person innan också, jag vet inte. Många varma kramar till dig och din familj!!

Jenny sa...

Vackra bilder och väldigt fint skrivet. Det går rakt in i mitt hjärta.

Kram!

Yvonne sa...

Så fina bilder!!! Och vacker text. Hoppas verkligen att utställningen kommer till Karlstad!
Många hälsningar från solstaden :)

Monkan sa...

Fantastisk bild, och fantastisk text. Hon är så fruktansvärt duktig Elisabet. Jag hoppas utställningen sprider sig uppåt i landet, ja överallt,så att många har möjlighet att se den. Hennes Ecce Homo orsakade förresten folkstorm här senast i somras, tio år efter den kom ut eller nåt sånt.
Det är en sån tjusig symbolik i den där bilden att man blir andfådd.OCh den säger otroligt mycket om dig och din familj, utifrån mitt perspektiv. Härligt att du fick ett bra besked. Fira ordentligt.

Majsanochmalla sa...

Elizabeth är fantastisk..

Pok

Mallavadfintdetvarbralla

Anonym sa...

Tack för en fin kväll, otroligt stark utställning men ändå vackra bilder, en trevlig middag när vi kunde vara tillsammans allihop å fira dina besked, vet inte vem som är lyckligast, ni eller vi omkring Dej???? Ha nu en mysig kväll hos "ostvännerna" Helgkramar till er alla 5 från Mamma o Pappa

Ima sa...

Otroligt fina bilder! Och ett stort YES!! För dina bra besked!!
Kram i solen!

maud sa...

härliga bilder !! massor av kramar...får vänta på att utställningen kommer neråt skaraborg så jag kan få se den

Anonym sa...

Vilka fina bilder,och vilken gripande text.
Vad härligt att kunna fira alla positiva besked tillsammans med nära och kära.
Gläds med Dig och hela familjen.
Kramar från Linköping

Anonym sa...

Vilka otroligt otroligt vackra bilder på dig. Lasse dina barn och på dossyster och hennes syster. Så vackert och så starkt. kram karin

Anonym sa...

Vilka vackra bilder, outstanding. Otroligt duktig fotograf. Där har jag lite att lära, haha.

http://www.flickr.com/photos/fragileangel/


Härligt med bra besked!

Kram

Anonym sa...

Vilka otroligt fina bilder. Vilken kärlek och kämparstyrka de utstrålar. Allt det du skriver går rakt in i mitt hjärta. Styrkekramar

Anonym sa...

Hej
Fick boken idag-
den som jag väntat på ett tag.
Mycket svårt att sluta läsa. Mycket fint och berörande.
Kämpa på.
Marre

Anonym sa...

Ja, håller med alla andra...vilka vackra bilder...och den med Sabina och hennes syster är helt otrolig!
Men även den med din familj är sååååå fin och "rätt"...önskar att jag kunde se hela utställningen...
Kramar Siss

Anonym sa...

Jättevackra bilder!
Jag sträckläste "Livet kan inte vänta" igår. Helt fantastisk! Det gick åt en del pappersnäsdukar....
Jag känner igen mycket i boken då jag jobbar med svårt sjuka. Alla borde läsa den, den förmedlar verkligen vad som är viktigt i livet och innehåller så mycket livsglädje blandat med allt svårt och hemskt.
Tack!!!
Kämpa på!!
Stor kram!!
Anna// qvinna1969.wordpress.com

annebelle sa...

Vilka fina bilder! Och texten hon skrivit till är ju den finaste man kan tänka sig.

Anonym sa...

Jätte fina bilder, och fin text! Grattis till bra besked! Kram Milla

Ingela sa...

Utställningen verkar ha mycket fina bilder och jag måste se om och när den kommer till Göteborg:
Jag har en fråga, vet dock inte om du vet svaret.
Har köpt er bok, som för övrigt var en av de starkaste böcker jag läst. Jag grät och log om vartannat.
I boken får man veta att Hannes syster Emma får cancer. Hur har det gått för henne? Hon hade väl precis fått barn när hon fick beskedet.
Många kramar till dig och din fina familj!

Anonym sa...

Ulrica! Din blogg berör mej otroligt mycket...precis som Sabinas...jag är så enormt glad för ditt senaste besked...jag håller alla tummar jag kan!! Synd att jag inte bor i Stockholm, skulle gärna vilja se bilderna...kanske kommer dom till Malmö nån gång...kram från en skånska bloggläsare..varma kramar till dej och hela din fina familj

Amlon sa...

Vad fint! Fina bilder och oerhört rörande och fin text!

Kram till dej och din fina familj!

( 17 ord i kommentaren och av dem är 4 st fin! Jag måste ha dåligt ordförråd! ;))

Sophie sa...

Jag tror redan du vet det, men din blogg, ditt livsöde och din styrka att dela med dig om sorg glädje berör och hjälper andra här ute...

Du berör, du är viktig och du gör skildnad.