söndag 3 januari 2010

Hemfärd.

I morse ringde klockan redan vid nio. Vi hade mycket att göra innan Wembley skulle ta oss till Stockholm igen. Packa, städa efter oss och gå med Doris. Men framförallt få åka med hästen Tore.Solen sken från en klarblå himmel på ett kallt och snötäckt Öland när vi sa hej då till min syster och alla djuren.
På vägen hem skojade jag med Adam och sa att jag tänkte komma och fika med hans klass som jag gjorde på Lucia. Aldrig i livet fattar du väl, var hans svar. Varför inte då, undrade Alva. För då hade hon fortfarande frisyr kvar, svarade Adam henne och vi skrattade alla tre åt hans svar. Det är tur att vi i alla fall kan ha roligt åt min tragiska "frisyr".

När vi är ute och åker kan jag inte låta bli att fundera över om det finns någon som läser min blogg i just den staden vi åker igenom. Några städer vet jag om. Men Mönsterås? Fårbo? Västervik? Tystberga?

67 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Ulrica. Västervik här. Vi är säkert många som följer din " resa " både längs vägen och i din livsresa mot sjukdomen.Tack även för en fantastiskt stark bok. Önskar dig och din familj allt gott in i det nya året och tänker även fortsättningsvis titta in till dig dagligen. Massor av kramar från Annette.

Maria Jensen sa...

hej! Kalmar här=) hihi...Vill skicka dig en massa styrkekramar! =) Hoppas att allt är bra med dig o din familj o att ni haft det bra på öland =)kramar från maria

Barbro sa...

Huddinge anmäler sig härmed som läsare.

Jag måste också passa på att få säga ett stort och varmt tack till dig och din familj för ni delade med er av er liv i boken "Livet kan inte vänta". Nu har jag äntligen läst den och är djupt berörd. Jag följde även Sabinas blogg medans hon levde.

En stor och varm kram till er alla!
Barbro

Anonym sa...

Hej Ulrika

Gott nytt år själv ! Jag önskar dig och familjen allt gott. Jag håller tummarna för att din smärta i levern omedelbart ger sig av. Den kan gott slå sig ihop med höstnougaten och bara försvinna!
Det är kul att du har börjat att lägga ut mer bilder, det blir mer personligt då. Jag tycker att du är modig som låter oss bloggläsare få en inblick i ditt liv.
Allt gott!!

En som troget nallar ur asken. Bor i Nora.

Anonym sa...

Inte direkt på vägen till Stockholm, växte upp i Hultsfred men är nu en trogen nallare i asken från Seattle

Ullis sa...

Jag läser din blogg ofta, är från Eskilstuna och delar denna skitsjukdom med dig...
Jag önskar dig all lycka!

Anonym sa...

Maria hàr,inte alls pà din vàg hem.Fòdd i Gbg men numera bosatt i Italien.
Nallar ofta ur asken och skickar massor med kramar till dig och din familj

Lotta sa...

Hej!
Oskarshamn passerade du kanske också, där bor jag. Har läst din blogg något år tror jag.
Gott nytt år och hoppas att din kropp slutar göra ont så att du kan njuta av livet som du brukar.

Anonym sa...

Hej, hej. Torsås här, ligger söder om Kalmar.
Utmärkt blogg!

Anonym sa...

Hej och "heja på". Hälsningar från Åhus, Skåne!

Anonym sa...

Hmm du måste upp till Norrland om du ska passera min ort. :) Jag läser och njuter av dina ord, du får mig att le och tänka efter VAD livet är. Kram på dig och hoppas att detta år blir bra för dig och din familj. kram/Ella

Helena sa...

Borås är det här


Stor kram!

Hemmamamman sa...

Kollar in i stort sett dagligen om du har skrivit något:-), bor dock söder om Stockholm (Huddinge kommun) ...
Skönt att ni haft det så bra på er "nyårsresa".
kramar
Åsa

Anonym sa...

Hej!
Mönsterås Kommun, räknas det? Läser din blogg varje dag, du är en stark människa, kämpa på!

Anonym sa...

Även en läsare från Piteå anmäler sej:)

Maria sa...

Här är en nallare från Karlskoga, som ofta nallar ur din ask och som önskar dig och din familj allt gott under 2010!
Ser superhärligt ut att åka vagn efter häst!!

Sus sa...

Är kanske inte på vägen från Småland, eller jo lite på avstånd från E4:an. Jag bor i Årsta.

God Fortsättning till dig och din familj!

Stor kram fr Sus

Anonym sa...

Hej! En Alingsåsare här! Följer troget din blogg, har även boken som jag läst om och om igen. Den var så bra att läsa när jag själv drabbades av bröstcancer. Önskar dig och din familj ett gott 2010!! Annika

Mia sa...

Hej! följer din blogg, och nallar gärna från chokladasken.. Kram Från Norberg

Anonym sa...

Jag är Västervikare och läser ofta din blogg. Ibland med ett leende men ibland även med en tår för din skull. Livet är alldeles för orättvist ibland.
Kram Jessica

Susanne sa...

Hejsan!
Jag är en läsare ifrån Kristianstad, och jag följer din kamp nästan dagligen, jättebra skrivet och väldigt intressant. Många styrkekramar till dig och din familj.

Marianne sa...

Åker du lite för långt på din hemfärd så finns jag i Märsta (men jag är född i Vällingby på Ångermannagatan och gick mina första 1½ år i Vällingbyskolan)

Prickens rimstuga sa...

Tierp!!

Emma sa...

...och här har du en "nallare" från norra Stockholm (Sollentuna för att vara exakt). Ni verkar haft ett par härliga dagar på Öland, hoppas det fortsätter på samma spår!

Anonym sa...

Hej Ulrica Här kommer en hälsning från Kalvsund i Göteborg´s norra skärgård. Det är kul att du vill dela din vardag med oss övriga. Måste läsa din blogg var o varannan dag, den har blivit ett måste. Hoppas att 2010 kommer att ge dig mycket ljus o lite smärta både fysiskt och psykiskt. Vill även tacka dig för den underbara boken. Massor av nallekramar från Eva

Anonym sa...

Hej Ulrica! Vilhelmina här. Ursprungligen från Borås. Har barn i din ålder så har ni vägarna förbi så är ni jättevälkomna.
Följer troget din blogg i din resa mot denna helvetessjukdom. Kämpa på precis som du gör. Du är fantastisk! Mångar kramar från Ingela

Anonym sa...

Algutsrum (3 km norr om brofästet på Ölandssidan)följer din blogg.

Gina sa...

Hej Ulrica! En "chokladsnattare" från Blackeberg här. Har hund och går ibland vid Grimstafältet (inte så ofta nu när det är kallt). Önskar dig och din familj allt gott på det nya året. Kramar Gina

Maria sa...

Hej hej
En nallare från Gävle, följer slaviskt din blogg och kamp. Du är en kämpe.
Kram till hela familjen

Anonym sa...

Uppvuxen på Öland (Algutsrum även jag) men bor numera i Motala. Har läst din fantastiska blogg ungefär 1 år nu, sedan jag själv opererades för tjocktarmscancer. Tack för att du delar med dig av tankar och kunskaper! Ha det så bra du kan!
/ingridcarlsson

Helen sa...

Vilket roligt inlägg! Här är hälsningar från en godissugen bloggläsare i Malmö..har ni besökt denna vackra stad någon gång? Nån rolig typ sa att "-Det bästa med Malmö är att det ligger så nära Köpenhamn..."...Ok, jag håller delvis med..bron är himla bra att ha..vi har Turning Torso, en ny arena (typ Globen)...ja, här händer mycket kul och bra saker i Malmö (lite tradiga också tyvärr, men var händer inte sånt??) Har ni vägarna förbi så kom in och hälsa på...hör av er!! Kramizar från Malmö-bon

Anonym sa...

så härliga bilder ulrica :) att åka häst o släde är ju bara för mysigt. kramar

Anonym sa...

Jag är chokladälskare hemmavid i Vinsta. Kanske springer vi på varandra någon gång. Eftersom du inte känner mig så vinkar jag:)
Värmande kramar i vinterkylan från Vinsta

Malin sa...

I Sundsvall finns jag som också följer din blogg varje dag och delar dina praliner, goda som äckliga...
Kramar!!

asplina sa...

Hej hej! En chokladälskande Kalmarit anmäler sig. Jag är inne och nårpar i din chokladask nästan varje dag och jag hejjar på dig. Hejja hejja!
KRAM♥

Carolina sa...

Hej hej!
Är inne och tar en bit då och då ur din chokladask. Befinner mig i Nyköping. Önskar dig ett gott nytt år 2010 och hoppas det blir fyllt av mestadels goda bitar!

Unknown sa...

Hej!
Följer din resa från Västerås. Önskar dig allt gott på det nya året.
Hälsningar Anna

Anonym sa...

Hej Ulrica.
Smålandsstenar här.Följer din blogg dagligen.
Önskar dig allt GOTT!!!!!!
Kram Almira.

Anonym sa...

Järnabo (söder om Södertälje) som läser din blogg. Ni åkte förbi på E4 norrut gissar jag och kanske såg du vårt röd/vit randiga vattentorn över Järnaslätten.
Eller kanske kikade ni på Saltåkvarns gula kvarnbyggnad.

Varma kramar till er.

/Marie

Anonym sa...

Trogen bloggläsare som bor i Majorna i Göteborg (uppvuxen c:a 2 mil öster om Halmstad). Jag beundrar dig oerhört och önskar att du får bli frisk.
Kramar,
Catharina

Anonym sa...

Hello! Följer dig från norrsidan av stockholm, vallentuna. Kram Milla

Karin sa...

Hej
jag älskar choklad och tar ofta för mig av din ask. Hittade din box när jag läste boken om dig och dina "systrar". Jag blev djupt berörd av era livsöden. Jag bor i Reftele i djupa Småland, det brukar inte vara många som vet var det ligger.
Kram från Karin

Kaos-Anna sa...

Nacka anmäler sig.

Anonym sa...

Hej Ulrica,

Har läst boken som jag gillar väldigt mycket.
Har själv en vän som kämpar mot denna hemska cancer just nu och jag håller tummar och tår för er alla och beundrar er så.
Hör hemma i Nyköping så Tysberga är ju precis bredvid men kommer gentligen från Vagnhärad som du då också passerar ibland :)

Stora varma kramar till dig och din familj/maja

Anonym sa...

Varma hälsningar från Ayla i Farsta

Anonym sa...

Varma hälsningar från Ayla i Farsta

Anonym sa...

Brandbergen (Haninge) här.

Unknown sa...

Vinslöv här och den orten är väl känd från tv.
Kram

Anonym sa...

En ålänning anmäler sej!
Hittade dej och din blogg via er fina, fina bok.
Kramar Nettan

Anonym sa...

Hej! Bor i Älvdalen i norra Dalarna, ett riktigt köldhål som har minus 30 grader nu... hutter hutter. Tycker synd om de som är i fjällen nu. Åker nog till Sälen eller Idre först i mars när det är solsken och varmt någon helg :-)

Är en trogen läsare som kikar in här ca en gång i veckan.

malin sa...

Söder om Söder här, Sköndal närmare bestämt. Jag läser din blogg och tänker på dig och din familj, tack för att du delar med dig!

Jonna sa...

Gillar choklad ;-) och följt din blogg i över ett år nu tror jag. Kram från bloggbebben i Lilla Edet

Jessica sa...

Upplands väsby :-)
Kram!

Anonym sa...

Ronneby här, Nerflyttad från Nynäshamn. Massa kramar / Jessica

Maigiz sa...

Jag är en tjej från Jämtland nu mera bosatt i Uppsala. Kram till dig.

cinna sa...

Hej hej från Ålem ligger innan Mönsterås.
Många kramar till dej o din familj

Anna sa...

Hej. Jag bor i en liten byhåla som heter Igelfors, två mil norr om Finspång.
Kram på dig.

MiaD sa...

Falun anmäler sig som besöksort! Välkommen när ni vill och orkar, för jag kan guida i gruva och på sjöar. Kramar i massor från mig!

Anonym sa...

Kramar från Norrtälje!

Agneta sa...

Hejsan. Jag finns långt uppe i norrbotten bara tre mil från finska gränsen. Sangis heter orten o ligger mellan Kalix o Haparanda. Följer dig o din familjs mödosamma resa och sänder mängder av stärkande kramar till allihopa. Var rädd om varandra o njut av vardagens alla glädjestunder.
/Agneta

a-c sa...

hej Ulrika! väsatervik här,läser om vad som händer i dtt liv varje dag.du är en otroligt stark varm härlig människa som berör med ditt sätt att skriva,fortsätt med det.styrka till dej/ a-c

Alexandra sa...

En chokladnallare från Umeå =)

Louise sa...

Kram från ett minus 32 grader kallt Luleå

Anonym sa...

Här är en 4 mil norr om Haparanda:)

Lottis sa...

Hejsan! Läser din blogg nästan dagligen..Håller alla tummar jag har för dig o din familj, ni verkar vara så harmoniska o ha så mysigt tillsammans! Kul att du nämnde Västervik i ett inlägg, jag är född där och har mina föräldrar där- Själv bor jag i Hultsfred ( Musikens "Mecka")sedan 15 år tillbaka med man o två barn. Många kramar Lottis

anna sa...

Varma kramar till dig Ulrica, från ett kallt Uppsala!

/anna

Stina (Kristina) sa...

Wisconsin, USA here!