torsdag 21 januari 2010

Sömnbrist.

Min sömn är inte vad den borde vara. Jag sover ungefär tre timmar per natt och det är på tok för lite för att vara jag.
Oftast somnar jag på en gång jag lagt mig men vaknar efter tre timmar av att jag har ont eller att jag är kissnödig. När jag sedan ska somna om igen är det omöjligt.
Det är då jag funderar över vad Adam ska få i present, om jag har fått spridning till hjärnan, om vi kan klippa Doris fast det fortfarande är ganska kallt ute, om, var och när vi kan åka någonstans, om vi skulle klara av att ta hand om en av alla ledsna skadade bebisar från Haiti men framför allt funderar jag på renoveringen som jag blivit arbetsledare för.Det är inte så att jag ska stå här som en liten Dooz (från Fragglarna) med hjälm på mig men eftersom vi anlitat egna företag istället för att anlita ett företag som står för hela konceptet så har det blivit jag (helt naturligt eftersom jag är hemma på plats) som ska se till att allt klaffar.
Dessutom är det ganska mycket som måste flyttas på och plastas in före själva arbetet börjar.
Jag är en sådan som måste ha koll på allt innan arbetet sätter igång även om det krävs mycket tankeverksamhet. Det skulle inte fungera för mig att stå och klia mig i huvudet och försöka lösa problem när väl arbetarna är på plats.
Men... jag tycker det ska bli spännande och kul. Och framför allt fint när det blir klart!

Doris och jag var ute på promenad redan strax efter åtta imorse eftersom jag skulle på utvecklingssamtal med Alva på förmiddagen.
Det blev ett samtal som mest kom att handla om hela Alvas situation och inte bara skolan. Redan förra veckan kom signaler om att allt inte var helt bra och jag kan förstå att min sjukdom är en bidragande orsak men jag tycker faktiskt att vi lever ett ganska bra liv när barnen är här hemma trots det.
Vi kom fram till att jag, pappan och läraren tillsammans ska få Alva att må bättre på de plan vi kan.

Vi har bestämt att ha lite extra firande för Adam när han fyller år trots att jag inte orkar fixa så mycket själv. Så idag har jag beställt smörgåstårta.

Efter jobbet började Lasse med hjälp av Pa regla upp för takpanelen så nu börjar saker hända i Arnes gamla badrum...

9 kommentarer:

Yvonne sa...

Ja, kan du förstå varför hjärnan ska sätta igång och tänka en massa mitt i natten när man egentligen fattar att man bör sova...

Johanna sa...

Heja, heja. Du fixar det säkert. Blir du klen så ligg i soffan med godis och choklad! Då blir det skönt. Du verkar vara en oerhört klok och empatisk människa. Sov jättegott hela natten Mvh/Johanna

Anonym sa...

Du kommer att bli en bra byggledare. Sova är viktigt. Pröva detta; räkna baklänges från 780. Jag har aldrig kommit till 0. Gå igenom alfabetet och tänk på en maträtt/klädesplagg på varje bokstav. För mig fungerar det ganska bra. Måste koncentrera mig och då får inte mina andra tankar "plats".
Lycka till.
Hälsningar från vinsta

Elina sa...

Hoppas att du känner dig lite bättre så här en fredag och att helgen blir fin för er!
Följer din blogg dagligen och tycker du verkar vara en så fin, ödmjuk och ärlig människa! Kämpa på!!
Styrkekramar från Skåneland!

Anonym sa...

Jag förstår att Alva mår dåligt. Även om ni lever ett så normalt vardagsliv med barnen som möjligt kommer man ju ändå inte ifrån att du lever med en dödlig sjukdom. Detta är naturligtvis fruktansvärt för dig men inte lätt för barnen heller. Bara vetskapen att du inte alltid kommer att finnas där för Alva måste ju vara väldigt skrämmande för henne. Det är väl på ett sätt bra att hon reagerar, det hade varit ännu värre om hon höll allting inom sig. Lycka till med din fortsatta behandling.

Birthe sa...

Hej min vän! Usch ja, sova måste man, speciellt om man inte mår bra i förväg. Hoppas John Blund tar svängen förbi dig ikväll!

Vi renoverade vårt badrum för ett par år sedan. Det blev jättefint men man fick hålla hantverkarna i öronen mellan varven :). Tur att min man kan jobba hemma. Han lyckades stoppa dem när de skulle börja blanda bruk i allrummet...

Önskar dig en smärtfri helg med söta drömmar.

Kramar!

Mette sa...

Tänker mkt på dig och bad en bön för dig då jag var i sjukhuskyrkan på Sahlgrenska i torsdags.
Ha en skön helg.
Skickar med en award till dig
Kram Mette
www.finnotto.blogg.se

Amanda sa...

hej ulrica..var ett tag sen jag kikade in till dig nu. vad tiden går. hoppas er renovering går bra o att du mår relativt bra trots allt. tänker på er..kramar Amanda

Carina Persson sa...

Hej vännen!

Titta in i min blogg. Där finns något till dig.

Kram

Carina