fredag 27 november 2009

Advent.

Fredag igen och en gnutta sol ute. Härligt!

Jag är fortfarande lite öm i min arm där jag fick sprutan men jag går inte baklänges och har heller inte börjat sjunga Blinka lilla stjärna på finska så jag är nöjd.
Efter att ha haft diarré i några dagar och tagit tabletter mot detta så har jag nu förstoppning istället. Fördelen med det är att jag vågar gå hemifrån och nackdelen är att man får hemskt ont i magen.
Jag har fått blåsor och sår i munnen också men blir det inte värre än såhär kan jag ta det.

Helgen blir lugn (även om grannen har förvarnat om en ljudlig 40-års fest) med lite adventspyntande och en middag med Ostfamiljen.

Jag har bett barnen att börja skriva önskelistor och i förrgår fick jag ett sms från Adam där det stod "Jag önskar mig pennor och sudd". Jag tyckte det lät perfekt annars tycker jag julklappsönskningarna blivit dyrare och dyrare för varje år.

En sådan här dag saknar jag skoljobbet. Vi brukade gå fackeltåg till kyrkan, se på uppträdande, sjunga adventssånger och sedan var det adventsfika för personalen.
Så mysigt.
Men jag får väl fira lite för mig själv med några pepparkakor och en liten vers:
"När första ljuset brinner står julens dörr på glänt och alla männskor glädjas att fira få advent".

8 kommentarer:

kjersti sa...

Din Adam låter ungefär som min son Victor då 11 år förra julen.
Jag önskar mig ingenting förutom ny mobiltelefon (värde ca 5.000)

Men det förstår du väl det är för dyrt. Skriv nu en önskelista och häng den på kylskåpsdörrem

Nästa morgon: Min önskelista julen 08. HÅRVAX.
Trevlig första advent

Anonym sa...

Usch va d lät ynkligt med din förstaadventvers alldeles för dig själv.......
men, osse mitt i prick. Jag kan osse bli lite ömklig fast jag inte drabbats av sjukdom. Ett par gånger om året kommer " offerkoftan" på....

Anna sa...

Hej Ulrica!
Trevlig advent på dej! Jag gissar att du får caelyx nu, jag känner så väl igen symptomen...om munnen blir värre nästa omgång, säg till på radiumhemmet, det finns bra botemedel! Andapsin heter det. Det räddade mej förra veckan.
Kramar Anna

Millaz sa...

Hej! Äntligen advent och julstök! Älskar att julpynta. Har redan börjat för det är så mörkt och trist! Ja önskelistorna man får av barnen blir dyrare och dyrare...Hoppas du slipper dina biverkningar snart! Kram

Anonym sa...

Önskar dig och familjen en skön Advent. Kram från mig i Vinsta

Jag är Elisabeth sa...

Har du fått munskölj mot blåsor och svamp i munnen? När jag åt som mest mediciner sköljde jag med Mycostatin (liten flaska på recept för 300,-)
Kanske kan vara något!?
Nattikramen

Sara sa...

Bästa Ulrica
Hoppas det blir bra med din mage och dina behandlingar. Att du ska få känna att du kan få må bra. Det är du sannerligen värd. Önskar all lycka med dina behandlingar ..

Uppskattar din blogg - den är genuin och äkta. Du är öppen med dina känslor och tankar kring c-sjukdomen. Samtidigt beskriver du vardagliga händelser och varm kärlek till dina nära och kära.

Jag ser din blogg som en "cancerblogg" - och skulle inte läsa den om det inte vore för att det är grunden i bloggen.
MEN du visar också livsgnista, värme och uppskattning av vardagliga ting.

Önskar dig allt gott, systerkram Sara.

ps blev besviken på en bloggareGray - såg att hon är utseendefixerad och hon störs! av några stackars "rynkstreck" i hennes ansikte?? Gray gör reklam för att skönhetsbehandla detta. Inte bra och mycket konstigt när hon samtidigt pratar om att överleva?? Och kamp mot cancern.
Detta rimmar inte.. ds

så tack Ulrica som är naturlig.

Anonym sa...

Ha en fin första advent :)
Kram Gabriella från skåne