lördag 20 juni 2009

Midsommarafton.

Det var bestämt att vi skulle åka häst och vagn genom Borgholm på midsommarafton och ett av kraven för att få följa med var att ha blomsterkrans i håret. Därför ägnades hela torsdagskvällen åt att ta traktorn (med släp) ut i ingenstans för att hämta björkris, plocka blommor och slutligen binda kransar. Varken Lasse eller jag var några hejare på blomsterkransbindning men min syster och barnen lyckades få till riktigt fina kransar.

Klockan halv åtta på midsommaraftons morgon ringde klockan och vi gjorde oss i ordning för att vinka och önska morgonpigga Ölänningar glad midsommar.

Kungens häst Svenske var vackert smyckad och drog oss runt på Borgholms gator. Det var oerhört pinsamt tyckte Adam och han var mycket oroad över var de kort som folk tog på oss skulle ta vägen. Jag har lovat honom att inte lägga ut någon bild på honom på bloggen...

Alva följde med min syster till Solliden för att lämna tillbaka Svenske medan vi andra åkte hem och började förbereda lunchen som vi skulle hålla i. Några vänner och grannar här i byn var hitbjudna. Det blev en traditionell midsommarlunch med sill (tolv olika sorter!), färskpotatis, nubbe och jordgubbstårta.
Det blev björkris och blommor över från kransarna så det räckte till en mini midsommarstång som arbersmyran Alva med sällskap hjälptes åt med att göra.


Jag önskar jag inte hade ätit så mycket mat för då hade jag kanske haft chansen att vinna Adams och Alvas fyrkamp som de hade anordnat. Det var stövelkast, tvålklämning, penna i flaska och skottkärrerace.

På kvällen var vi hemma hos en av lunchgästerna och grillade, badade i poolen, spelade fotboll och avslutningsvis kastade kubb. Efter en lång och väldigt trevlig dag gick vi hem i sommarnatten och la oss.
Lördagen blev en arbetsdag mellan regnskurarna. De grävdes för en ny uteplats och klipptes lite på syrenhäcken. Till lunch blev det rester från gårdagen (och jordgubbstårta som måste ätas upp innan jag ska göra en födelsedagstårta i morgon).


Jag önskar er alla en fortsatt trevlig midsommarhelg och en skön sommar!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Låter som en helt underbar midsommarafton. Hoppas den fortsatta ölandsvistelsen blir lika bra. Många kramar till dej o din familj.

Anonym sa...

verkar vart riktig härligt midsommar firande. Och va många sorters sill!! Ha en fortsatt trevlig midsommar helg ! Kram Milla

Lovi sa...

Låter som en fantastisk midsommar! Och vad roligt att Svenske fortfarande "är i bruk". Jag har faktiskt prov-kört honom en strecka när har kördes mellan drottningholm och kina slott men det sas att han blivit aggressiv och fått flytta.

Ha iaf en fortsatt trevlig helg!

Anonym sa...

Det verkar som ni har haft en riktigt trevlig Midsommarafton från morron till kväll. Vi var i Vaxholm där det var soligt o skönt när vi kom så vi åt en stooor glass när vi väntade på att "tåget" med Midsommarstången skulle gå upp till festplatsen o vi hade hunnit halvägs när himlen öppnade sig, regnet vräkte ner ochdet haglade så det blev vitt på marken så det blev en språngmarsch till bilen. Senare på kvällen sken solen igen så det blev iaf grill. Idag jordgubbstårta hos mormor, senare en cykeltur mellan regnskurarna. Ha nu riktigt skönt resten av tiden på Öland så ses vi snart igen, kramar till er alla från Hässelby

Kajsa sa...

Vad är tvålklämning?

Anonym sa...

Önskar dig och familjen en fortsatt härlig semester. Vilken mysig Midsommar.
Hälsningar från Vinsta som får fint väder idag.

Anonym sa...

Vilken härlig midsommar ni verkar ha haft på Öland! Fortsatt lång skön solig sommar önskar kusin Lotta

Anonym sa...

Jag antar att det är idag, den 21 som jag har den äran att gratulera en favoritbloggare på födelsedagen!!???

Stort grattis och många kramar från Anna i Falköping, som ofta tänker på dig!