tisdag 13 oktober 2009

Hundmat.

Med risk för att förlora några yngre läsare så måste jag bara berätta att Orkidéutställningen jag och Ostfrun var på igår var så häftig. Vilken blomsterprakt! Alla tänkbara färger och storlekar. De orkidéer jag har stående i mina fönster kan dra något gammalt över sig.
Imorse tog Doris och jag vår sedvanliga morgonpromenad. Vi var på väg till hundängen och gick på gångvägen när en stor lösspringande schäfer kom galopperande med gapande käftar mot oss. På nolltid var den framme hos oss och ville äta upp Doris. Den bet henne flera gånger över ryggen och hon skrek/gnällde och rusade runt mig. Hennes koppel snörde ihop mina ben så jag hade inte en chans att böja mig ner och lyfta upp henne utan försökte bara att fösa undan den större hunden.

Jag var helt chockad och fick något slags tunnelseende. Allt gick så fort och som i slow motion på samma gång. Jag hörde hur ägaren ropade på sin hund och såg hans gula jacka som kom springande mot oss men det tog en evighet innan han kom fram och tog sin hund. Han undrade om det gått bra och bad om ursäkt. Doris skrek/gnällde fortfarande och hade krypit ihop med svansen mellan benen. Jag bara konstaterade att jag inte såg något rinnande blod från hennes kropp och gick därifrån. När vi kommit en bit bort stannade vi och lugnade ner oss och jag kände igenom hennes kropp ordentligt. Jag kände inget men det blir väl som förra gången hon blev anfallen då vi efter några dagar kände stora sårskorpor över hela kroppen.

Jag vill inte ha hund längre om jag/Doris ska behöva utsättas för det här gång på gång. Ska jag inte kunna gå på promenad med mitt kopplade djur utan att bli anfallen av lösspringande hundar? Eller är det kanske jag som gör något fel? Eller Doris? Tråkigt är det i alla fall.

Fortfarande tagen av morgonens händelse åkte jag in till stan för att träffa en bloggläsare som också är sjuk. Vi pratade om sjukdomen, medicinering, barnen och hur våra män hanterar situationen. Det är alltid trevligt att träffa någon i samma sits och kunna utbyta erfarenheter även om det är känslosamt ibland. Men jag tror på oss och att vi kommer leva länge till.

När vi sagt hej då så gick jag och Ostfrun (som jobbar i närheten) och åt lite lunch. Det blev wok på Ostfruns stamhak. Starkt och gott. Fick några körsbär i likör som färdkost på vägen hem av henne.

Tunnelbanebyxorna åkte av illa kvickt och jag totalsanerade mig när jag kom hem i hopp om att slippa svininfluensan som varenda människa verkade ha på tunnelbanan.

Dagens måste: Niclas Wahlgrens cd Plommon.

28 kommentarer:

Ria:s sa...

Det där problemet med lösspringande hundar finns överallt numera. Förbasakt obehagligt. Själv har jag tröttnat efter att själv ha blivit svårt biten två gånger på dessa hundägare som inte har vett och etikett och jag har inköpt ett helt lagligt försvarssprej..Dog defence..Det bor numera i min ficka så fort vi går ut för både jag och hundarna vill känna oss säkra. Jag är rädd om mina båda småhundar och dom ska banne mej inte bli skadade av någon.Hoppas du slipper fler såna upplevelser./R

Jenny sa...

Du har absolut inte gjort något fel. Om man inte har koll på sin hund ska den banne mig inte vara lös!

Skönt att hon inte blev skadad, hoppas hon mår bra nu, och du med för den delen.

Många kramar till dig!

Anonym sa...

Håller helt och hållet med dig ang lösspringande hundar. Jag förstår mig inte på hundägare som tror att det är upp till dem att bestämma huruvida jag vill ha en galopperande hund emot mig eller inte. Inte blir det bättre för att de skriker nnågonstans i bakgrunden "Han är inte farlig". Jag kan oxå bli trött på hundägare som inte drar in sina kopplade hundar när man möts på en skal gångbana. Jag vet inte hur många gånger mina barn sittandes i sittvagn har fått ett hundhuvud ända upp i sitt ansikte. Inte konstigt att deblir rädda. Det är för bedrövligt att du och Doris inte ska känna er trygga på era promenader. Hoppas att ni inte hitar några skador i efterhand på ert lilla djur.
Häftiga orkidéer!
Kram från Nettan, trebarnsmamma i Svedala

Anonym sa...

Helt oacceptabelt, jag har ett likartat problem, jag har en hanhund som jag inte vill ska hälsa på andra hundar utan vidare, på grund av tex kennelhosta, noskvalster etc. Ofta kommer någon med en "jättesnäll" hund lös. Jag brukar då ställa mig framför min hund och göra mig hotfull och skrämma iväg den andra hunden. Funkar jätte bra.
Lycka till
Kram Malin

Anonym sa...

Hej. Det är faktiskt olagligt att ha okopplade hundar och det finns faktiskt en anledning till det.
Att en del hundägare inte kan fatta att alla inte vill ha lösaq hundar som springer i full galopp mot en själv, sina barn eller sin hund.
Vet inte hur man ska få dom att fatta heller.
Ha en bra dag i alla fall.
Kram Sara

Anonym sa...

Fy vad obehagligt. Jag är dagmatte till en liten hund vissa dagar. Är rädd för lösa hundar som ägarna inte har koll på. Skulle nog svimma av skräcken. Min man springer i Grimstaskogen och har blivit jagad flera gånger. (Han är hundrädd).

Vilka fina blommor, det får bli ett besök där ser jag.
Kram från Vinsta som är hemma på bondpermis från KS

Millaz sa...

Hej! Jag fattar inte varför alla inte har sina hundar kopplade? Min son har två gånger blivit jagad av stora hundar som kommit springande och skällt som galningar....Behöver jag säga att han är hundrädd idag?
Jätte fina kort på blommorna!Mysigt att få gå runt och titta på alla fina blommor...Kramar Milla

Amanda sa...

huvvaligen, hoppas verkligen inte att din lilla doris blev allvarligt skadad :O att det kan hända, helt sjukt..o oacceptabelt..verkligen...tänker på dig...Kramar

Lina sa...

hej,

det är riktigt läskigt när det kommer lösspringande hundar. tur att det inte blev värre för doris och dig!

Anonym sa...

Jag noterar att det ser ut som om jag har tonvis med blå ögonskugga på mig på bilden. Jag får vara tacksam att ingen av dina trogna bloggläsare kommenterat detta... :)

/The cheese wife

Anonym sa...

Stackars liten Doris!
Hårspray kan man också använda som självförsvar, det svider rejält om man (eller hund) får det i ögonen.
Men att folk inte kan ta ansvar för sina hundar istället - det är helt obegripligt!
Ha en solig dag!
Valeska

Anonym sa...

Fy va otäckt med lösspringande hundar. Vart med om det också flera gånger, som tur är har det alltid gått bra hittills. Vill bara tips om det skulle hända igen så skrik bara så högt du kan, jag gjorde de en gång rent spontant när det kom en hund rusande o då vart den rädd för mej o stannade så jag hann få upp min hund i famnen. Gjort de flera gånger efter det o funkat varje gång. Lycka till! /L

Anna m V & E sa...

Men vad _är_ det för fel på folk? Vad är det som gör att man släpper lös sin hund där man inte kan kontrollera den? Den där försvarssprejen låter ju som en bra grej

Mi och Christoffer sa...

Jag är så evigt trött på idioter som inte har sina agressiva hundar kopplade. Ett riktigt irritations moment! Kramar till dig och Doris

Anonym sa...

Måste nog erkänna att jag är beroende av din humoristiska, välskrivna, eftertänksamma choklad-låda. Är inne flera gånger om dagen för att se om du har gjort några uppdateringar. Och nu hoppas jag att din "blogg-paus" (ja, jag vet att det bara är tre dagar sedan den förra uppdateringen, men som sagt, jag är lite beroende...) beror på att du har fullt upp med en massa roliga saker och inget annat.
Kramar från Nettan, trebarnsmamma i Svedala

gladmymlan sa...

inatt drömde jag att vi träffades:-) vi var i borgholm, och gick o kolllade på nån marknad. du hade doris o jag hade mina två hundar med mej, men Doris var en rottweiler:-) jättesnäll förståss...vi kramades och pratade om allt möjligt, och det var riktigt trevligt, så tack för en trevlig pratstund:)))

häls anna

Carina Persson sa...

Hej fina Ulrica!

Hur är det med dig? Tittar in varje dag och jag tänker så på dig och din familj. Du är en riktig kämpe och en underbar förebild för oss alla.

Kram

Carina

PS: Jag har tidigare skrivit om boken Livet kan inte vänta i min blogg (med ditt tillstånd). Nu har jag startat en bokblogg där jag ger många bra boktips, mest på böcker som är sanna historier. Får jag skriva om boken där med? Adressen dit är: www.metrobloggen.se/boktokan

Millaz sa...

Hej! Hoppas allt e ok? Många kramar Milla

Anonym sa...

Hej Ulrika!
Hoppas du har haft fullt upp med roliga saker därav inte så mycket tid för blogg. Tanker på dig och din familj!
Många Kramar från Anette.

Anonym sa...

vi saknar dej.. blir orolig då du inte skriver

Anonym sa...

Hej Ulrica,
Jag hoppas det kommer ett nytt inlägg snart och att du mår bra.
Kram, Catharina

Mimmi Reyes sa...

Hej Ulrica!Blir lite orolig när du inte bloggat på ett tag?!Hoppas allt är ok och att du bara haft så kul att du helt enkelt inte haft tid för bloggen...Mimmi

Anna sa...

Nej, Ulrica...Nu får du skriva nåt här, vi blir oroliga. Hur är det med lilla Doris? Bedrövligt med lösa hundar.
Många kramar Anna

Hemmamamman sa...

Undrar så hur du mår? Hoppas att det är bra! kramar från en trogen läsare

Anonym sa...

Ulrica....Vi, alla vi, som läser o följer tänker så på dig....va gör du? Vi är många som har dig i våra tankar hela tiden. Sedan lång tid tillbaka....
Helena, Åhus, Skåne

Anonym sa...

Hoppas allt väl? Klart vi undrar när ingen i familjen skrivit något. (Tänker på att om Ulrica själv är sjuk el. tillfälligt ur-funktion, så kan ju faktiskt någon annan i familjen skriva kort och enkelt att hon återkommer så fort hon orkar.)
Ja, jag hoppas ändå att allt är väl med dig...

Anonym sa...

Hoppas allt är bra med dig.Tänker ofta på hur du har det och tittar in med jämna mellanrum.

Stor varm kram
Gabriella från skåne

Millaz sa...

Hej! Man börjar allt oroa sig för att allt inte är som det ska? Men jag hoppas oxå att du haft så trevligt att du inte hunnit uppdatera oss! Många kramar Milla