onsdag 17 februari 2010

Kärlek

Ulrica somnade in för gott vid åtta i morse. Nu behöver hon inte vara rädd, ledsen eller ha ont mer.

Jag och Doris vaknade med ett ryck när hantverkaren ringde på dörren vid halv åtta. Vi öppnade och släppte in honom och gick sedan in till Ulrica igen. Då hörde jag att hon inte snarkade som hon gjort de senaste dagarna, utan mer lät en nöjd ton, som ett mmmm, glida över hennes läppar vid varje utandning.
Jag gick runt sängen för att sätta mig vid pianopallen vid hennes sida och såg då att hon hade ögonen öppna. Hon har sovit och haft ögonen stängda sedan i söndags när jag skrev det senaste inlägget.
Jag sa "Tittar du älskling?" och klappade henne på armen. Hon har ju varit helt okontaktbar under ett par dagar och visade inget tecken på att höra eller förstå mig nu heller. När jag sa att jag älskade henne drog hon ett djupt andetag och slutade sedan andas. Jag böjde mig fram för att klappa henne på kinden och hon gjorde ett litet ryck, sedan var hon stilla. Jag fortsatte att klappa henne på armen ett tag och säga att jag älskade henne.
Sedan ringde jag ASIH och sa att hon inte andades längre.

Jag gick ut till hantverkaren och sa som det var och att jag ringer efter honom igen när det passar lite bättre.
Sedan gick jag ner till Alvas rum och väckte henne (Adam hade sovit hos sin pappa och var i skolan).

En läkare och en sjuksköterska kom och konstaterade att allt verkligen var slut och vi hjälptes åt att bädda sängen, klä henne fin (i en lila blus, vad annars?) och att tända några ljus.

Ulricas föräldrar, Adam och Alva, Ulricas bror, jag och naturligtvis Doris satt sedan inne i vårt sovrum och grät, pratade och faktiskt också skrattade om vartannat ett bra tag innan vi tyckte att det var dags att ringa efter personalen som skulle transportera Ulrica till Bromma sjukhus.

Trots att allt är så otroligt hemskt, onödigt och ofattbart måste jag ändå säga att jag känner mig så nöjd med hur slutet blev. Att Ulrica fick vara hemma och somna in i sin egen säng och att vi fick ta ett fint sista avsked av henne.

Som många av er säkert förstår har Ulrica styrt upp en hel del av de saker som kommer ske den närmaste tiden och jag ska göra allt jag kan för att fortsätta uppfylla hennes önskningar.

Jag avslutar som Ulrica skulle ha avslutat:
Tänk kärlek!

362 kommentarer:

«Äldst   ‹Äldre   201 – 362 av 362
Mi och Christoffer sa...

Underbara ni, hon hade sån turs som fick ha dig hos sig!

Sanna sa...

Jag kan inte förstå att det gick så fort, att alla chokladbitar är uppätna. Jag har följt Ulricas blogg länge nu och har som alla andra berörts av hennes livsglädje och kämparglöd.

Vad skönt att Ulrica fick somna in hemma, lugnt och fridfullt. Det låter väldigt vackert mitt i det svåra.

Tack Lasse för att du tog dig tid att uppdatera oss i den svåraste stunden. Det är mycket värt för alla oss som bryr oss!

Många kramar Sanna

Anonym sa...

Jorden är en underbar människa fattigare
Och himmelen en unik själ rikare ♥
Livet är svårt orättvist.
Varm kram
/Gitt

Anonym sa...

Känns overkligt. Även fast jag inte känner er så lider jag med er. Men all smärta är nu borta och endast frid finns kvar. Cancer helvetet ska ju inte få vinna. Kram

Anna sa...

Vila i frid Ulrica och jag kommer att sakna de gånger jag smög in på din blogg oskyldigt någongång i månanden och hittade nya trevlig inlägg som gav mig positiv energi framåt i livet när jag känner mig låg...
Ulrica har gett mig styrka som gjort att min motgångar inte har känts så stora och jag har lättare tagit mig igenom dem.
Tar till mig hennes ord och kommer att gå in och läsa det som hon skrivit tidigare när jag behöver kraft igen!
Kram och var rädda om Er
Anna

Catarina från Umeå sa...

Sorgligt! Men Ulrica fick nog det slut hon önskade. Ulrica tänkte kärlek och var kärlek för oss alla bloggläsare! Tack för allt Ulrica, o. vila i frid! Önskar er som lever kvar mer kärlek och värme! Kram//Catarina från Umeå

Anonym sa...

Vila i frid Ulrica! Så sorgligt att läsa....Men en tröst är att dina boksystrar finns där och tar hand om dig.

Lasse! Tack för att du delar med dig...All styrka till dig, barnen Ma och Pa och lilla Doris...Många kramar Milla

Fia sa...

Kärlek tillbaka till er !!
Många tröstekramar till er alla.
//Fia

mimiamelie sa...

många tankar till familjen, framförallt till de närmaste.

Ulrica, du var en riktig kämpe som stred hårt och länge mot den hemska sjukdomen. För det beundrar jag dig, även fast du inte hade något val. Det mod och den styrkan du uppvisat är få förunnat.

Vila i Frid Ulrica!
(och hälsa Sabina och Hanne!)

Anonym sa...

Frid susar träden kring stugan Du älskat.
Farväl bugar blommorna Du vårdat så ömt
Tack viskar fågeln, som var morgon Dig hälsat.
Tyst sjunger vinden, Vila i Frid.

Författare, okänd.

Anonym sa...

Livets sköra tråd har vi ännu en gång blivit påminda om! Det som värmer mitt i allt är din kärleksfulla beskrivning, Lasse, över att ditt avsked blev så fint och vackert som det är möjligt. Det är de sista stunderna med sin älskade som är svårast och som stannar kvar så starkt i minnet. Därför är det så viktigt att man känner att det blir bra. Och det kunde väl inte ha slutat på ett bättre sätt nu när det inte fanns någon annan utväg.

En sista hälsning till Dig Ulrika: Vila i frid med dina fina dossystrar! Vi som finns kvar får nu ta över och fortsätta att sprida ditt budskap om kärlek och värme som Du gjort på så många olika sätt, inte minst genom din blogg.
Jag kommer att sakna Dig mycket!

Många styrkekramar till Er alla!
från Anki

Anonym sa...

Hur kunde det gå så fort ??
Tack för att du orkar uppdat. Lasse. Jag tänker på er allihopa !
Kram från Carina, (en trogen chokladaskbesökare)

Anonym sa...

Våra tankar är hos er i denna allra svåraste stund.
Så fantastiskt vackert mitt i denna stora sorg, det var så fint att Lulle fick vara med sin älskade Lasse i sitt hem.
Varmaste kramar till er alla.
Sanna, Erika, Bubbe, Mulla och moster Lillan

Anonym sa...

Sov gott Ulrica!
Många kramar till er!
-Helena

Anonym sa...

Vila i frid Ulrika. Nu har himlen fått en till ängel.

gladmymlan sa...

mina varmaste tankar och kramar och kärlek till er som är kvar....nu slipper goa Ulrica ha ont mer....så sorgligt att det gick så fort, men samtidigt, så kanske det var skönt ur HENNES perspektiv att slippa ligga längre och "vänta"... så konstigt. alla goa tjejer som nu är på nya äventyr. för jag är helt säker på att livet fortsätter på andra sidan.
Hon är saknad....så många goa recept hon lagt ut...så mkt enkelhet i allt det hemska. en så rar människa..
Hoppas nu att ni får det bra i er sorg och att ni vilar i tanken på att hon nu är fri från plågor...
all kärlek till er!!! och tack att du någonstans i all sorg, orkat att uppdatera bloggen...så snällt man har gått och grubblat och undrat över henne, trots att man bara följt bloggen...
men
hon gjorde ett stort avtryck och jag hoppas att hon någonstans förstår att hon gjorde skillnad.

många många kramar från en bloggläsare.

Anonym sa...

Jag tänder ett ljus för er ikväll.. Tänk kärlek..

Anonym sa...

Fantastiska Ulrica. Fantastiska Lasse. Det har varit en ynnest att få ta del av er kärleksfulla familj. Och Ulricas slut kunde inte blivit vackrare. Tänk om vi alla kunde få vänta in vår livs kärleks närvaro för att sedan fridfullt somna in.

Hälsningar från en beundrare av hela er familj

Jess sa...

Rest in Peace Ulrica. Du har kämpat tappert och jag önskar att du hade fått vinna över cancern och inte tvärtom.
Hälsa till min farfar, mormor och morfar från mig, alla känner dom Herr C allt för väl.
Många kramar från Jessica

Anonym sa...

Vila i frid Ulrica, jag kommer sakna dig även om jag ej känner dig. Vad skönt att du fick vara kvar hemma hela tiden och ha dina nära och kära hos dig.

Hälsa till alla änglasystrar.

Kram Lena

Anonym sa...

Tack Ulrica för att du delat med dig av allt. Fina Ulrica som kämpade in i det sista.
Vila i fird du fina Ulrica.
Kramar Madeleine

Marie80 sa...

I all denna ledsamhet så fick hon ett fint avslut och dig Lasse vid sin sida, vilken värme och kärlek ni gav varandra, hon skrev alltid så varmt och kärleksfullt om dig och sin familj, barnen och hunden, jag beklagar sorgen, för hon var en underbar person, som gav så mycket till oss okända som läste hennes blogg, det gör så ont i hjärtat att hon ej fick vara kvar här länge, länge, med sin älskade familj, men hon var lyckligt lottad som hade er vid sin sida, Många styrkekramar till er, vet att inga ord kan trösta, men nu är alla boksystrar tillsammans, och håller ett öga på deras nära och kära,,,,,Tack för att ni har delat med er av erat liv, både glädje och sorg, det har betytt väldigt mycket.

Anonym sa...

Ett värdigt liv förtjänar ett värdigt slut, och det låter verkligen som att det blev fint, lugnt och kärleksfullt. Jag sänder er varma tankar, kärlek och hopp.
Kramar från en bloggläsare

Jenny sa...

Jag är så ledsen, det gick så fort på slutet.

All kärlek till er, hela familjen.

Ulrica och Sabina är tillsammans nu.

Kram!

CA sa...

Vila i frid lilla Ulrika. Man blir så ledsen när man läser om unga människor som rycks bort mitt i livet, de är så orättvis och så grymt samtidigt som när man är så svårt sjuk är det säkert en befrielse när den dagen kommer att få vandra till den andra sidan och slippa allt som var svårt. Dit följer nog inte sjukdomar och elände vill jag tro. Jag är alldeles säker också på att Sabina var den förste att möta upp i morse och att det nu ligger på en luftmadrass och har det gott lååångt bort från allt vad sjukdom heter.

Alla tankar till er familj som blir kvar här och gott att läsa att slutet blev så bra det nu kan bli framförallt att Ulrika fick domna i hemmets vrå med nära och kära runt sig.

Många kramar från en som följt både Sabinas kamp och nu Ulrikas.

Anonym sa...

Tack för att du delat med dig av din chokladask till människor du inte känner, Ulrica!
Jag har dagligen kikat om det funnits något nytt att läsa, och kommer att sakna att läsa om ditt liv. Jag känner inte dig, utan hittade bloggen via Sabinas (som jag inte heller känner men vars livsöde berört mig).
Jag tänker på er alla i familjen, och beklagar sorgen djupt!
Styrkekramar från Jennie A

Sandra sa...

Mina tankar finns hos er!
Vilket fint slut det ändå blev..

Varm kram från mej!

Helen sa...

När jag läser så är det första jag känner 'vackert'. Låter säkert konstigt men sorgligt och orättvist och omänskligt jobbigt antar hos er ett skimmer av vackert. Det är iaf så jag uppfattar hur det tillsist blev. Kärleksfullt och vackert!

Många kramar till Ulricas så viktiga och fina familj!

Anonym sa...

Vila i frid Ulrica!
Hoppas du snart ligger på en luftmadrass bredvid Sabina.

Tack Lasse för att du orkar uppdatera oss och att hon fick ett fint avslut hemma som hon önskade. Även om man vetat att dagen ska komma så är det så oerhört tungt när den väl infinner sig (vet av egen erfarenhet)

Mina tankar till dig och barnen. Försöker tänka kärlek men det är inte så lätt. Tampas själv med skitsjukdomen och vill inte lämna mina små älsklingar (4 & 1½) i förtid.

Anonym sa...

Tack för att jag fått ta del av erat liv och öde. Känner sorg och ilska över sjukdomen som ödelade Ulrikas framtid. Kärlek till Er från en blogg och bokläsare sen länge. Kramar Annika

Anonym sa...

Sov gott Ulrica. Hälsa Sabina, Hanne och även lille Gustav, 12 år, som gick några dagar före dig. Tack för allt du givit. Tack för allt du delat med dig av. Tack Lasse och all medkänsla med dig, barnen och alla ni andra som stod Ulrica nära./Magdalena

Anonym sa...

Vila i frid Ulrica!! Kramar till er alla som är kvar på jorden!!!

Kramar

Lotta

Anonym sa...

Det låter som om ni ändå fick ett fint slut. Tack Lasse för att du berättar för oss. Och du - jag tänker KÄRLEK när jag tänker på ert liv tillsammans.
Nu får ni som är kvar hjälpas åt att ta hand om varandra.
Undrar lite hur Doris har reagerat, hundar sörjer ju också.
Varma kramar
Ada

Anonym sa...

Fina, vackra Ulrica, inte förstod jag att det var så nära för dig. Har inte hälsat på i din chokladlåda på en vecka och det som mötte mig nu i kväll var så oväntat. Saknar de rätta orden. Det känns konstigt och tomt. Men jag ser framför mig hur du glider runt på din luftmadrass med en färgglad drink i handen och har Sabina brevid dig. På era madrasser finns ingen smärta eller oro. Tänker på din familj som du skrev om så levande och som vi märkte att du älskade så och är trots allt glad för att ni har varandra nu. Ulrica kommer för alltid finnas i mitt hjärta och jag sänder er min varmaste kram.

Anonym sa...

Tack till dig Lasse för att du tänker på oss blogg-läsare.
Mina tankar går till dig och övriga familjen.
Skönt att Ulrica fick somna i hemma och att ni fick ett fint avsked.
Ta hand om er!
Varma hälsningar
/Elisabet

Josefine sa...

Ulrica, jag kände Dig ju inte ens på "riktigt" och ändå känns det helt tomt.

Jag har skrivit det förut och jag skriver det igen: TACK för allt Du lärt mig.
Vila i frid, finaste Ulrica.
Många kramar, Josefine

Anonym sa...

Vem vet kanske det är bättre på andra sidan. Kanske livet fortsätter och en dag får ni träffa henne igen. Trots sorgen jag känner så finns det tröst i att hon slipper lida. Mina tankar är hos är- STORT KRAM

Anonym sa...

Vila i frid Ulrica. Vilken kämpe du varit.
Det finns inga ord.

// Maria

Anonym sa...

Lasse. Du är kärlek. Vilken gåva att hon träffade dig. Och att du träffade henne. Hon väntade med att säga adjö tills du var där. Det är kärlek.

Många styrketankar går till dig och barnen.

Lilly

Anonym sa...

Tack för att du delat med dig av din kamp här på bloggen och mina tankar är med dig och din familj ikväll. Varma kramar och tänk kärlek - så rätt!

Anonym sa...

Nej.... :(
Tur att hon fick vara hemma iallafall...

tänker på er

// en blogg läsare

Anonym sa...

All styrka och många varma kramar till familj och vänner! Vila i frid Ulrica! Kommer sakna dina ord här i chokladasken....

Anna sa...

Tack Lasse, för att du ger dig tid att berätta för oss vilt främmande människor.
Önskar att ni får en fin begravning - och styrka, någonstans ifrån att fortsätta era liv utan fina Ulrika.

Anonym sa...

Jag tänker kärlek när jag läser ditt fina inlägg och jag kan bara säga att det verkligen gick fort! Men vad skönt ändå att det slapp dra ut på tiden när man vet vad som väntar, och hon fick somna i kärlek i sin egen säng med sin käraste Lasse hos sig. Kommer sakna hennes små inlägg här. Många kramar till familjen! M

Anonym sa...

Åh,så sorgligt! Tänker på er, hela familjen, och sänder varma kramar till er! Vad jag kommer att sakna Ulricas bloggande, hon hade en sån humor och kärlek i allt hon skrev om sej själv och sin fina familj och ma och pa och alla andra nära...Men ändå skönt att det gick så snabbt och att hon fick vara hemma...tårarna rinner, ta väl hand om er som är kvar, nu har Ulrica träffat dossyster och dom käkar kärleksmums, tror jag...Kram från Helen i Malmö

Angie sa...

Tänker på er i familjen! Kram Angie

Anonym sa...

Varma tankar till er alla. Vilket fint slut Ulrica fick. Att få somna in i sin säng med sin älskling bredvid. Tack för att du orkar dela dennna svåra stund med oss bloggläsare.
KRAM från Vinsta.

Anonym sa...

Kärlek till er....

Anonym sa...

Nu gråter jag.... Ulrica är död... jag kände henne inte..Ni renoverade, hade hund, ungar och ett vardagsliv... Hon fick vara med ända till slutet! Hon slapp sjukhus, hon fick vara hemma med Er som hon älskade mest. Har följt Sabina & Ulrika över 1 år...nu sover de gott. Det är Ni som är kvar som mår dpligt - Vi alla tänker på Er och hoppas att allt ska gå bra för Er. Det är ngt speciellt.... Dessa kvinnor har haft världens underbaraste män!! Tack för att Du skriver och informerar oss & för att Du varit så underbar mot Ulrica. Du har en stjärna i himlen!! Nej 2!! Ulrica med :). kramar till Er från en trogen läsare.

Anonym sa...

Sov gott i Nya Landet Ulrica, tror och hoppas att du sitter på ett litet rosa moln däruppe och har koll på din familj. Till familjen vill jag ge så mycket styrka det bara går i denna stund. Var starka och ta hand om varandra. Krama barnen och tro inget annat än att Ulrica finns där hos er trots allt. Styrkekramar till hennes modiga familj/cm

Ostfrun sa...

Älskade vän.

Det finns så mycket att säga men ändå inga ord som räcker till.

Jag är glad att du får vila utan rädsla och smärta nu och du kämpade så länge, men jag är samtidigt så arg och ledsen. Vi är många som inte var redo att förlora dig. Det var ingen chock att du försvann från oss men känslan av overklighet är inte mindre för det. Mitt liv och mitt hem är fyllt av minnen av dig, minnen som jag ska vårda ömt men jag ville ju ha dig kvar att skapa nya minnen med.

Jag är i alla fall så glad över de fina timmar vi fick tillsammans i lördags. Vi fick säga hej då och skratta, gråta och planera.

Världens finaste Lasse, Adam, Alva, Ulla, Uffe, Nenne och Daniel. All min kärlek och omtanke till er.

Sov mjukt, Lulle. Vi ses sen.
Petra

Anonym sa...

Tack Ulrika för din genorisitet att vi fått "dela" delar av ditt liv. Mycket tänkvärt har du skrivit. Många kloka tankar har du förmedlat. Jag tror vi alla blivit både klokare, ödmjuka och lärt oss uppskatta vår ibland trista vardag. Värdera att vara frisk - det är ingen självklarhet.
Jag tror många idag / kväll pussat lite extra både på våra barn och partners.

Nu önskar jag dig en god och trygg vila. // Helena

Anonym sa...

Nu är du i evigt ljus oh kärlek Ulrica. Sabina och du har säkert legat på luftmadrasserna och guppat på himlahavet en stund tillsammans.
Tänker på er i närmsta familjen.
Skickar tusen styrkekramar till er alla. Kram Karin

Anonym sa...

Tänker kärlek!
Vila i frid Ulrica.

/Maria

Anonym sa...

Himlen har fått ännu en vacker ängel. Sov gott Ulrica!

Kärlek och styrka till er familj.

Varm kram från Karin - en bloggläsare

Pernilla P sa...

Fina Ulrika, vila i frid. Jag tänker på er och finner inga ord, ta hand om varnadra. Massor av kärlek till er alla i familjen.
Pernilla P

L.G sa...

Chokladasken är inte tom.Den är fylld av kärlek och värme och alla Ulricas goda praliner finns för alltid kvar här...de tar inte slut för att hon är borta..
Kram L.G

Sofie sa...

All styrka till er!

Anonym sa...

Vila i frid Ulrica. Många tankar och kramar till er alla nära och kära till Ulrica. Livet blir tomt utan henne även för oss bloggläsare/Kicki

Carola sa...

Ja vad säger man?! Livet är inte rättvist!!! Ändå skönt att slutet fick bli så fint. Eller slutet, hon har bara vandrat vidare till änglarna. Där vakar hon över er och sprider kärlek omkring sig.
Kramar till er alla från en okändis i cyberrymben som blivit SÅ berörd av Ulrikas kamp.

Ronald (boksysters pappa) sa...

Tänker på er då jag vet vad ni går igenom. Tårar trillar ner för kinden då jag konstaterar att alla tre nu lämnat oss. Tre underbara kvinnor. Livet är fördjävligt i vissa delar. Kram till er alla.

Anonym sa...

kära Ulrica, Jag är så tacksam att kunde lära känna dig undre en kort tid och kunna prata med dig genom mailen.Du är så underbar och stark, jag har bad till gud närmaste dagarna att det blir som du vill.vila i frid kära Ulrica, du finns i mitt hjärta, tack för alla mail och stöd under tiden jag fick mitt bröstcancer diagnos.kram på dig finna tjejen.

Hej Lasse
Du är en jätte bra man jag beundrar dig och önskar dig all väl i värden, du är så stark och omtänksam, Jag har läst Ulricas blogg och du har gjort bästa för Ulrica under den tiden.

många kramar till dig och barnen och familjen.
Natalie

Anonym sa...

En BAMSE kram till er alla!!
Vad skönt att det blev ett värdigt avslut för henne & er.
Tala om ödet att du fick det sista minutrarna tillsammans med henne.
Sköt om er!

Anonym sa...

Tårarna rinner på min kind, något offattbart har hänt och det gick fort, på både gott o ont.Gott/ Ulrica slipper lida! Ont alldeles för tidigt i unga år!
Sänder över mina tankar till er Lasse,Adam,Alva samt nära o kära finner inte riktigt ord men tankar er med min energi o kärlek!
Ulrika var en kämpe och hade ett stort hjärta! Må hon vila i frid utan smärta.
Tackar också dig Lassse för orken att informera oss bloggläsare, det kan vara ett bra sätt att få skriva av sig/ur sig sin sorg och tankar kring allt som händer.
Många varm kramar till er tre.
Irene(kollega o vän)Gösta.

Lotta sa...

Vila i frid Ulrica!

Mina tårar rinner när jag läser det vackra du har skrivit Lasse. Massa kramar till dig och till familjen!

Nu avslutar jag som Ulrica..

Tänk framtid!

Anonym sa...

Tårar rinner på min kind, det känns ofattbat och det gick fort på både gott o ont. Gott är att Ulrica slipper smärtan! Ont i alldeles för unga år!Må du vila i frid utan smärta lilla Ulrica!
Mina/våra tankar går till dig Lasse, Adam, Alva samt nära och kära.Sänder vår kälek och styrakande energi till er alla!
Det är starkt av dig att orka skriva i bloggen. Men det kan också vara ett bra sätt att få ur
sig/förmedla sin sorg.
Många varma kramar till er alla tre samt nära O kära från Irene&Gösta(kollega o vän).

Fangoria sa...

Ulrica, fina, varma, unika människa, vila i frid!

Anonym sa...

Tack Lasse för ditt fina inlägg, du är fantastisk. Värmande att läsa dina ord om det fina slutet. Jag har läst Ulricas blogg från starten, och hade det stora nöjet att träffa henne förra våren på Mösseberg. Jag kommer att sakna hennes blogg, mycket. Jag vill verkligen tacka dig, Adam och Alva som låtit oss få ta del av ert liv genom Ulricas blogg. Det har varit en stark resa, och jag önskar dig och barnen allt gott.
Mvh Anna

Anonym sa...

I Fredags skrev hon ..JAg VILL HA GLASS...Ben&Jerry...Hon lät så pigg å glad då. Att det sedan gick så fort man han inte med,, men Dossystrarna Hanne å Sabina hjälpte nog henne över så hon skulle slippa lida mer.och för att ni som är kvar fick ett bra slut med. Skönt för dej Lasse att du fick vara hos henne när hon tog sina sista andetag, När hon tittade på dej å kunde inte förmedla någonting annat så var det det sista hon såg och säkert ville se, ditt vackra ansikte..Sin Man...Bamse Kramar till Barnen å lilla vovven, Ma å PA mfl..kramar Cina från östersun

Anonym sa...

"mödrar är änglar i träning", nu är hon en av de bästa!
Styrkekram till familjen//Annika

Anonym sa...

Vila i frid Ulrica!
Tänker på hela familjen, hoppas ni har det så bra det bara går i detta läge.
Denna blogg har hjälpt mig på många sätt, efter jag börjat läsa den har jag fått ett nytt perspektiv på livet och vill ta till vara på varje dag och inte hänga upp mig på små skitsaker i tillvaron. Tack!
Tänk kärlek!
Många kramar från en trogen bloggläsare Linda

Jill Agelin sa...

All kraft till er!

Anonym sa...

Tänk: STOR saknad!

Anonym sa...

Nu får hon träffa sin dossyster och umgås med henne igen. För övrigt vill jag säga att jag tänker på er andra i familjen som är kvar. Jag beklagar er stora förlust. Massor med kramar till er alla.

Anonym sa...

Så himla sorgligt, du kommer att finns i mina tankar länge.Kommer att sakna dig och bloggen.Livet är orättvist många gånger.Så himla ledsamt att du inte är med oss längre.

Sanna sa...

tänker på er i det svåra ni
nu går igenom..

kärlek och styrka

Anonym sa...

Tänk att man kan sakna en människa som man aldrig träffat så mycket. Ulrica blev en vän i vardagen genom sin blogg och bidrog till att ge livet en härlig distans.
Med rinnande tårar konstaterar jag att det känns bra att Ulrica inte behövde bli liggande en lång tid och bara vänta in det oundvikliga slutet. Det vill vi nog inte att någon sjuk eller dess anhöriga ska behöva uppleva.
Många kramar till er alla i Ulricas familj

kjersti sa...

Det var ordet KÄRLEK som blev Ulrikas sista ord på sin blogg.
Mina tanker går till familjen i en så svår tid.
Tack för att jag, för dig okända människa fick vara med och följa dig på din resa. Tack för att har delat med dig.
Hoppas du nu har återförenats med dina dossystrar och att ni har funnit ro.
Tack Lasse för att du har delat med dig.
Kram Alva och Adam Doris, Ma och Pa.

Anki sa...

Vila i frid, Ulrica!

Anonym sa...

Tack Ulrika för att du har orkat att dela med dig utav ditt liv. Din chokladask har haft ett innehåll som både har berört och roat. Du har förmedlat en så varm och vardaglig ton i ditt sätt att skriva. Tack också till dig Lasse som har orkat att uppdatera oss bloggläsare mitt i sorgen. Du lyckas förmedla ett fint och kärleksfullt slut.
Ta hand om varandra nu.
Sänder en varm tanke till hela familjen
Kram / Suzanne, trogen bloggläsare

Anonym sa...

Goa Ulrika! Nu finns du bland molnen. Hanne och Sabina tar emot dig med öppna armar. Vi träffades inte så många gånger men jag kommer aldrig att glömma ditt leende och ditt härliga skratt.
Lasse, mina tankar är hos dig och barnen så klart. Ett ljus kommer tändas ikväll för Ulrika, Sabina och min kära Hanne. Kommer att tänka på min 30års dag som blev fulld med glädje på p54 rum 11 tack vara alla dossystrar. Kramar till er alla. Himlen har fått ännu en ängel.
//Emma (Hannes syster)

Anonym sa...

Hur har ni det?
Lasse, Adam, Alva, Ulricas föräldrar och bror?

madeinjapan.nu sa...

det gör så ont i hjärtat, vilken kämpa du är ulrica <3 och resten av familjen. jag tänker på er alla

Liza sa...

Vila i frid Ulrika. Jag tänker mycket på dig trots att jag aldrig träffat dig.

Jag är glad att du fick somna in lugnt och stilla och höra de finaste tre orden innan du lämnade din plats här på jorden.

Jag hoppas att du har det bra där du är nu.

Jennifer (Ingers dotter) sa...

Jag har inte vetat vad jag ska säga, och vet fortfarande inte.

Men jag tänker på er, dig och barnen.
Du vet... Ulrica var alltid den som fick mig att känna mig mest som hemma på Smeden. Hon betydde så otroligt mycket för mig.

Jag ber och tänker på er.

Jennifer (Ingers dotter) sa...

Och så kommer jag på mer att skriva... eller förlänga. Men Ulrica fick mig att känna mig trygg. De flesta runtomkring såg nog aldrig detta, men så var det.

De dagar Ulrica inte var där när jag hade min sista praktik kände jag mig ensam och liten.

Hon var en sådan underbar människa!

Anonym sa...

Ajo älskade vän!
Vila i frid.

Anonym sa...

Tänker på Er!
Kram Sanna

Anonym sa...

Jag har føljt Ulrica, väldigt länge och kommer sakna hennes fina blogginnlägg..den finaste bloggen jag har läst.Så vardaglig mitt uppe i den hemskhet som hon levde i.Jag kommer att sakna henne, jag som inte kände henne, hur ska det då inte vara før er..Massor av kramar till er alla som stod Ulrica närmast. Kristina från Norge

Anna m V & E sa...

Mina varmaste hälsningar till barnen som förlorat sin mamma och till dig Lasse som förlorat sin livskamrat.

Vila i frid Ulrica

Maria sa...

Sitter och nästan skäms för att jag saknar Ulrica och hennes blogg!
Som inte inte kände Ulrica annat än genom hennes fantastiska blogg!
Man kan bara ana den stora saknad som ni alla i Ulricas närhet just nu känner!

Så sorgligt, så orättvist!
Ni verkar vara en fantastisk familj, med stor kärlek till varandra!

Ta vara på varandra och styrkekramar till er!

Filippa sa...

åh älskade choklad-familjen... jag känner med er!

Stora snöiga kramar / F

Anonym sa...

Alla tankar går till Er denna svåra tid. Känns skönt att Ulrica fick gå vidare med dig vid sin sida.

Anonym sa...

Ulrica vila i frid! Tänder ett ljus för alla tre boksystrar ikväll!! Lasse och barnen, ta hand om varandra!

Stor kram från ännu en bloggläsare!

Anonym sa...

Jag kände inte dig, men gud var jag saknar dina inlägg. Fattat inte att du inte kommer skriva mer här. Är inne varje dag och kollar. Ta hand om er jag tänker på er.
Kram Christine

Anonym sa...

Tänker på er allihop!

Kram från Lisa

irene&gösta sa...

Kära ni, vad fort det gick och det är helt ofattbart. Ulrica må du vila i frid utan smärta! Ulrica hade en otrolig kämpar anda tänker på hennes smittande positivitet och sprudlande energi.
Fint avslut med att få vara i hemmet tillsammans med sina nära och kära!
Lasse,Adam,Alva tänker på er och era nära o kära, sänder styrkande energi och kärlek.
Många varma kramar till er alla tre från Irene&Gösta.

Fillis sa...

Sov så gott vackraste ängeln.
Så ledsen att du inte fick leva vidare med din familj du hade sån livsglädje och så mycket du ville hinna med.
Nu guppar du på din madrass med Sabina och mina tankar går till din familj de är också starka och kommer att klara det här, de har många fina minnen av dig i bagaget.
Vi som lever vidare tänker på dig Ulrica och vi tänker KÄRLEK.
Kram Fillis

Anonym sa...

Jag är en trogen bloggläsare som faktiskt vill tacka för all glädje som Ulricas blogg har skänkt mig. Hon var en vacker och otroligt modig människa som verkligen kunde förmedla glädjen i det lilla, vardagliga. Jag började läsa Sabinas och Ulricas bloggar eftersom jag själv förlorade min pappa i cancer som barn, men jag stannade kvar som läsare eftersom hon spred en sådan entusiasm, humor och livsglädje.
Jag önskar er all styrka den här hemska tiden, och jag hoppas att ni mitt i all sorgen också orkar vara stolta över er fantastiska Ulrica som berörde så många människor! Jag kommer att sakna henne trots att vi aldrig träffades - vi bara mejlade några gånger.
Valeska

Anonym sa...

Tänker på er alla!!!

Styrkekramar från en bloggläsare //Anna

Anonym sa...

Stor kram till er, jag finner inte ord. Ulrica har ändrat mitt liv till det bättre.

Anonym sa...

R.I.P Urica..följt alla dossystrar. Trodde hela tiden att Ulrica skulle få leva länge.

Är övertygad om att även om Ulrica saknar er alla är hon lycklig.

Mina tankar går till hela hennes fina familj.....

Trogen bloggläsare som kommer att sakna dagens ord

Anonym sa...

Stor kram till er alla! Gör så ont i mej att Ulrica inte längre finns hos er. Finns inga ord, bara tomhet.
Kram igen.

Åsa sa...

Bakom molnen finns alltid solen...det är där Ulrika är nu tillsammans med sina boksystrar. Där finns ingen cancer, ingen smärta, bara ljus och kärlek. Det är där som Ni kommer att mötas igen...när tiden är rätt...Kram Åsa

Linn sa...

Tänker på dig. Vila i frid!

Anonym sa...

vila i frid, jag är säker på att du får det bra där du är.tänker på dig lasse o ger dig styrka till dig o era barn.

Anonym sa...

Lulle,
Lasse, Adam, Alva
Älskade, älskade och mamma
Å vad hon älskade.
Er.

Tack för sista inlägget, Lasse

Hälsn från Nälsta

Anonym sa...

Vila i frid.

Sus sa...

Det är för jävligt och orättvist. Att en människa med så mycket kärlek, som hon gav och fick, blir sjuk och dör. Jag kan inte låta bli att tycka det.

Tänker på er och önskar er styrka att gå igenom det ni är i och det som kommer.

Stor kram!

Från en som inte har så mycket kärlek.

Fresia sa...

Ojojoj, vad ska man säga.
Jag blir så ledsen, så innerligt ledsen.

Även om jag följt Ulrika länge och förstod att hon var jättesjuk så har hon alltid på ngt sätt varit så stark, kämpat, levt ett "normalt" liv med barnen, Doris, Lasse så man har levt i ngn förhoppning att det här går nog bra, hon kommer inte att dö.
Nu gick det alldeles för fort!!

Jag lider med er och med Ulrika. Ingen ska behöva lämna livet så tidigt!
Bra att hon haft sin familj runt sig, nära.
Stackars Alva, stackars Adam, stackars er alla!

Skickar mina varmaste tankar!

AnnaCarin sa...

Sov i ro Ulrica! All kärlek till dina nära och kära!

Anonym sa...

Så svårt att förstå att någon kan gå från så levande till att gå bort på så kort tid. Jag förstod personligen inte förrän precis på slutet hur allvarligt det var. Läste boken om tre starka och fina kvinnor när den kom och nu finns ingen kvar.
Tänker på barnen.

Anonym sa...

Jag kommer att sakna dej Ulrica och det kommer att bli tomt utan din blogg! Vila i frid!

Anne sa...

Ord är överflödiga här känner jag.

KRAMAR

Trixie sa...

Vila i frid Ulrika.

Alla mina tankar till din familj <3
Kram från Trixie.

Anonym sa...

Massor av kärlek till Er som kämpar vidare. Kram

Mia sa...

Vila i Frid Ulrika nu är du med dina dos systrar och slipper ha ont mer..
Många styrke kramar till familjen

Anonym sa...

Jag blev bara så ledsen.....Vila i frid Ulrika!

Anonym sa...

Det rinner tårar.. kramar från en bloggläsare.

Anonym sa...

Bara den som själv varit riktigt ledsen vet hur ni har det nu.Bara den som själv förlorat någon nära vet också att det kommer bli bra igen.Adam och Alva! fast ni inte tror det nu...så kommer sorgen så småningom lägga sej. Inte så att ni glömmer mamma men ni lär er leva utan henne med alla fina minnen ni har istället. En dag kommer ni kunna känna äkta glädje igen ända från hjärtat.Det lovar jag er....
kram från en bloggläsare som också förlorat en förälder i unga år.

Anonym sa...

Vill bara saega TACK till U foer att hon geom sin blogg hjaelpt saa maanga att uppskatta livet i stort som smaatt och visat vaegen till hur man kan aelska livet trots att det inte blev som man hoppats. U var saa stark; tvaa omgaangar cancer, foerlorade ert lilla barn... vet inte hur hon klarade det, men kanske ligger hemligheten just i hennes sista ord paa bloggen: TAENK KAERLEK. Tack foer visdomen! Maanga tankar till familjen fraan en tacksam blogglaesare.

Anonym sa...

Vila i frid fina energiska Ulrica! Nu du slipper lida och kämpa på gott och ont.
Tänker på dig Lasse och Adam,Alva med kärlek i mitt hjärta!
Kramar med massor av energi jag sänder er alla Ulricas nära och kära!

Carolina sa...

Styrkekramar till Lasse, Adam, Alva, Doris och alla andra i Ulricas närhet!

Vila i frid Ulrica! Det har varit en ära att få följa ditt liv via chokladasken!

Malin.E sa...

Jag går fortfarande in här och tror att Ulrika har skrivit något :-( Kram

Lina sa...

Vila i frid, Ulrica. Jag tycker att du har kämpat hela tiden mot denna kamp. Nu kan du flyga iväg till himlen och träffa Sabina. Mina tankar kommer till er allihopa. Många varma kramar från en älskade bloggläsare som heter Lina

Anonym sa...

Kära Ulrika,,,

Sov i ro tillsammans med dina boksystrar,,Nu är ni tillsammans igen,,Utan smärta,plågande behandlingar och oro..Ta hand om era nära som finns kvar i sorg efter er,,Gör allt lite lätare för dom.. Gå i frid,,,
Kram till Lasse och barnen och alla andra som du lämnade kvar,,

Anonym sa...

Ulrica!
Idag är det en vecka sedan du slapp ha ont mer...

Hoppas det är bra uppe hos dig och att du har hittat dina boksystrar. Ni måste ha mycket att prata om nu!

Och till Alva & Adam:

Jag hoppas att ni också har det bra. Jag tror att er mamma finns mer er hela tiden. Hon älskar ju sina små svampar...

Kramar!
Hanna Forsberg

Anonym sa...

Ulrica,vila i frid. Kämparnas drottning det va du det. Tyvärr kände jag inte dig mer än genom bloggen som jag följt under en mycket lång tid.
Till er närmast anhöriga vill jag ara sända tusen tankar och kramar. med vänliga hälsningar Linda

Anonym sa...

:( Jag är säker på att hon har det bra i himmlen:/

Anonym sa...

:( Jag är säker på att hon har det bra i himmlen:/

Anna sa...

Vila i frid, ännu en krigar-prinsessa ulrica.. mina tankar går till dina närmaste som måsteha de otroligt svårt just nu.. jag är så ledsen, för er alla... för alla som ska behöva gå igenom något så här svårt.. som att mista en familjemedlem/vän/bekant osv.

styrke-kramar från ännu en bloggläsare som tittade in här med jämna mellanrum.

Anonym sa...

Kram och styrka till familjen, Lasse och barnen och Ma och Pa. Vi är många som tänker och känner med er.

Med tiden blir inte förlusten mindre men något lättare att bära.

Vi tänker; tid.

Kram Kalmarbo (snart sommar då blir det Öland)

Lotta L sa...

Det tog ett tag, men nu säger jag hej då Ulrica. Tack för allt du delade med dig av.

Sara sa...

Vila i frid. Tänker på din familj.

Anonym sa...

Som så många andra finner jag inga ord. Jag har följt ulricas kamp via bloggen och haft en barnslig föreställning om att hon skulle överleva. Jag tänker på hela er familj och önskar att ni får styrka! Vila i frid Ulrica och tack för att du har låtit mig få följa ditt liv och lära mig av din inställning. Livet kan inte vänta och det gör mig så otroligt ledsen att du inte fick möjlighet att leva ditt lite längre. Jag kommer att tänka mycket på dig och din familj! Kärlek från en ung bloggläsare på gärdet

Birthe sa...

Jag tänker Ulrika. Jag tänker kärlek. Har precis kommit hem från semester och har nog inte förstått det ännu. Det gick så fort. Åh, vad jag kommer att sakna henne!

Jag är så ledesn för din skull, Lasse. Och för Ulricas barn. Så ledsen.

Varma kramar från Birthe

När mammor dör,
då förlorar man
ett av vädersträcken.
Då förlorar man
Vartannat andetag:
då förlorar man en
glänta.
När mammor dör,
växer det sly överallt.

Göran Tunström

Nicole sa...

Jag är så ledsen för eran skull! Vet verkligen inte vad jag ska skriva men känner att jag vill lämna ett spår här för att beklaga.
Ta hand om er!!!
Massor med varma kramar /Nicole

kjersti sa...

Bäste Lasse. Kommer du att fortsätta skriva på Ulricas blogg? Hur det går för dig och barnen?
Vi är nog många som undrar hur det går för barnen, dig, syskon och Ma och Pa.
Allt gott till er.

Ulrika sa...

Farväl Ulrica! Du kommer finnas i mina tankar länge...

Anonym sa...

Sprid budskapet vidare..

"Tänk kärlek"

Ta hand om varandra, tänk kärlek och visa kärlek.

Kärlek till er alla, inte minst mormor & morfar, som nu genomgår det värsta som kan hända en mor & far..

Jag

Anonym sa...

Det är så sorligt för oss bloggläsare så man kan inte ens ana hur det måste kännas för er?!Jag önskar att du,Lasse orkar fortsätta blogga om ert liv,hur ni håller upp efter denna sorg.../M

Anonym sa...

Aldrig funnit ord att skriva här... idag kom orden... har mött dig Ulrica några ggr på hundpromenad..aldrig pratat med dig ..ångrar mig nu.. idag då jag åkte till Vby C så tänkte jag på hur fort ditt slut kom..hur skönt det var att du fick somna in hemmma hos din älskade familj så som det skulle vara..så som jag skulle vilja att det blev om jag var i din situation.. ok det gick fort..några dagar ..men hellre det än månader på sjukhus när ovissheten var hängande över hela tiden...nu somnade du lugnt in i din säng, och dina älskade närmaste var med dig så som det ska vara...Jag hoppas att Lasse, Adam och Alva förstår att vi som hängt med i bloggen fortsätter hänga med dem..vi tänker på dem, förstår att det är jobbigt nu... men hoppas att de kanske orkar återkomma till bloggen senare, om ett halvår..ett år eller två...jag är kvar och väntar...och ska stötta dem då...Tack Kära Ulrica för att du orkat ge oss insyn i din vardag...inte vilken vardag som helst.. du har gett mig en ny syn på livet...Tack, och jag vill även säga att jag är så ledsen att du inte fick vara kvar med din fina familj!

Karre sa...

Tänker på er alla.. Lasse, Alva, Adam och förstås lilla Doris...
Kramar

Anonym sa...

http://www.youtube.com/watch?v=-uIQp9Dqcrw

Carina Kjellberg Svanberg sa...

Beklagar verkligen sorgen
Önskar er allt gott...och jag vet att hon kommer att följa er från där hon är.
Tillsammans med Sabina & Hanne har hon nu hittat friden men dom vakar över er alla
// kram från en trogen läsare av alla deras bloggar Carina

Johanna sa...

Tack Ulrica, Lasse, Adam och Alva för att jag har fått kika in i era liv. Ulricas mod och glädje har berört mig mycket. Tack för att ni lärt mig att uppskatta vardagen och kärleken i mitt eget liv. Och vilken fin dödsannons ni gav Ulrica!
Jag hittade hit via Hanne och boken och jag hoppas så boksystrarna mår gott i himlen.
Ta hand om varandra!

Anonym sa...

Lasse hur går det??
ADAM och ALVA, jag förlorade min mamma i er ålder.. Minnet lever finns alltid kvar, i minnet jag ser dej precis som du var..
Glädjen överlistar sorgen tillslut, jag lovar. men livet blir aldrig desamma.
så står de på min mammas gravsten..
Vem har hand om lilla Doris?
KRAMAR för alltid...

Karre sa...

Föresten
Om ni har frågor, hur man tar sej igenom, och lever vidare som en stark person får ni gärna ADAM, ALVA och LASSE mejla mej:
karina_132@hotmail.com
Karre

Ingela sa...

Har gått in på Ulricas blogg så många gånger efter den 17 feb, de är som man inte vill släppa att hon inte är där.
Hon är saknad av oss läsare, fina kloka Ulrica.
Kramar till hennes älskade familj.

Angela sa...

Tack fina fina Ulrica för att jag fått norpa lite choklad hos dig.
Du ska vila i frid men mest hoppas jag du dansar med alla andra änglarna. Utan smärta, utan ångest, utan panik, fri som en fågel!

Lasse- tack för att du uppdaterat! Ta hand om dig!

Adam och Alva- eran mamma kommer alltid finnas hos er. Hämta kraft, energi och de där lilla extra genom att tänka på er fina mamma. Så når ni era livsdrömmar!

Kramar från

/Angela

Anonym sa...

R.I.P Ulrica.
En kämpe har tystnat, somnat, för alltid. Så orättvist livet är. Allt är bräckligt, skört och kan tas ifrån oss i en blink, dem vi älskar är inget vi äger för evigt.
Tusen tankar till er, Ulricas familj.
kraamar Lottie/Trelleborg

Anonym sa...

KRAM till er alla!

Malin sa...

TÄNK KÄRLEK! Det är precis vad ni måste göra nu, tänka på allt ni haft och era minnen som ingen någonsin kan ta ifrån er. Förstår verkligen inte meningen med detta, hade hoppats att Ulrika, ensam av sina dossystar skulle uppleva ett mirakel, att hon skulle överleva mot alla odds.. Följde och lärde "känna" Sabina under hennes kamp, men har varit här och hälsat på då och då också. I min värld lever de vidare i en bättre värld och att de fortfarande har förmågan att finnas vid er sida. Hoppas ni kan känna det. Tänker på er...

Anonym sa...

Sov Gott Ulrika.Mina tankar finns hos dig och din famijl.Du finns nu hos dina dossystrar.Kärlek till er alla.<3. Marie

Anonym sa...

Om jag blundar och tittar in på bloggen så kanske det visar att jag läste fel sist jag tittade in, men inte var det så:(
Kärlek till er som står nära
Memlan

Anonym sa...

Är så glad att slutet blev så fint, trots att det är alldeles fruktansvärt att sånt här händer.Har följt Ulrica länge, och sedan hon somnade in med sin stora kärlek vid sin sida har jag inte kunnat låta bli att titta in här varje dag. Har liksom inte velat förstå att det verkligen är sant, det går inte att ändra på. Ulrica, och även Sabina har fått mig att se på livet annorlunda än förut, och för det är jag dem evigt tacksam. Ikväll kände jag att det var dags...åt B&J-glass, tittade på det fina bildspel Ulrica la upp efter att Sabina somnat in, och lät tårarna rinna. Så underbara kvinnor, med härliga familjer, så fruktansvärt orättvist...
Ikväll säger jag hej då som i hej då. Tack för att jag fått äran att följa ditt liv, Ulrica. Önskar så att du har fått ro där du är nu. Jag önskar att din kärlek ger din familj styrka att gå vidare, att de hittar glädje i livet igen.
Sov så gott, härliga Ulrica <3

Christine sa...

Tänker kärlek!
Underbart öppen och underbart vacker.
Underbart avslut.

Anonym sa...

Hittade denna text tycker den är vacker och den stämmer ju faktiskt, skänker er en massa tankar. Kramar från en som vet hur det är att mista en nära i cancer

Döden betyder ingenting.
Jag har dragit mig tillbaka till ett annat rum.
Jag är jag och du är du.
Allt vi var för varandra
det är vi fortfarande.


Nämn mig vid mitt vanliga namn.
Tala till mig på samma enkla sätt som ni brukade.
Ändra inte tonfallet.
Ta inte på er någon sorgsen och högtidlig min
Skratta som vi alltid gjorde
åt de små skämt vi uppskattade tillsammans.


Be, le, tänk på mig.
Låt mitt namn fortsätta vara en del av er vardag.
Låt det uttalas i vanlig ton.


Livet är vad det alltid har varit.
Det går vidare
i en absolut obruten kontinuitet.


Varför skulle jag försvinna från era tankar
bara för att ni inte kan se mig?
Jag väntar bara på er
en liten tid
alldeles i närheten.

Anonym sa...

Återkommer hit för att se om någon mer skrivit något.

Har ni haft begravning än?

Hur såg dödsannonsen ut?

Jag hoppas att det blev vackert och precis s¨som Ulrica ville ha det.

Kram

Anonym sa...

Undrar också över begravning... Har den varit?
Skulle villjat skickat något.

Kicki sa...

Tittar förbi det var ett tag sen. Åh vad ledsen jag blir. Jag tänker kärlek till dig Lasse, Alva och Adam.
Vila i frid Ulrika. Ni ses snart igen. Stor Kram Kicki

Anonym sa...

googlade på "Sjukhus och Fuerteventura" och hamnade in här på denna blogg... Har förlorat en svägerska i cancer och har nu en mor med cancer.. Min tre-åriga son har något fel i blodet som vi inte ännu vet vad det beror på. Vi ska resa utomlands och jag kollar om det finns experter där.. Kram till er.

«Äldst ‹Äldre   201 – 362 av 362   Nyare› Senaste»