torsdag 25 juni 2009

Don Juan.

Jag vaknar tidigt av att det är för varmt i sovrummet och somnar sent för att det är för ljust. Det är ingen bra kombination.
Jag klarade inte av att ligga kvar och mysa när det var så varmt utan gick upp, åt frukost (och tog mina tabletter) och satte mig med datorn en stund innan Adam och Lasse kom upp.

När Lasse dragit runt Doris på morgonpromenad, hon tycker att det är för varmt för att gå, så åkte vi till Blippaffären. Vi har ätit knäckebröd, marmelad, kaviar och makrill i tomatsås sedan vi kom hem från Öland och jag börjar tröttna.

När jag rotat klart i disken med den rökta laxen och vänder mig om ser jag Lasse, mycket nöjd, provsmakandes juice med en liten chic donna i somrig klänning. Jag går fram till honom och frågar ironiskt vad han gör. "Vad då gör? Jag gör ingenting..." blir svaret.
Vi är nämligen inte överens om när man är trevlig och när man är flörtig.
Men jag såg hur han var mot de unga söta kollegorna på jobbet innan det blev vi...
Han försvarar sig med att han bara är trevlig och artig och att han nu bara har ögon för mig (och tjejer som provsmakar juice...!).
Och ja, jag är lite svartsjuk av mig.

Trots det fina sommarvädret jobbade vi lite på tomten, åkte till återvinningscentralen och förberedde middagen. Min lillebror och hans tjej kom och åt med oss innan vi åkte till båtklubben för att försöka luska reda på vad som är fel med vår båtmotor. Pa kom också dit för att assistera vid sjönöd.
De säger att det är fixat nu men jag tycker det känns väldigt osäkert att ta båten till en kompis på Ekerö som vi skulle ha gjort i morgon. Jag föredrar Wembley.

Alva har ringt två gånger idag för att rapportera resultatet i matcherna hon spelat (förlust med 7-0 och vinst med 2-1, Alva gjorde båda målen) och att allt är bra. Adam verkar tycka att det är mysigt att vara själv med oss, framför allt med att ha Lasses totala uppmärksamhet. De sitter med sina datorer, jobbar på tomten, åker till återvinningscentralen och diskuterar världsproblem.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det är därför vi handlar på ICA...där har pappa ögonen på lingonsylten.. själv trippar jag runt på lätta fötter efter en underbar fotvård och därefter lite god mat på en trottoarservering i kvällssolen, känns riktigt lyxigt, vi ses imorgon, Godnattkram från mamma

Yvonne sa...

Jamen juice är nyttigt när det är så här varmt ;) Och gränsen mellan flirt och trevlighet ÄR väldigt flytande...hellre en karl som flirtar lite (på skoj liksom) än en tråkmåns som inte vill vara trevlig mot nån...Kram på dig!

gladmymlan sa...

detdär är svårt, min sambo är med så där trevlig och det är klart att tjejen tror han flirtar...men jag brukar tänka att det är när min sambo står och tittar ner i golvet och ser nervös ut, bredvid en tjej. då är det fara på färde-) för dom är bara flirtiga när dom är i "överläge" och vågar sig på det, min sambo fick tunghäfta när vi träffades, och var så nervös så...antar att detär ett tecken på att han brydde sig om mig:-)
så låt du din karl provsmaka juice o va trevlig, du har nog ditt på det torra:-)
kram kram

Anonym sa...

Hallå damen!

Du får nu lätta på "kontrollen" av dina kära lite. Hur det än är så äger man inte andra människor, inte ens sina barn, än mindre sin make/maka.
Kväv inte kärleken. Den som vill gå, h*n går, man kan aldrig tvinga någon stanna kvar.
Nu tror jag bestämt inte att Lasse är en typ som är på väg någonstans ö h t så ta det lugnt!

Anonym sa...

Kära du. Svartsjuka, lite eller mycket i någon form, är så ohälsosamt för ett förhållande. Försök att ta bort det, även om det bara är ytte-pytte....

Anonym sa...

Hej! Äntligen sommar!! Det är så svårt att komma i säng i tid! Men underbart än då. Min man är också en trevlig prick som ska prata med andra, inte alltid jag tycker det är trevligt...Jag känner som du när en familje medlem ska iväg, får lite oro i magen och är rädd att något ska hända..Tycker om att ha alla hemma. Kram Milla

Mette sa...

En oskyldig liten flirt.Det är väl gött att få flirta runt lite.Inget ont i det,eller.Fast svartsjuka är en av de värsta sjukdomarna,svår att bota trots att det forskats kring den har ingen funnit något botemedel,mig veterligen.
Kram Mette