tisdag 3 november 2009

Tisdag.

Igår kom barnen hit och vi hade en trevlig kväll. Inga tonårsutbrott utan "vuxna" och roliga diskussioner med skoj och skratt.
Adam (175 cm lång) skojade med mig när jag gick ner för att säga god natt till dem genom att krypa ihop och försöka gömma sig bakom en väska i Alvas rum. Han blev väldigt förvånad över att jag såg honom på en gång och smet in till sitt rum igen där han konstaterade att hans fotbollsväska fortfarande luktade kattkiss.

Jag vaknade utvilad imorse efter att ha sovit en hel natt utan illamående eller magont. Det var första gången på flera veckor.

Snorpan och jag tog en lång rask promenad i solen och hon busade runt bland löven som en tok.

Lasse tycker om Queen, han samlar på ALLT som har med dem att göra. Igår kom två paket hem med Queenskivor beställda på nätet och idag kom ytterligare en avi om ett paket på posten. Vågar jag mig på en vild chansning att det är någon Queenpryl?
Jag samlade själv saker när jag var yngre, bokmärken, luktsuddigum, smurfar och Carolabilder. Men när slutar vuxna män samla?

Jag har bokat en skidweekend till Högfjället i december som vi ser fram emot alla fyra, hoppas bara att jag mår bra då.

15 kommentarer:

Mette sa...

Så skönt att höra att du mår bättre. Jag hoppas att detta håller i sig.
Tummarna hålls här oavsett vad du tycker.
Kram Mette

Millaz sa...

Skönt att du fått sova ut utan att ha ont. Jag samlade oxå på allt möjligt när jag va liten ! Men vissa kanske aldrig blir för gamla för att samla på saker...Håller fortfarande tummarna och för säkerhets skull oxå tårna...=) Många Kramar Milla

Anonym sa...

Skönt att höra att du fick sova gott i natt. En lyx som vi friska tar för givet. Jag fick oxå hit mina tre svampar (lånat ditt uttryck) igår efter deras vecka hos pappa. Alltid lika mysigt att få rå om dem. Vi har oxå bokat en skidvecka i Sälen. Vi är nyskilda men väljer att åka tillsammans alla fem och hoppas på att det går bra.
Kramar från Nettan

Lisa sa...

Prova att ställa väskan ute under tak i några dagar. Kylan brukar ta bort lukten... Och om det finns risk för att den blir kissad på igen så häng upp den i nåt tak på verandan kanske (jag vet ju inte om ni har nån veranda...).

Kram Lisa

Anonym sa...

Härligt att höra! Måtte det fortsätta så! Styrkekramar,
Karin i Malmö

Anonym sa...

Vilken bok ni har skapat! Jag köpte den via nätet och sträckläste den från början till slut. Blev så berörd att tårar kom emellanåt. Jag heter Ulrika, är 42 år, gift med Lars och har två barn Erik 16 år och Klara 13 år. Ni kvinnor har visat att allt i livet inte är självklart. Jag vill skänka dig kraft. Kram (fastän vi inte har setts) från Ulrika

anna sa...

Skönt med en natts sömn i alla fall! Ett bra tecken att ni bokat en skidvecka, du kanske är på väg att piggna till, håller tummarna för det. Kramar Anna

Anonym sa...

Blir män någonsin vuxna... ;))
Härligt med en dag så fylld av mys och vad skönt att få sova ut ordentligt.
Skickar här rejält med energi och önskar dig och familjen en rolig vecka!
Allt gott! /Maria

Marie sa...

Hejsan.
Jag vet inte vad den korekta komentaren borde vara, och detta lär inte bli den. Men jag kände att jag inte kunde gå vidare med min dag som om jag vore oberörd,för det är jag inte.
Du, så som Sabina och Hanne skakade just min värld.
För 3minuter sedan läste jag er bok. jag hade ingen aning om vad som hännt sedan ni fått de sista raderna ned skrivna...

Vad det är jag vill säga är nog någonting i stil med "Tack".
Tack för att ni berättat om era liv. Tack för att ni utbildar oss. Tack för att ni gett mig och säkerligen flera andra läsare en livs vilja som kanske inte vi alla hade innan.

Skickar dig all kraft jag förmår.
Lycka till och ha det så mysigt på resan i december. :)

Kramar Marie

Vildhjärtas sa...

Vuxna män slutar aldrig samla.. Här dimper det ner paket från cd-on och Ginza i tid o otid... Och det är inte mina paket.. ;o) Men min sambo har en oturlig förkärlek för gammal punkmusik av ett slag som inte är särskilt... lyssnarvänlig.. för sådana som inte tycker om sånt.. Dvs jag.. :o) Hörlurar är därmed den bästa uppfinning jag någonsin har varit med om! :oD
SJÄLVKLART kommer du att må bra i december! Känner det i min lilltå och håller alla tummar o tår, och katterna här hemma håller alla tassar för att du ska må gott framöver! Kramar o pepp i massor! Du är vacker, stark och alldeles unik! Och jag tackar för att vi får följa dig här, du är verkligen en inspiration! You go girl!
Ps Med anledning av Adams nedkissade väska vill jag också slå ett slag för katter som är inomhuslevande och uppfödda för det. Mina kissar kissar inte ute på andras platser, de kissar i låda som vi tömmer. Sen finns det medel att få bort kattkisslukten hos djuraffärerna. De är jättebra!Ds

Anonym sa...

du är så tapper o stark ulrica. tänker på dig. fortsätt kämpa, du gör det jätte bra. Kramar

Anonym sa...

Det är klart att ni kommer att få en underbar tid tillsammans i fjällen. Du anar inte hur mycket energi som DU ger mig dagligen när jag följer din blogg. Jag tycker sååå mycket om dig! Är själv en fyrbarnsmor i 40-års åldern. Sänder nu massor med energi till dig, för det är du värd!!!!
Kramar Laila

Annika sa...

Hej! Ville bara säga att jag självklart håller tummar och tår för dig! Tack för att du delar med dig av det du går igenom, det betyder mycket för många av oss som följer din blogg. Kram från en av dina läsare.

Katrin sa...

Skönt att du mår lite bättre. Jag har följt dig sedan i juni, då min mamma fick besked om att hennes cancer spritts till levern. Tack för att du ger energi och ork genom att dela med dig av ditt liv. Stor Kram från Katrin i Sundsvall

Anonym sa...

Killar/män slutar nog aldrig samla på saker, de är nog bara innehållet och eventuellt priset på samlingarna som skiftar.

Finns ett ordspråk/citat som jag såg på en dekal som säger att "skillnaden mellan en pojke och en man är priset på deras leksaker"

Antagligen ägarens fru som tyckte den stämde in på bilägaren.
KAN antagligen översättas till o samla på saker också