måndag 15 juni 2009

Mannen.

I går eftermiddag/kväll fick jag ett ryck och började sortera barnens gamla kläder i klädkammaren. För att överhuvudtaget komma in där var jag tvungen att plocka ut och gå igenom flertalet påsar. Dessa påsar innehöll det som Adam städat/rensat ut från sitt rum i februari efter att jag sagt åt honom att rensa det han inte använder.
När jag av en slump råkade titta i en av påsarna och upptäckte att han slängt formligen ALLT som han inte använder, dvd-filmer, små-lego, pennor, pysselböcker, block och cd-skivor så ställde jag in påsarna i klädkammaren för en senare genomgång av dem. Det blev igår!

När jag äntligen kom in i klädkammaren var det dax för barnens urväxta kläder. Det blev tre högar, en slänghög, en Läkarmissionshög och en ge-bort-till-kompisars-barn-hög.
När jag ändå höll på fick Lasse rensa bland sina skor, för i vår familj är det mannen som samlar på skor! Ja, det är faktiskt sant. Jag brukar skälla på honom för att han ALLTID behöver nya skor, så nu passar han på när jag inte är med.
Fast han hade köpt ett par nya skor i påskas på Öland så passade han på att köpa TRE par till när jag var på Mösseberg, för de var ju så billiga...
Inte undra på att han klagar över att hans för skor avsedda plats inte räcker till.

Ja, han är speciell på många sätt, min älskade man.
Nu när det börjar närma sig semestertider så skrivs det listor! På saker som ska handlas, ska göras, ska packas och som i största allmänhet bara ska kommas ihåg. Jag råkade snegla lite på en av hans listor igår men det fick jag inte göra eftersom det även är födelsedagstider.

Han har levt med mig i några år nu och vet att jag är väldigt nyfiken av mig när det kommer till presenter och julklappar. Barnen och han har stora problem med att komma på nya gömplatser för paket som är till mig. Och jag vill inte skryta men jag är specialist på att veta vart paketen är inköpta bara genom att se på pappret...
Vi brukar fira mig på Öland så det gör det hela ännu svårare eftersom jag brukar ha ett finger med i packningen.

För två år sedan kom Lasse på ett jättebra gömställe tyckte han, nämligen i utrymmet på Wembley där reservdäcket ligger. Vad han inte räknat med var punkteringen vi fick strax innan Nyköping då han var tvungen att tömma bilen på all packning och få upp reservdäcket och mitt paket utan att jag märkte något...
Det var en rolig historia jag fick höra när jag väl öppnat paketet som innehöll en ny mp-3 spelare (trots att jag var nöjd med min gamla men den var tydligen inte tillräckligt "high-tech").

Min mage är bra nu men för de som undrar finns det endast en toalett av Baja Maja-typ
där vi går båtvakt, och eftersom jag har lite fobi för offentliga toaletter sätter jag inte ner min rumpa på en sådan...

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Tur att ni hade mysigt på båtvakten. Inte så vanligt med män, som samlar på skor, men bättre än min man som går med trasiga skor och tycker han kan vänta med att köpa nya...( snåljåp ) Förstår att du saknar dossyster..Har idag börjat läsa er bok, och det lilla jag läst har berört mig otroligt mycket! Ska faktiskt fortsätta läsa den nu. Må så gott!! Kramar Milla

Anonym sa...

Du är så gó och det är så mysigt att få följa din blogg. Jag tror att jag är i din ålder (panik.. din ålder kanske står på framsidan) i alla fall så tycker jag om dig och jag bara vill att du ska veta det.
Kram från en annan mamma, kompis, fru... människa ;)

Fillis sa...

Hejsan, kul med lite omvända rollen när det gäller "sko - fettischmen". Man kan väl säga att det är tur om iaf bara en i familjen har den åkomman eftersom det tar lite plats :)

Anonym sa...

Hoppas du får en underbar midsommar och fortsatt sommar tillsammans med din familj och vänner Ulrica, det förtjänar du. Kramar

Jag är Elisabeth sa...

Fasiken vad kul med punkteringen, ha ha. Inte att få punka men att han gömt det där........SMILE.
Elisabeth OM

annebelle sa...

Våra män kanske är släkt eller så, min man handlar också skor i större kvantitet. Och glömmer att tala om det för mig. :) Å andra sidan hatar jag att handla skor så det jämnar ut sig. Men jag kan bli trött på att hans 45:or tar över hela skohyllan i hallen..
Öland låter underbart. Och så stannade ni på Donken här hos oss, i Nyköping.