fredag 15 maj 2009

Bankbesök.

Det har varit en härlig fredag med sol och värme så Doris och jag stannade kvar en stund ute på altanen med DN efter promenaden.

Sedan blev det en snabblunch framför datorn innan jag stegade upp till Vällingby och ett möte med Lasse och bankkvinnan. Hon fick oss att inse att vi nog får vänta med att fixa köket ett tag om det inte är en storvinst på någon av trisslotterna Lasse prenumererar på.

Under tiden Lasse gjorde sitt obligatoriska besök hos sin mamma förberedde jag middagen och eftersom det fortfarande var varmt och skönt så blev det grill och middag på altanen.

Efter maten gick Lasse, trot eller ej, och la sig! Vi har nämligen säsongens första båtvakt i natt.
Klockan tio ikväll ska vi infinna oss, pigga och glada, vid båtklubben och vakta Softa och hennes båtkompisar så inga busar kommer och gör något dumt med dem.
En gång i timmen ska vi gå runt och räkna alla båtar och gå längs staketet för att titta att det är helt.
Jag tror inte jag behöver upplysa någon om att vi kommer vara ganska trötta när vi får åka hem i morgonbitti klockan sex.
Men...vi brukar ha ganska mysigt också, till i natt har vi laddat med laptop och filmer, choklad (till mig), smågodis (till Lasse) och jordgubbar. Och för att vi inte ska ha för mysigt kommer Ma och Pa att vara där...

6 kommentarer:

Jag är Elisabeth sa...

lät riktigt romantiskt tills jag läste ma och pa...
Kramen Elisabeth

Anonym sa...

Hejhej i stugan,
det lät jättemysigt!
Ni får ha en jättefin kväll :-)
kraamar Lottie

Anonym sa...

Lycka till..
enda gången jag satt båtvakt med min pappa i Hässelby så somnade jag efter pizzan kl 23:00 och lät honom sköta resten.
Tips:
1. Ingen fet mat.
2. Ingen alkohol.
3. Trevligt sällskap.
4. Inga tråkiga kortspel.
Så igen -
Lycka till!
Marre

Helena sa...

Hihi.... Tycker oxå att det lät som en riktig romantikchock tills jag såg att dina föräldrar skulle komma dit och styra upp det!! Hoppas natten var lugn utan objudna gäster!
Kram

Anonym sa...

Hallå! Hoppas natten var lugn. Det låter mysigt att vara båtvakt, utom att man ska vara vaken hela tiden. Var just inne på svt och tittade på gomorron sverige, ett repotage om utställningen. Underbara bilder!! Soliga kramar Milla

http://svtplay.se/v/1553882/gomorron_sverige/fotoutstallning_om_anhoriga_till_cancersjuka

jenny sa...

Båtvakt? menar ni att någon räknar båtar hela natten, ja det finns jobb för allting :) jag skulle somnat för länge sedan.

kramar/J.