lördag 19 september 2009

Lördag.

Chokladen är uppäten och sudokun är löst. Jag ligger i soffan igen och har ont och är orkeslös. Men jag är glad över att jag klarade av vårt inplanerade möte på banken i torsdags och några härliga timmar hos Softa med lite fika och solsken igår.
Nu önskar jag bara att magontet ger med sig tills på måndag när barnen kommer hit igen. De är redan så oroliga och ledsna över hela situationen och att de ska behöva se mig såhär är inget jag vill utsätta dem för. Mina älskade små svampar, det var inte såhär jag hade tänkt mig att det skulle bli.

Jag försöker tänka på att det som gör ont i magen är vätskan i buken (något de kunde se på senaste DT:n och som man får när man har cancer) som trycker på något organ. Men det är svårt när smärtan är som den värsta magknipen och ångesten kommer smygande.

Jag blev för några veckor sedan tillfrågad om jag kunde tänka mig att hålla i en föreläsning. Den är nu inbokad och jag måste ta mig en riktig funderare på vad jag ska prata om. De vill att jag ska prata om min sjukdom, förhållningssätt till den, min vardag och boken. Men jag kan tänka mig att prata om något mer upplyftande. Vågar man dra någon fräckis ur Berts fräckisbok tro?

22 kommentarer:

Anna Lindkvist sa...

Hej Ulrica!
Tråkigt att du mår så dåligt. Kul att du tittar in på min blogg och nu lyckades kommentaren fastna också!
Kram Anna
P.s. Är du med på "cancertjejer"

Millaz sa...

Hej! Du e då för härlig! Trots dina smärtor och din oro, tänker du på om du ska dra ett skämt :) Såklart du ska dra en fräckis! Hoppas din smärta försvinner så du kan få njuta av barnen på din vecka! Styrke kramar Milla

Anonym sa...

Lycka till med din föreläsning. Dra du en fräckis:)Hopppas du känner dig bättre i magen. Kram från Vinsta

Anonym sa...

Många många styrkekramar till dej !!
Kämpa på .... du klarar de !

Lisa sa...

Hej!!! Jag gjorde som du skrev i Sabinas blogg - jag läste från den 16 januari... Och tårarna har runnit hela dagen... Inte bara pga det men när man inte får ut tårarna så kan man plocka fram era upplevelser så kommer de och rinner fritt...

Min minsta lillasysters mamma kämpade med sin bröstcancer i 7 år. De perioderna det var som värst fick inte vi va med så det hjälper mycket att läsa hur det är för er för jag får en liten bild av hur det var för henne och jag är så glad att du har så många runt omkring dig som stöd...

Hoppas du blir bättre i magen!

Kramar

Fillis sa...

Hej fighter, tråkigt o läsa att du mest legat på sofflocket med magont de senaste dagarna och hoppas också att det blir bättre till barnen kommer hem.
Jag är "för" fräckisen det kan ju lätta lite på stämningen i ett annars väldigt allvarsamt ämne som cancer. Kul att du blivit tillfrågad att föreläsa, önskar att jag också hade fått lyssna, lycka till ;)

Anonym sa...

Helt klart kan du dra en fräckis.. :)
Hoppas att du snart får må bättre.
Kram från Gabriella från skåne

Mimmi Reyes sa...

Det är klart att du ska dra en fräckis?!Det är väl ett jättebra sätt att lätta upp stämningen och förmodligen nervositeten du kommer ha.Pirrigt men ack så skönt.
Det är viktigt för många att få höra din historia,hur man lever med ovetandet och så?!Många kramar och en spark i rumpan...LYCKA TILL!!!Mimmi

Anonym sa...

Hoppas att det blir bättre med magen och att medicinen gör sitt.
Du är säkert på benen snart igen och med något nytt projekt på gång.
Tänker på er och håller tummarna!
Kramar från Titti

Anonym sa...

Klart du ska dra en Bert, hoppas magontet går över snart. Du är en så härlig människa
Kramar från Umeå

gladmymlan sa...

ja vännen, vi hoppas det är vätska som trycker, och sen vet vi ju alla tankens kraft, jag har ju bara panikångest men lyckades frammana en "hjärtatttack" med sån smärta bara genom att få panik. så vi bestämmer att det är tanken som gör att du mår dåligt plus vätskan. eller hur?
vi vet ju att forskning går framåt, och du ska nog re ut det här...tusen kramar anna

Anna sa...

Kära Ulrika.
Du är en fantastisk och underbar person. Önskar dig allt gott.

Jenny sa...

Så klart du ska dra en fräckis. Humor är en förlösande faktor när man pratar om jobbiga saker. Du har härlig humor och den ska du dela med dig.

Hoppas du mår bättre imorrn när dina barn kommer. Förstår att ni längtar efter varandra.

Kram Jenny

Anonym sa...

Hej! JAg vet inte om jag har kommenterat din blogg någongång, men jag läser den alltid. Från det att du började.
Du skriver så fint och presis som det är. Det är som en dagbok som vi andra får kika in i.
Hoppas du snart får bort smärtorna och jag tycker verkligen att du ska dra en eller två fräckisar!!!/elli i Kukkola

Anonym sa...

Du är så duktig tycker jag! Klart du ska dra fräckisar och dela med dig av den klokskap som du besitter. Önskar jag fick komma och lyssna. Tämker elaka saker om det onda och varma om dig, Lasse och dina barn. /M

Lotha sa...

Klart du kan dra en fräckis =)
Alla styrkekramr till dig som alltid!!!!!

Puss !

Cilla sa...

Hej Ulrica!
Tråkigt att höra att du har ont. Men nu när du fått i dig lite choklad tror jag att du blir bättre. Lycka till med föreläsningen :)
Kram Cilla

Mette sa...

Det är så tråkigt att läsa att du har ont.Jag är så van vid att du håller på med nått projekt inte att du ligger på soffan. Hoppas att du snart blir av med "ontet"och kommer upp på benen igen. Du verkar ju inte vara den som lägger så att du mår dåligt och har väldigt ont fattar jag.
God bättring önskar Mette

NinaKatarina sa...

Det låter kanon med en fräckis !!
Kör hårt....

Anonym sa...

Fan. Kan du inte bara få må bra? Njut av barnen! Skit i föreläsningen om du inte känner för det, men om du gör det, dra en fräckis, absolut!
Många varma kramar
en bloggvän

Celias Spetsar sa...

Lilla Du, jag önskar Dig all styrka och hoppas medicinen biter på elakingarna i Din kropp. Själv har jag bara nuddat ett "uns" av det Du gått igenom.
Lycka till med föreläsningen.
Ge dem vad de tål, dra en fräckis, "go for it girl"
Styrkekram till Dig från mig.

Anonym sa...

Hej!
Skönt att läsa att du ialla fall har din humor kvar! :-D
Kan du inte be att någon spelar in din föreläsning? Du kan ju sedan lägga ut den här eller på YouTube. Tror att vi är många som skulle vilja höra dig prata trots att vi inte kan vara på plats.
Kram J-Li