måndag 22 december 2008

Julstress??

Igår gick den nyinköpta dammsugaren varm, vi gjorde nämligen lite julrent här. Därefter skulle vi ha haft vårt traditionsenliga pepparkaksbak med min bror, men Alva blev sjuk så det blev inställt.

Istället kom min syster och kille för att hämta/lämna julklappar, men vi blev så sugna på de vackra paketen att vi tjuvstartade lite och öppnade alla. Det verkade som om alla blev nöjda.

Men innan dess var min kompis här med en liten "julgott" leverans och jag fick överlämna en liten julklapp till hennes bebis (har fortfarande dåligt samvete för att Doris tog hennes leksakskanin!).

Idag skulle barnen ha åkt till sin pappa, men vi hade sådan tur att vi fick behålla Alva här för de ville inte bli smittade av hennes förkylning, så det var bara Adam som åkte. Nu funderar vi på att säga att hon blivit "mycket värre" så vi får ha henne kvar här över hela julen...

När vi lämnat Adam åkte Lasse, jag och Dossyster till Barkarby Outlet där Lasse stressade runt med de andra julklappsinköparna, medan Dossyster och jag gick runt i lugn och ro, pratade och köpte några klappar till Alva från Lasses mamma. Vi sammanstrålade på Ikea för en gemensam lunch innan Lasse skyndade vidare. Jag och Dossyster satt kvar och öppnade paket och fikade innan han hämtade upp oss igen för hemfärd.

Under tiden vi var borta hade Alva (som ringt några gånger för att hon var rädd. Gumman!) diskat så "Lasse slapp göra det när han kom hem", gått en liten sväng med Doris och givit henne mat. Vi hade hämtat ut Alvas portabla dvd-spelare på posten, en premie hon fått för att hon sålt jultidningar, den roade henne under tiden jag gjorde våfflor med sylt och grädde till middag.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Förstod nog att de skulle bi våfflor på erat bord....efter den goda lukten som lockat och pockat på oss! nu TE ur en go fin mugg! Tack igen! Vi hörs snart Kramiz

Anonym sa...

MÅNGA JULKRAMAR TILL ER FRÅN FORNEBO.ÄT INTE FÖR MYCKET JULGODIS NU.
KRAMAR FRÅN
J.J.B.M