fredag 6 februari 2009

Liverpool.

Det finns bara en fungerande dator, av tre, sa darfor kan jag inte uppdatera sa ofta som jag vill.
Det bor manga katter har pa hotellet, det brukar det gora pa de flesta hotellomraden, men skillnaden har ar att dessa sma liv har det bra. De har ett Cat Cafe dar de blir serverade mat, vatten och tak over huvudet. Vi, som har namn pa det mesta, har givetvis dopt alla katter efter hur de ser ut. Till exempel Rakel for hon har en rakad flack, Gustav for han ar tjock och rod och Flacken for han ar vit och svartflackig. Jag bara langtar tills jag kan lagga ut bilder pa dem.

Igar var det molnigt och lite blasigt (ar det nagonsin vindstilla har?) sa vi tog en promenad in till staden och strosade runt bland butikerna dar i stallet for att ligga och huttra vid poolen som de ovriga turisterna. Det var kul att se nagot annat for en gangs skull.

Pa kvallen, under tiden vi at middag, horde vi att det borjade regna nagot fruktansvart och vi forstod att det skulle bli lite marigt att ta oss tillbaka till rummet. Det hade bildats enorma vattenpolar och stora floder rann langs gatorna pa hotellomradet. Men vi lyckades vada tillbaka till rummet och tog vart obligatoriska yatzyparti. Plotsligt horde vi en liten katt som jamade hjartskarande. Vi oppnade skjutdorrarna och slappte in den lilla sota kattungen som blev bjuden pa bebisens grot och vatten. Han, vi dopte honom till Liverpool for han var vit och rod, gjorde sig snabbt hemmastadd och efter en stund forstod vi att han inte hade nagra som helst planer pa att spendera natten ute i regnet utan i var soffa. Vi insag att det inte skulle ga sa jag blev tvungen, mot min vilja, att locka ut honom igen. Han foljde villigt med nar jag lockade pa honom men nar jag sedan sprang tillbaka till rummet sa sprang han efter och satt utanfor skjutdorrarna och jamade igen... tills grannarna inte orkade mer utan slappte in honom. Slutet gott allting gott!

Idag har vi varit pa marknad, och trots alla "Lookie lookie", "Special price for you" och "Hey, sexy lady" sa gick vi darifran med endast en nagelfil som min kompis kopte.

Dagens maste: Doris namnsdag! Grattis mitt lilla djur langt darborta.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hej

Va gulligt med alla katter, jag brukar också engagera mig i alla djur jag stöter på när jag reser, dom är ju så goa. Verkar som ni har det skönt på er semester...HÄrligt.

Hälsningar U

Anonym sa...

skickar en hälsning från ett gråmulet stockholm. njut av dina fantastiska besked o alla gulliga katter. kram a

Anonym sa...

fortsatt trevlig semester önskar jag er kram karin

Storasyster sa...

Tja Ba Lush,
Tänk att bloggvärlden inte var större än att du var tre klick bort...
Hoppas att ni har det fantastiskt skönt där borta...
// Sol från en lite äldre Älg och Krokodil :D

Anonym sa...

Jag vill bara skicka dig tusentals med kramar, hamnade på din blogg första gången idag och fast jag sitter och pluggar, så kan jag inte sluta tänka på dig. Kramar i massor!

Anonym sa...

Hej du!
Hoppas ni har det skönt.Har hamnat på din blogg av en slump.Även din dossysters blogg.det berör mig mycke att läsa om er.Har själv haft colon cancer fick det när jag var29 år,då fanns det tyvärr inga bloggar att ventilera på vilket gjorde att man kände sig lite tjatig på sina annhöriga när man ville prata av sig i tid och otid.
Fortsätt att käpa på!
Stora kramar från Ulrika i M-stad

Sabina sa...

Hej pa er!
Vi vinkar till ner nu och hoppas ni har de lika bra som vi.
Saknar dig och ska bli sa kul med lite fest pa hemma plan. Men nu ska vi forst njuta av allt spanien har att erbjuda oss...
kramiz

Anonym sa...

Jag tänker på dig och jag tänker också på min mamma som dog i cancer när jag var tolv. Jag önskar att du får stanna kvar i vår del av världen så länge som bara möjligt.. men den dagen din kropp inte orkar längre, den dagen som en för oss alla, så vill jag att du ska veta att dina barn kommer att få det bra.

För trots all saknad, all frustration och en obeskrivlig längtan. Så lär man sig uppskatta den underbara tiden man fick, man lär sig fokusera på den istället för att fokusera på det man förlorat.

Dina barn har fått en underbar mamma och jag lovar dig att det betyder så mycket mer att få haft en sådan underbar mamma under en kortare tid, än att få haft en mamma som man har sämre kontakt med, under en längre tid.

Jag skulle inte förändra något, om jag fick välja mellan att mitt liv blev som det blev eller att ha en annan mamma redan från början som levde tills jag var 70 så skulle jag inte ändra något.

Jag uppskattar så otroligt mycket den tiden jag fick, dina barn kommer känna samma sak. De kommer kunna tänka tillbaka på alla fantastiska minnen. De kommer tänka tillbaka på ditt leende. De kommer vara lyckliga och du kommer alltid att finnas med dom.

Fortsätt kämpa och om det finns något vi "okända" kan göra för att hjälpa dig, så säg till. För du har berört otroligt många. Himlen får faktiskt vänta. Vi vill inte släppa dig!

KRAMAR I TUSENTALS

Cissi sa...

Hej Ulrica
Jag halkade in här på ett bananskal och ville bara lämna ett avtryck och "erkänna" att jag varit här och läst. Jag tycker du verkar vara en fantastisk människa,mamma,fru och Matte.

Jag håller alla tummar och tår för att du får fortsätta att sätta så fina avtryck här.

Kramar
Cissi