torsdag 13 augusti 2009

Hjärtat.

Det blev inte mycket sömn i natt. Vi låg mest och höll varann i handen och var oroliga.

Lasse började jobba på sin nya skola igår och det var bestämt sedan länge att de skulle åka på kick-off med övernattning idag. När jag fick samtalet om mitt eventuella hjärtproblem så ville han inte åka men jag peppade honom att åka och sa att han ändå inte kunde ändra på resultatet genom att vara med (även om jag väldigt gärna haft honom med mig).

Vid halv åtta gick han hemifrån med tårar i ögonen och alldeles hopsjunken, och vid nio kom Ma och Pa. Ma och Alva tog Doris och gick promenad medan Pa körde mig till Radiumhemmet.

Jag fick inte träffa Dr Lidbrink utan en manlig läkare jag aldrig varit hos förut. Han tyckte det här var lite överdrivet, ok att man kunde se en förändring till det sämre på hjärtat. Men han tyckte inte att man skulle ta bort preparatet som påverkar hjärtat utan fortsätta att ge mig det och göra en ny hjärtundersökning om en månad eller så. Däremot tyckte han det var viktigt att få träffa mig och se att jag mådde bra så jag inte var märkbart påverkad av mitt defekta hjärta.
Så... dagar av oändlig oro är till ända.

Stort tack för alla hållna tummar och tår. Jag är väldigt tacksam över min stora hejarklack.

När jag och barnen ätit lunch ville jag ta en liten powernap (för att ta igen lite av de senaste nätternas sömnförlust) innan vi gick upp till Vällingby för att köpa kläder till dem som jag lovat. Jag hann inte mer än krypa in under fleecefilten innan en envis helikopter började cirkulera ovanför vårt hus med omnejd. Vi drog oss till minnes att vi under lunchen hört sirener också så därför blev det ingen powernap utan en promenad till ett avspärrat Vällingby Centrum istället.

Några (förmodligen män!?) hade försökt råna Forex och lämnat kvar något bombliknande föremål. Flyktbilen hade de dumpat på en gata bredvid vår. Jag, som är lite rädd för att sova utan Lasse, och barnen som konstaterade att rånarna flytt till fots och därför kunde springa omkring/gömma sig i närheten av vårt hus tycker därför att det är väldigt oturligt att han ska sova borta just i natt.
Men vad är det jämfört med "domen" jag kunde ha fått idag...

Ben & Jerrys???

20 kommentarer:

Anonym sa...

Så glad för din skull!

Anonym sa...

Jag drar en lättnande suck!! Alla hållana tummar gav resultat!

STORA kramar! Birthe

Anonym sa...

Ett helt lass med Ben & Jerrys tycker jag! /Emma

Anonym sa...

Hejsan! vad glad jag blir för din skull!
Men otur att Lasse åker bort just när tjyvarna är i farten...
Njut av Ben & Jerry i stora lass!

Anonym sa...

aahhh, ät så mycket Ben & Jerry du bara kan, helst den med fiskar i som är gjorda av vit choklad, så supergod.
Under tiden så håller vi andra tummarna för en fortsatt stabil situation.
Ha det bra
Kram Marie i Malmö

Anonym sa...

Härligt att få läsa detta. Du har varit i mina tankar hela dagen, vem bryr sig om tjyvar när du fick så bra besked.KRAAAM

Catarina sa...

Yes!!!!!!! Ben & Jerrys..hur mycket som helst!!! Hade jag funnits närmare dig (är i Skåne) hade jag kommit med glass i stora lass..
Kram.. Tjoho..vad jag blev glad av din uppdatering..

Amlon sa...

Åh, vad skönt!!! :)

Klart du ska äta Ben & Jerrys!
Min tonåring håller på att baka två sorters kladdkaka, en vanlig och en med vit choklad. De ska jag äta i kväll. Så jag firar lite med dej!

Kram!

Anonym sa...

Underbara besked.

Anonym sa...

Vad skönt att du fick ett "lugnande" besked. Alla dessa starka mediciner man måste knapra på.
Jag hade också helikoptern surrande i skyn. Var läkarhuset och tog prover och såg avspärningarna.
Må nu gott !
Kram från vinsta

Kicki sa...

Åh, vad skönt att höra! Nu kan jag pusta ut, har tänkt mycket på dig.

Njut av glassen. Kram Kicki

Anonym sa...

Ben & Jerrys.. Absolut.. Gisses vad man väntat fö att höra om hjärtat.. På något undeligt sätt har du fått en plats i mitt.. Bara via att läst din blogg.. Och boken.. Kramisar och njut av glassen..

Kram
Mia

Anonym sa...

Så skönt! Ha en underbar helg... och lås dörren om dig! Kram fr Bip

Anonym sa...

Vad skönt att höra att det inte var så farligt som du trodde! Ibland tänker jag att läkare skulle kunna vara lite mer psykologiska - som den specialistläkare som undersökte mig och sa "jag kommer att vara tyst medan jag undersöker dig, för jag måste koncentrera mig - men det betyder inte att det är något fel". Den lilla förklaringen hjälpte otroligt mycket mot min nervositet!
Ha en skön, förhoppningsvis lite lugnare, fredag!
Valeska

agge sa...

Är såååå glad för din skull!!!!:)
Detta är första gången jag kommenterar här!!! Men får ju säga att orolig för dej har jag varit fastän vi inte känner varandra!! Käka nu mycket Ben&Jerrys...
Ha en bra helg!!!Stor kram på dej!!!:)

Bitte sa...

Det var ju skönt att det inte var så allvarligt.
Lite obehagligt med tjuvar i krokarna men förhoppningsvis är dom långt borta nu.

Anonym sa...

Vad skönt att det var bra !
Ha nu en skön helg o sköt om Er !
Kramizar från Ulrika

Anonym sa...

Because you`re worth it./M

Anonym sa...

Hej gumman! Har inte varit inne på din blogg på ett par dagar...blev helt kall när jag läste ditt förra inlägg..men som tur var så kunde jag läsa detta nya också, på samma gång...jag tänker så på dej...du har verkligen en blogg som berör...och hela din familj som verkar så underbar...kämpa på, Ulrica! Det tror jag nog att du redan gör...men heja, heja..kanske kan du vinna över "skiten"...kram från en trogen bloggläsare

Loh07 sa...

Du jag ber så innerligt att livet ändrar sig .. Att du får var lyckilg ännu länge än, en hel hög av Kramar från mig !!!!

Kram Lotha!