måndag 9 november 2009

Helgen.

Helgen har gått alldeles för fort och det är redan måndag igen. De veckor som barnen är hos oss går alltid fortare känns det som.

Kvarteret Skatan som vi var på i torsdags var kanon, de är ju inte kloka någonstans! Vi klarade oss från att bli uppdragna på scenen också, vilket var min värsta fasa inför kvällen.

Fredagen blev lugn med Idol på TV:n och glass med frukt som mys. Alva har tjatat om att någon kompis ska få sova över och det får de gärna men vi har sagt att de i så fall får vara i hennes rum och leka eller titta på TV på kvällen. Att hon får ta hand om "sin gäst". Jag vill kunna vara mig själv när jag inte känner mig helt alert. Då var det inte lika kul längre för hon vill vara med oss om hon hör att vi skrattar eller gör något kul. Istället har hon själv sovit på en madrass nedanför Adams säng hela helgen. Mysigt! Att sova över hemma hos sig själv...

Alla fem sov länge på lördagsförmiddagen. Vi gick på promenad med lillmonstret och åkte sedan och lämnade Adam på Råsunda där han skulle vara bollkalle på matchen mellan AIK och IFK Göteborg.
Vi andra fortsatte till Barkarby Outlet där vi köpte present till min bror och tittade på jacka till Alva. Det var lättare sagt än gjort. Jag/vi hade vissa krav och det fanns ingen som matchade dessa.

Väl hemma igen började jag förbereda för kvällens tacomiddag och under tiden gick Lasse en sväng med Doris. Precis då ringde Adam och ville bli hämtad (han får inte åka kommunalt hem för mig efter sådana "röriga" matcher). Eftersom inte Lasse, som normalt brukar hämta när det är "rörigt", var hemma så peppade jag mig själv och åkte.
Jag tycker inte om att köra bil och allra helst inte när det inte bara "flyter på", vilket det INTE gjorde i lördagskväll utanför Råsunda!
Trafikstockning, glada/berusade människor som gick ut mitt framför bilen, bilar bakom som tutade, polisbilar, ridande poliser, ambulanser, helikoptern som surrade precis ovanför och SL-bussar som forslade bort supportrar.
Ja, nu har jag varit med om allt! Adam lyckades hoppa in i farten och han var nog lite skärrad själv för det hade varit ganska hotfullt där han stod på planen nedanför IFK Göteborgs hejarklack.

Som efterrätt i lördags hade vi bestämt att inviga förra årets julklapp, chokladfonduen. Det blev en riktig hit, uppskattad av oss alla fyra. Vi doppade marshmallows, mandelmassa, mandlar, banan och vindruvor tills vi inte kunde få ner en bit till.

Igår morse körde Lasse Adam till träningen sedan gick vi med Doris, räfsade lite löv och bytte till vinterdäck på Wembley innan vi åkte på födelsedagskalas (och farsdagsfirande) hos min bror. Efter några timmar med trevligt sällskap och gott kaffebröd åkte vi hem till vårt djur.
Vid åtta satt alla fyra bänkade framför Ensam mamma söker för att se det spännande valet. Och varför ändra på ett vinnande koncept, Ulrica och Lasse...

7 kommentarer:

Carola sa...

Jag tänkte på er igår när Ulrica valede Lasse :)
Kram kram <3
/Carola

Carola sa...

Jösses vad illa jag stavar då :)
Ulrica valde Lasse ska det stå

Millaz sa...

Hihihi! Ja varför ändra ett sånt koncept? Låter som ni haft det trevligt trots allt. Att sova över hos sig själv var ju en otroligt fyndig ide! =) Kul att få vara bollkalle på en sån match! Men jag kan förstå att stämmningen efteråt inte alltid är så kul...Må så gott! Kramar Milla

Anonym sa...

Hej! Var det någon på 'Skatan' som blev uppdragen på scen i huvud taget?
Oroar mig för precis samma sak!

kjersti sa...

Nej, inte låter man barnen ta sig hem själva efter en fotbollsmatch. Synd att det har blivit så men det är fakta. Kan förstå att det kändes lite "otäckt" med fulla människor, polis, ambulans osv.
Skönt at ni kom väl hem i alla fall. Kram

Roland sa...

Jag var också på matchen. Kan förstå Adam om han tyckte de var obehgaligt stundtals med tanke på att de flög smällare lite nu o då mellan oss och aik:arna bredvid på sittplats, även om jag tyckte de var lugnt för att vara en match mellan aik o Blåvitt (har ganska mörka minnen från ett möte mellan oss hösten 2006 då de vart ett mindre krig i arenans innandömen mellan oss aik och polisen)

Ang. trafiken så är jag inte förvånad att de var rörigt vi var 1000-1500 änglar på plats varav dryga 600 av oss kom med chartrat tåg och skulle bussas till Älvsjö.
Hörd att de tydligen vart bråk runt de sena bussarna från arenan. Jag o min kompis drog till bussarna nästan direkt efter slutsignalen.

Anonym sa...

önskar dig en fortsatt fin vecka. Kramar