söndag 7 december 2008

Irriterad.

Igår var en tråkig dag. Vi var irriterade allihopa.

Det började med att jag upptäckte att NÅGON brutit av "istapparna" av kristyr som Alva och jag kämpade med att få till på pepparkakshuset. Vi pratade om det vid frukosten men ingen ville ge sig till känna. Det är ok att göra "dumheter" (det gör alla någongång) men då tycker jag att man också måste kunna stå får det. För det är ÄNNU värre att ljuga.

Det fortsatte med att Adam berättade att uppsatsen (dataskrivet på två A-4 sidor) om Queen skulle vara inlämnat på MÅNDAG.
Sedan han fick reda på det (förra fredagen) hade han inte gjort ett dugg...
Det gjorde mig väldigt irriterad eftersom jag litat på att han skötte skolan när jag tillät honom sitta vid datorn eller träffa kompisar. Vi gjorde helt klart för honom att det var lite i senaste laget att börja leta fakta, få ihop en vettig text och renskriva, kl.16 på lördagen när det ska vara inlämnat på måndag.

Avslutningsvis börjar barnen tjafsa om helt onödiga saker som att Alva inte ville att Adam skulle vara i hennes rum när hon tittade på film där. Han kontrade med att han minsann tänkte ta tillbaka scartkabeln (som de delar på för tillfället) i så fall. Sedan var cirkusen igång...

Lasse, som hade ont i huvudet, bad Adam att vara lite tystare när han beklagade sig för honom, vilket gjorde att Adam stängde in sig på sitt rum halva kvällen.

Vill inte ha det så här när min tid är så värdefull men måste väl inse att det här tillhör en "vanlig" vardag. Men eftersom min vardag inte är vanlig så blir jag så irriterad, ledsen och besviken.

Det var inte bara elände, utan vi hade trevligt när vi var och handlade julklappar på Barkarby Outlet och såg när Markus Fagervall (tack vare mina telefonsamtal?) blev en stjärna på is också.

Inga kommentarer: