måndag 6 juli 2009

Spikmatta.

Idag fick jag behandling på Radiumhemmet och det gick smidigt, men det är inte roligt att gå dit längre för det är så många minnen av Dossyster där och det gör mig nedstämd. Min egna situation gör sig också påmind fast jag mår så bra nu.
Jag har ganska länge funderat på att införskaffa mig en spikmatta (önskade mig till och med en i födelsedagspresent) för jag har bara hört positiva saker om dem och vill prova själv. Så när vi ändå var i byggnaden passade jag på att söka upp Dr Lidbrink för att fråga om en spikmatta skulle kunna påverka mina metastaser i ryggen negativt. Hon sa att det inte gjorde det men tyckte jag inte var riktigt klok som frivilligt kunde tänka mig att ligga på en sådan...

En spikmatta kommer att tillhöra våra inventarier inom en mycket snar framtid!

På vägen hem tog vi en snabb vända genom blippaffären för att uppdatera vårt kylskåp på diverse förnödenheter. Sedan hem för att baka kanelbullar, allt för att hindra trötthet och magkrångel att hemsöka min kropp.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Halloj starka tjej. Jag funderar oxå på en spikmatta. Du får berätta sen hur du upplever den. Vilket härligt ställe ni var på, Älvnäs alltså. Ni prickade in värmen bra. Hoppas att magen håller sig någorlunda i form efter beh. Önskar dig en fin vecka. Kram Maud

Anonym sa...

"Spikmatta", klena jag skulle inte våga:)Blir spännande att höra vad du tycker. Eftersom jag äter blodförtunnande så får jag inte prova. Vilken tur :) Vilken fin kjol du har på bilden. En riktig sommartjej.
Hälsningar från Vinsta

Anonym sa...

Vilken spikmatta blir det? Funderar oxå! Har läst om den svenska mattan, som visst fått bäst i test hos Amelia tror jag. Sett den till priset av 509kr nu. Skriv gärna hur du upplever det. Andra berättelser på försäljningsidor litar jag ej på.Jag hoppas kunna ligga trots att jag saknar 1 1/2 revben i ryggen (efter operation),därför tror jag, den mjuka ( Softa?) passar min rygg bäst.

Anonym sa...

Spikmatta är underbart!! Jag har den gröna, som jag tror är den svenska och jag somnar på den ... har dock alltid en tunn t-shirt på mig. Har fått bättre nattsömn och nästan sluppit min migrän sedan jag började ligga på spikmatta! Lycka till med din!
/Caroline

Mette sa...

Hej du starka!
Jag vad är smärtan från en spikmatta mot vad du går igenom.
Hoppas att den kan hjälpa dig.
Kram Mette

Petra sa...

Hej! Jag som frälst måste ju skriva lite om min spikmatta :-) Ligger på den varje kväll och även om det svider en del först så tar det inte mer än 5-10 minuter innan avslappningen kommer och sant är att jag somnar varenda gång. Om jag använder den i sängen när jag ska sova så har det hänt flera gånger att jag vaknat först efter 1,5 timme :-), det blir ju när jag vill vända mig i sömnen, då gör det liksom ont haha. Jag ligger med huden rakt på mattan.
För övrigt känns det pinsamt att det här är första gången jag skriver till dig, bara för att jag ville svara om något materiellt.... Jag önskar att jag visat mig tidigare och berättat att jag följer dig i din kamp och genom din lycka och dina sorger. Du skriver så öppenhjärtligt och som så många andra skrivit så har det fått mig att uppskatta det fina jag har mycket mer. Man vet aldrig hur länge man får låna alla fina vänner och familjemedlemmar. Jag hoppas att du fått må så bra som möjligt efter behandlingen, och att bullarna blev goda. :-)Varma kramar från Petra

Anonym sa...

Jag köpte min gröna spikmatta i Ullared för 390 kronor. Den bästa investering jag gjort på länge. Underbart avkopplande, ligg inte direkt på spikarna och börja använda den i sängen rekomenderar jag.
Kram Nettan

Fillis sa...

Hej, provade spikmatta för första gången för några veckor sedan och det är inte så hemskt som det låter, väldigt skönt och avslappnande faktiskt, så det blir nog en sån på min inköpslista också.
Man borde vara tacksam oftare att man är frisk när man läser och ser vad du går igenom, kämpa på Ulrica.
Och fin sommarkjol förresten ;) Kram

Jenny sa...

Har också hört så mycket positivt om spikmattor. En vän till mig känner stor skillnad (mindre värk) efter att hon börjat använda den.

Vet bara inte om det är lämpligt att använda nu när jag är gravid.

Kram!

Lena sa...

Hej du kämpande tjej!
Spikmatta är underbart! Jag är totalt beroende av den, och använder den varje kväll. Sover bättre och muskelknutor i ryggen har blivit bättre. Om jag slarvar och inte använder den på en dag eller två så märker jag det direkt. Helt klart värt att prova :-)
Kramar

Anonym sa...

hejsan - angående Spikmattan - så såg jag ett tv-program där en oberoende professor sa att det var nonsens med effekten.

Och att de undersökningar som säljaren åberopar är jättegamla och INTE vetenskapligt bevisade.

SÅ det är nog bara godtrogna sjuka människor som i desperation förser säljaren med STORA PENGAR OCH HAN BLIR JÄTTERIK.

Samtidigt är det ockult och gammalt troll från Indien..

Vill absolut inte utsätta mig för att få hål i huden. urk

Men lycka till med andra metoder....ha en bra sommar...
Vad gäller spikmattan - otroligt så lättlurade människor är....

/Karin

Anonym sa...

Hej! Vilka fina bilder från Älvnäs. Hoppas magen inte krånglar för mycket. Och hoppas du skriver och berättar om spikmattan när du köpt en. Kramar Milla

Anonym sa...

Såg också programmet om spikmattan, och jag tolkade det snarare som att den svenske killen som säljer dem använder falsk marknadsföring och hänvisar till felaktiga uppgifter, det var det som var problemet. Att det har en viss effekt tvivlar jag inte det minsta på, är själv sugen på att prova. Lycka till, skriv om dina erfarenheter!
Kram från Anna i Falköping

Susanne sa...

lycka till i din kamp önskar jag kunde ge dig lindring på något sätt. Jag kan iallafall rekommendera spikmattan Shantii, har provat den ett antal ggr ( vi säljer den på jobbet ibland) använd gärna en tunn bomullströja då du ligger på den i början, plastpiggarna kan vara lite vassa mot tunn hud. Blodcirlulationen kommer bra igång av piggarna o detta är både smärtlindrande o slaggutensande.

Lite som massage men kanske inte lika skönt. Man blir iallafall skönt varm o avslappnad därför somnar många då de ligger på mattan. Använd den högst 15 min de första gångerna o öka succesivt.

Hoppas du får lindring o hjälp av denna lilla vassa tingest.

Susanne Töreboda