söndag 16 augusti 2009

Helgen.

Det var en efterlängtad man/låtsaspappa/husse som kom hem i fredags. Jag fick en stor bukett med röda rosor för att han älskar mig och för att mitt hjärta under omständigheterna var i ett hyfsat skick (eller hade han inte rent mjöl i påsen efter kick-offen?). Doris glädje över att se honom visste inga gränser, hon glömde nästan bort att andas under tiden hon hoppade upp och slickade på honom. Barnen pratade i munnen på varandra för att uppdatera honom om de senaste händelserna på datorns onlinespel, torsdagens rån och vad som skulle hända i helgen. Det är bara att konstatera att vår familj inte är komplett utan 196 cm Lasse.

På lördagsmorgonen smög Adam iväg för att spela fotbollsmatch på Spånga IP och när han kom hem igen vid lunchtid bar det av till Gröna Lund med Alva, Ma och en väninna till henne (visst heter det så när det handlar om äldre kvinnor??!). Lasse, jag och Pa åkte en snabbis ner till Softa för att se om motorn blivit hel igen. Det hade den inte...

På kvällen kom min kompis 40-åringen förbi för att visa bilder på huset i Delsbo hon varit och skrivit på under dagen. Vilket hus! Vilket kap! Stort grattis till henne men jag vill också ha...
Hon hann precis åka innan barnen kom hem igen med en stor Dumlekolevinst och kort på dem leende i de olika attraktionerna. Nu var det dax för dem att prata i munnen på varandra igen när de skulle berätta vad de åkt, hur det kändes, hur lång kön var och vilka artister de sett uppträda. De verkade väldigt nöjda med dagen.

Trots att de gått på Gröna Lund hela dagen hindrade det inte dem att följa med Lasse, mig och Pa in till stan när mörkret lagt sig (och regnet kommit!) och titta på alla häftiga gamla bilar på Stockholm Crusing. Eftersom inte vädret var det bästa var det varken mycket bilar eller mycket folk. Men de människor som var där var glada (eller överförfriskade?) och lukten av bränt gummi låg tät efter de bilar som "burnat".

Söndagen har vi ägnat åt lite fix här hemma som att dammsuga soffan, dra om sladdar till surroundsystemet, dammat och tvättat kläder. Sådana tråkiga saker som bara måste göras.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för lånet av barnen, berättade dom om när vi åkte "flygande mattan" ???? Jag har ett blåmärke på benet idag !!! Sov Gottkram från Mamma

Anonym sa...

Hejsan! Låter som ni haft det trevligt i helgen och framför allt barnen som vart iväg på äventyr på Grönan...Förstår att det fanns en del att berätta!
Må så gott! Kramar Milla