måndag 12 oktober 2009

Helgen.

Det blev några timmars jobb med trallen och den övriga tomten i lördags. Sedan dök Ma och Pa helt överraskande upp med allt vi skulle tömma Softa på inför vintern. De ville hjälpa till att få Softa under presenning så hon slapp vara den enda båt som låg på båtklubben "helt naken".
Så när vi plockat ihop ute åkte vi för att klä in henne i sin blåa presenning. Det är konstigt att det alltid är så kallt när vi ska göra det. Fast vi tog på oss varma kläder rann snoret och fingrarna blev alldeles stela.
Det var riktigt mysigt att få åka hem sedan och tända ljus och äta en god krämig potatisgratäng framför TV:n. Vi festade till det lite och drack läsk till maten, det hör inte till vanligheten, men det var ju ändå lördag.

Båda barnen behövde nya byxor så det blev en tur till Vällingby igår för att inhandla det. Efter gick barnen på bio med Ma och Pa och såg Sommaren med Göran. Det roligaste skämtet var att en tjej som hette Ann gifte sig och fick efternamnet Ahl. Om man säger det fort blir det anal. Jag håller med, det var kul men inte så roligt för den som kanske heter så.
Efter en mindre lyckad tacomiddag (jag skulle vara lite crazy och prova något nytt!) så väntade TV-soffan. Under tiden Alva och jag tittade på Ensam mamma söker så tittade Adam och Lasse på en film i Adams rum och stackars Doris visste inte vilka hon skulle hålla sällskap.

Det har nu varit några dagar när jag har mått, under omständigheterna, bra. Men jag har märkt att när jag tagit de tabletter jag tar på måndag och tisdag så har biverkningarna varit värre de följande dagarna.

Trots det ska Ostfrun och jag gå på en Orkidéutställning idag. Jag påpekade att det måste vara vuxenpoäng på sådant men hon tyckte att det till och med var snudd på pensionärsvarning...
Så efter några timmar som pensionär är jag tonårsförälder igen när jag ska på ett möte för att planera Alvas klassdisco... Jag har inte tid att vara sjuk!

3 kommentarer:

Kaffe och Mazarin sa...

nä bli inte sjuk!!!!ha det såå trevligt på pesionärsträffen!!!kramiz

Amanda sa...

du har verkligen flera järn i elden ulrica och kanske är det det som håller dig så pass pigg. mängder av kramar o tankar till dig..

Anonym sa...

Har inte tid att blir sjuk?? Du är ju för fasiken sjukskriven... passa dig så inte någon anmäler dig till stora stygga FK. Du får nog också ta ner din doktor på jorden som tror att han har sådan makt att han kan påverka din ersättning genom att ringa din någon hög chef. Det fungerar inte riktigt så i den stora verkliga världen.