tisdag 24 november 2009

Tankar.

I söndagskväll, efter pepparkakshusbak och middag tittade vi alla fem på TV. Det är inte ofta vi gör det för det brukar komma annat i vägen. Träningar, simning, läxor eller datoranvändande. Vi fick i alla fall en mysig avslutning på mammaveckan.
I går gick Doris och jag med Adam en bit till skolan och fortsatte sedan till hundängen. Eftersom jag inte äger några gummistövlar kunde hon inte springa där bland alla mindre sjöar som blivit efter allt regnande. Men jag släppte henne lös på andra sidan gångvägen så hon fick springa i skogen istället. Det var uppskattat. Hon såg ut som ett vilddjur när hon kom tillbaka till mig igen.

Just nu tänker jag mycket på hur mitt/vårt liv såg ut för tre år sedan vid den här tiden. Bara ett par dagar innan mattan drogs undan.
Vi hade bott ett år i huset. Jag jobbade heltid på mitt nya jobb med Lasse i klassrummet bredvid. Filuren låg i magen och vi var så lyckliga och otåliga på att få berätta för barnen om deras kommande syskon.
Att jag skulle bli sjuk igen fanns inte. Vi hade gått igenom det värsta tänkbara och nu kunde allt bara bli bättre. Nu var det vår tur.

Tänk att en enda mening kan förstöra så mångas liv. "Vi kan se spridda förändringar på levern". En mening som gjorde att vi förlorade vår bebis, Adam och Alva kommer förlora sin mamma, Lasse sin fru, Ma och Pa sin dotter och mina syskon sin syster.
Men än är det krut kvar i gumman och diarrén är något bättre så tre år till ska jag nog klara av.

Dagens måste: Pepparkakshusdoft.

16 kommentarer:

Fillis sa...

Jobbiga tankar om livet och dess orättvisa vändningar. Hoppas du får många år till med din härliga familj, tillräckligt många för att de ska hitta mirakelbotemedel mot skit-sjukdomen. Kram.

Unknown sa...

Håller med Fillis om jobbiga tankar men det är ju ändå skönt att du kan vända dem åt rätt håll och se det från en annan vinkel. Jag tror det kommer ta bra många fler än tre år - ska vi slå vad? ;-)

Emelie (emmpe5@hotmail.com) sa...

Du är så stark! Du är en förebild att se upp till, som jag ser upp til. Ge aldrig upp, för när hoppet faller, faller också människan...

Många kramar

Yvonne sa...

Men lilla vän...jag läser din blogg och förundras över din förmåga att kunna dela med dig även när det är jobbigt. Jag önskar dig allt gott och tänker på dig! Kram!!

Anonym sa...

Jag önskar dig många fler år än 3!!! Forskningen går framåt, jag håller alla tummar för att dom ska komma på nåt som hjälper dig!

Annika sa...

Åh vad du får kämpa. Skär i hjärtat av att läsa dina tankar. Hoppas och önskar att det blir betydligt mer än tre år vi får läsa om dina tankar och om hur du och din familj har det. Allt kan hända, ge inte upp hoppet! Har förresten ett par skitsnygga NOA NOA stövlar som står och dammar i garaget, använda två gånger i stl. 38. De är dina om du vill ha dem. Inte så varma men marinblå med snören i vitt och som sagt riktigt snygga. Maila mig bara i så fall! Stor kram, du gör det så bra! Mvh Annika (annikagahlin@hotmail.com)

//K :-) sa...

minst tre år krutgumman! MINST!

Tror verkligen på dig!!!

stor kram

Angela sa...

Minst!
Håller tummarna
Rörd som vanligt
Livet är bra märkligt egentligen.
Så skört!

Kram kram

Maud sa...

Kramar till dig!! Ang pepparkakshusdoft...jag köpte ett ljus i lördags ett Yankee candle som doftar pepparkaka!! jaa den e ljuvlig...Gingerbread heter doften.kramkram

Anonym sa...

Vill inte heller tro på att du "bara" ska ha 3 år kvar!

Forskningen går som sagt hela tiden framåt,du är som alla andra människor värd att få leva länge och dö gammal!!!

Anonym sa...

Tänker på hur våra liv kan ändras på en sekund. Man vet aldrig vad som väntar bakom nästa blad i livets bok. Nu väntar 1;a Advent då vi får tända det första ljuset som håller bort mörkret.
Kram från Vinsta

Anonym sa...

Tänk inte tillbaka. Jag måste slå bort varenda tanke på hur det varit, hur det kunde varit nu och hur det kommer att bli. Jag går under om jag tänker så . Imorn ska jag på syundersökning ( kom hem med oförrättat ärende idag, fått fel tid) men jag brukar ALDRIG tänka på imorgon.Har dragit mig för att kolla ögonen. Vad ska det tjäna till med nya glasögon? Trots det ser jag ej, så jag kan läsa småstilt utan förstoringsglas.Kan helt enkelt ej tänka framåt.

gladmymlan sa...

hm. jag har läst er bok, och jag vill ju inte riva upp sår, men det lilla livet. varför fick du inte behålla det/ bestämdes det över ditt huvud för?
var det så att din kropp inte klarat av en graviditet då, eller vad det så att dom inte "trodde" den skulle göra det bara?
av allt elände, så måste det ju vara en helt otroligt svår sak till att gå igenom. och OM DET funnits möjlighet, skulle kanske du mått bättre med? det vet man ju inte vad kärleken till ett nytt litet liv kan göra.
nu då? har du fryst ägg eller så, eller har ni absolut ingen chans att få ett till barn?
tänker bara att du måste ju få nåt "positivt" att se fram emot och inte bara en lång väntan på en ovillkorlig skoningslös framtid?

jag måste bara säga att jag läste en artikel häromdan, om en kvinna som faktiskt levt i hittills 25 ÅR med sin spridda bc! så du har ju låååångt kvar till din "bödel" dyker upp...och vem vet, då kanske han har pensionerat sig.

så räkna minst 25 år tycker jag. tre var lite lågt:-)

o på 25 år har man good tid till att få ett barn till och uppfostra.
adoption? ellernåt?

inte bara vänta på sorgliga tider. storkramen på dej, det är väldigt tufft!!
kramar anna

Jenny sa...

Det är nog massa krut i dig. Vi ska ju läsa varandras pensionärsbloggar om 30 år.

Många kramar!

Anonym sa...

Det är jobbigt när man tänker på vad som kunde ha varit och vad det blev. Livet är inte alltid rättvist. Det bästa är att leva i nuet och inte tänka på morgondagen.
Vi håller på dig, du "starka" kvinna.
Vi finns här om du har lust att slå en pling någon dag!!!!!!!!!!!
J&J

Anonym sa...

Starka du, jag hoppas verkligen att du får tre år till....för om tre år vet man inte hur många år till man kan få. Viljan och kämparkraften är otroligt stark och kan hjälpa mycket.