onsdag 17 mars 2010

Första månaden

I dag har det gått en månad sedan jag förlorade min älskade Ulrica. Jag kan fortfarande inte fatta att det är sant.

Det gick så fort på slutet. En vecka innan hon somnade in var vi ju på Bauhaus och handlade till vår badrumsrenovering. Visst, Ulrica var väldigt trött då, men det har ju gått upp och ner med orken tidigare och även om vi visste att det här verkligen var slutet så trodde ingen att det var så kort tid kvar.

Så här i efterhand tänker jag att det var bra att det gick så fort när det ändå bara kunde gå åt ett håll. Det hade bara blivit en jobbig tid, både för Ulrica och oss andra. Nu fick hon ju må "bra" nästan ända fram till slutet.

Det har varit fullt upp den här månaden med saker som måste göras, inte minst inför begravningen men även en massa saker som man kanske inte tänker på som att kortet i blippaffären stod i Ulricas namn, likaså Ikeakortet, telefonabonnemanget och faktiskt är också lilla Doris inopererade identifikationschip registrerat i Ulrica namn.

I torsdags var det då dags för begravningen. Ulrica och jag hade pratat om hur hon ville ha det så jag vet att hon skulle varit nöjd med resultatet. Det var en hel del livemusik och många lila blommor. Vid minnesstunden serverades chokladtårta, allt enligt Ulricas önskemål. Alltihop var väldigt fint.

Jag tycker ändå att den här första månaden har gått bättre än jag hade vågat hoppas. Jag har så klart tänkt hundratals gånger på hur den här tiden skulle bli och då har jag föreställt mig oro och ångest som skulle leda till att jag inte skulle klara av någonting. Ulrica och jag har så klart pratat även om det här och hon har hela tiden peppat mig och sagt att jag så klart skulle klara det, och jag är inte den som försöker motbevisa min fru.

När vi fick beskedet om återfall den första december 2006 vändes vårt liv upp och ner. Vi som skulle ha barn och bara ett år tidigare hade köpt vårt fina hus som vi trivdes så bra i. Den första tiden då fungerade vi inte alls. Vi åt inte (ett stort tack till Ulricas föräldrar som såg till att vi inte svälte ihjäl), vi sov inte och vi hade ingen aning om hur lång tid vi skulle ha kvar tillsammans. Läkarna sa att det inte fanns någon möjlighet för Ulrica att bli frisk men att de skulle göra sitt bästa för att se till att hon fick leva så länge som möjligt. Vid flera tillfällen under de här åren har målet att få leva så länge som möjligt vägts mot att få ha en bra livskvalitet, inte minst vid det sista beskedet om försämring då vi hade kunnat välja att sätta in cellgifter som kanske hade förlängt livet, men antagligen gett väldigt allvarliga biverkningar. Nu gick det så fort på slutet att cellgifterna aldrig blev något alternativ, men vi hade ändå kommit överens om att det inte skulle vara aktuellt att sätta in dem.
Under de här tre åren har vi sakta men säkert vant oss vid tanken på hur det skulle sluta och även om man så klart aldrig kan vara helt förberedd är jag glad att vi fick den här tiden till att diskutera om framtiden. Otaliga är de nätter då vi legat vakna och pratat och gråtit om vartannat.
Vi pratade till exempel om hur begravningen skulle vara och vilken kyrkogård hon ville ligga på (det blev Råcksta. En fin plats är utsedd, men själva urnsättningen får vänta till tjälen går ur marken) men även om vilka värderingar hon ville att jag skulle föra vidare till barnen och hur man gör köttfärslimpa (jag är inte så bra på att laga mat). Det känns väldigt bra att vi hade de här diskussionerna och jag känner att jag vet vad Ulrica skulle ha tyckt och tänkt i de flesta situationer och det är en stor trygghet för mig.

Jag vill avsluta med att tacka alla kända och okända bloggläsare för ert stöd och era fina kommentarer. De värmer. Jag vill även tacka er som till minne av Ulrica donerat pengar till olika cancerrelaterade organisationer.

Fortsätt nu att ta hand om varandra så hörs vi säkert snart igen.

83 kommentarer:

Anonym sa...

Vad fint och ärligt skrivet av dig, Lasse! Du låter så stark och jag tror att du och barnen kommer att klara er fint tack vare att du och Ulrica hann prata och diskutera så mycket om livet "efteråt".
Ta hand om er!
Kram Maria

Anonym sa...

Tack för att du skrev Lasse.
Ulrikas blogg har varit fin att få följa hon har bjudit på sig själv och lärt oss andra dödliga att ta vara på livet!
Lyckat till sköt om dig och barnen.
/Anna

Anonym sa...

Fina ord, tack för att du orkar skriva och hoppas att du gör det fler gånger.
Skönt att du ändå känner att allt blev så rätt, Ulrica sitter nog och ler åt dej där uppe.
Styrkekramar till er alla.

Anonym sa...

Tack för att du vill uppdatera lite här om "livet efter U". Jag har följt hennes blogg länge och läst boken. Det kommer säkert att gå upp och ner med dina känslor, alla har ju sitt individuella sätt att sörja, så du ska inte tycka att du behöver följa någon "plan".
Många kramar//Yvonne

Birthe sa...

Fina Lasse, tack för dina ord! Tack för att du uppdaterar oss, att du tänker på oss mitt i allt det svåra. Jag kände inte Ulrica personligen och hann aldrig träffa henne men jag har ett par mail hon har skrivit till mig. Det känns fint att ha fått följa med på hennes resa. Hon har gett och ger fortfarande så otroligt mycket. En fantastisk tjej!

Jag önskar dig allt gott i livet, Lasse och hoppas att vi får höra från dig igen!

Kram!

Marianne sa...

Vad fint skrivet av dig. Oc´h som dom andra skrivit: tack för att du orkar uppdatera oss bloggläsare.
Kan bara önska att det blir bra för dig och barnen.
Styrkekramar från mig.

Anonym sa...

Vill också säga stort tack för att du orkar uppdatera.
Varit in många många gånger efter att Ulrika gick bort för att se efter någon uppdatering. Tänkt på dej , o på hur barnen har det.
Sköt om er. Stor kram

Anonym sa...

Hej Lasse
Tack för att du skrev....
Jag tänker på Ulrica varje dag fasten jag och hon bara kände varandra genom mail.
Du har skrivit jätte arliga och fina ord hoppas av hela mitt hjärta att du och familjen mår bra.
tänker på er ofta.
många många positiva tankar till er.
Natalie

Unknown sa...

Lasse, ett stort tack och en stor kram till dig idag! Tack för att du skriver så fint om din tid med Ulrica! Jag tror aldrig att jag läst om något par som var så förälskade som ni var!

Känns verkligen inte som en månad redan men förstår att det är skillnad för dig som lever i den verkligheten.

Ta hand om dig och barnen! Ser fram emot att få läsa mer i framtiden!

Kramar från Sävedalen

A K O sa...

Hej Lasse !

En värmande kram till dig o barnen till att börja med men även till alla de andra nära o kära.
Sedan vill jag passa på att tacka dig för du tar fram de här tråkiga om en framtid efter en kär har lämnat en. Jag tror du bidrar till mycket så att alla vågar ta upp det ämnet. Jag personligen tror att det underlättar för de efterlevande samt att man kan bevara alla fina minnen så som nu "köttfärslimpan". Jag blir så underbart rörd av det. Själv är jag inte sjuk men jobbar dock inom onkologin så jag vet hur betydelsefullt detta är. Jag har även följt Ulrica o dossyster under hela tiden på deras bloggar.
Skött om dig o alla de andra runt omkring dig.
Kram en Onk, uska i skåne

Anonym sa...

Jag en okänd bloggläsare skickar massor med värme och styrka till dig och barnen. Hoppas att ni ändå får gå en fin & ljus vår & sommar till mötes. Allting får ta den tid det tar, det finns inga rätt eller fel. Var rädda om varandra och ta hand om dig/er så mycket ni bara kan. /Hanna

NinaKatarina sa...

Ja vad ska man säga.
Livet går vidare antingen man vill eller ej.
All Kärlek.....

Anonym sa...

Tack för att du tar dig tid och skriver, det betyder mycket. Tänker så på er.

Ta hand om er och hälsa barnen.
/Charlotte

Anonym sa...

Vad fint du skriver - tack för att du orkar uppdatera! Kände inte Ulrica mer än via mail men de mailen har betytt mycket för mig som också kämpar mot skitsjukdomen (dock annan sort)

Kram!

Helen sa...

Precis som någon annan här redan skrivit så får jag intrycket att du är trygg och på nå´t sätt stark trots den overkliga, orättvisa och onödiga situation ni befinner er i.

Har läst här många gånger och alltid förundrats över Ulricas sköna inställning till livet och att leva. Ni har varit duktiga på just det tror jag. Att l e v a alltså.

Ta hand om er. Jag kikar förbi fler gånger för att se om du haft nå´ra tankar som vill synas här i chokladasken

Mvh Helen

Josefine sa...

TACK för din fina uppdatering Lasse.
Jag kommer att fortsätta kika in här så länge du skriver.
Var rädd om dig & barnen.
Kram, Josefine

Mimmi sa...

Tack Lasse för att du delar med dig av dina tankar. Det känns skönt att höra dig säga att det faktiskt är skönt när "slutet" går fort. Så var det för oss också när min mamma gock bort i cancer för 8 år sedan. 14 dagar inna hon dog hade vi en underbar heldag i Ullared som ligger 25 mils resa bort. Inte kunde an då ana att hon bara skulle få leva några veckor till.

Styrkekramar till alla i familjen i ert fortsatta sorgearbete. Själv har jag återupptagit min bearbetning i och med att jag började läsa här.

Anonym sa...

Hej Lasse!
Tack för din uppdatering! Jag måste berätta något ganska fånigt... jag har ju förstått att Ulrica gillade heminredning, och dagen när hon gick bort åkte jag till Ikea och köpte en fin bricka - och varje gång jag använder den tänker jag på henne. Det kanske låter lite ytligt och tramsigt, men jag tycker om tanken att jag har "Ulricas bricka" hemma. Den påminner mig om att ta vara på vardagarna och inte gnälla så mycket över småsaker.
Sköt om dig!
Valeska

Anonym sa...

Åh, vad fint skrivet. Jag säger bara: Tänk kärlek! Ulrica bor kvar i våra hjärtan nu och för alltid. Hon kommer att vara med er hela familjen och se till att ni har det så bra ni kan. En stor styrkekram från en trogen bloggläsare.

Anonym sa...

Det är kärlek, omtanke och klokskap du formulerar i dina tankar och ord.

Ta hand om dig och barnen.

Kram Maggie

Anonym sa...

Hej Lasse!

Det är otroigt vad tiden går fort. Redan en månad har passerat. Jag tycker det är så gulligt av dej att komma hit och uppdatera oss om hur ni har det och allt, och det verkar ju gå ganska bra för er trots allt det svåra. Så skönt att höra. Jag träffade heller aldrig Ulrica men mailade med henne en gång, men hon/ni verkar vara otroliga människor. Ta hand om dej själv och barnen och massor med kramar till er alla.

Lillan

gladmymlan sa...

tack så mkt för att du uppdaterar! Ulrika berörde så många av oss, och det blev chockartat att livet försvann så fort när tiden väl var inne. Jag tänker mkt på er som är kvar, hur ni har det, hur ni klarar av vardagen och tomheten som blir.
Jag har svårt att ens tro att det är sant än, på något vis kändes Ulrika så "frisk" genom att hon valde att fokusera på recept båt renovering och hundpromenader i sin blogg, hon visade verkligen att hon valde livet framför cancern varje steg hon tog.
går ofta in och tänker på henne, även om vi aldrig träffats, har bara läst boken och följt bloggen.

alla kramar till er och lilla Doris och hoppas att Ulrika nu är med nära o kära i sin himmel kanske sitter Sabina och hon där på en strand o säger " det var ju inte så farligt, vad var vi rädda för? vi finns ju här, bara osynliga för människovärlden....

kram o tack än en gång för uppdateringen!!!

Anonym sa...

Tack för uppdateringen! Du sprider en lugn och fin stämning mitt i sorgen. Vad härligt att ni fick ett fint slut och att ni tillsammans har kunnat förbereda livet efter...Jag är tacksam för att du delar med dig av dina tankar.

MVH en av alla okända bloggläsare som har fastnat här i chokladasken sedan ganska lång tid...

Anonym sa...

Lasse, tack för att du orkat gå in och uppdatera. Har tänkt mycket på dig och resten av familjen. Jag hoppas att du fortfarande får träffa barnen då ni är viktiga för varandra. Önskar dig allt gott. / Catharina

Anonym sa...

Förstår verkligen att du tycker att det var bra att slutet kom fort för Ulrica. För alla. Sköt om dig nu och lycka till på färden mot ett nytt skede i ditt liv.
Det kommer att gå fint tror jag. Sorgen har sin tid och glädjen har sin./Magdalena

Anonym sa...

Lasse. Du har inspirerat mig till en ny definition av kärlek och hur viktigt det är att ta hand om varandra.
Du är för mig, och säkert för många andra, en förebild i berörandet att demostrera kärlek, inte bara symboliskt utan helhjärtat och själmässigt.

Tack.

Jag tänker på dig, och ska be för er där hemma.

Din vän, Mehmet, Klass 6 i gamla Smeden.

Anonym sa...

Tack för dina ord! Har följt Ulricas blogg länge och läst boken. Det känns som om man känner er familj på nåt sätt! Har själv gått igenom behandling och operation för bröstcancer så det har varit rena terapin att läsa boken och bloggen. Tack för allt! Hade hoppats på ett lyckligt slut men..... Ta vara på barnen, Doris och dig själv!/Annika

Anonym sa...

Jättefint skrivet. Tänker på er varje dag. Styrkekramar till er alla.
Kram/Lena

Anonym sa...

Tack snälla Lasse för att du skrev och för att vi fått vara med hela vägen. Så fint allting verkar ha blivit och värdigt. Kan se de lila blommorna framför mig :)

Anonym sa...

Din berättelse berör precis lika mycket som Ulrikas liv och öde.
Att vara anhörig är lika svårt som att vara sjuk skillnaden är att smärtan bara är psykisk.
Du är stark som fortsätter att skriva. Jag besöker Ulrikas Chokladask varje dag och jag är så tacksam över att du ger den en fortsättning. Livet är runt omkring oss hela tiden hur smärtsamt den än är.

Tusen kramar, ni finns i mina tankar. /Jessica

Anonym sa...

Tack Lasse för att du uppdaterar och du liksom Ulrica skriver så fint! Jag har läst Ulricas blogg i ett år nu och saknar verkligen hennes sätt att skildra sitt liv och så stark som hon var. Jag förstår att din och barnens saknad är oändlig. Jag önskar er allt gott och skickar styrkekramar till er.
Johanna

Anonym sa...

Mina ögon kan glittra
Min mun kan le..
Men sorgen i mitt hjärta kan ingen se...

Tänker på dig och barnen!

Tack för att du uppdaterar oss hur ni/du har det.

Ulrica skulle vara stolt över er.Du hade nog ha fått en extra bit av hennes praliner :)

Kram Gabriella från skåne

Fresia sa...

Lasse, jättetack för att du uppdaterade bloggen, jag har varit inne flera ggr och tittat och undrat hur ni har det.

Tycker att det gick fruktansvärt fort, chockerande fort men kanske var det som du skriver, det bästa för Ulrica och er andra. Men jag tror att de flesta kanske kände som jag, att man ngn stans kanske naivt trodde att det skulle gå bra, Ulrica var så stark, in i det sista! Därför blev iaf jag lite chockad.

Hoppas ni så småningom kommer i lite balans och att barnen orkar gå vidare med sina liv (även du). Vägen dit kommer säkert vara kantad av både sorg och glädje men så småningom så tror jag man finner ngn form av ro iaf.

Önskar er det av hela hjärtat och en varm kram!!

Anonym sa...

Tack Lasse för att du orkar att dela med dig utav den tid som gått sedan Ulrika somnade in. Du skriver så ärligt och fint. Det känns ändå som att du och barnen kommer att klara er bra. Låt nu sorgen ha sin gång så finns de fina minnena kvar sedan. Jag kände inte er personligen, men eftersom jag följt Ulrikas blogg länge så måste jag ändå säga: Jag saknar Ulrikas skrivande och små vardagsbetraktelser.
Sköt om dig själv och ta väl hand om barnen och Doris. Jag kikar in på chokladasken snart igen.

Kram / Suzanne

Anonym sa...

ta väl hand om er! kramar från Birgittha

Anonym sa...

Vad fint att du skriver. På något konstigt sätt blir det lite tomt även för en främling till bloggläsare som jag (på ett helt annat sätt såklart).

Fortsätt vara den du är.

Millaz sa...

Hej Lasse!
Tack för uppdateringen!
* kramar om * hela familjen!
Millaz

Ulrika sa...

Tack för att du skrev här igen Lasse..
Så välfyllda ord och med så mycket KÄRLEK..och så fina tankar..
Så mycket KÄRLEK önskar jag att alla kunde få..
Ta väl hand om dig och barnen..
Tänker på Er..
Styrkekramar från Ulrika

Anonym sa...

Så ofta jag har varit inne o tittat på bloggen, fast jag visste vad som hänt...jag saknar Ulricas humor och tänkvärda ord! Så fint av dej, Lasse, att hålla oss bloggläsare lite uppdaterade...hoppas att ni får ett fortsatt bra liv, du och Adam och Alva och Doris och alla i er närhet...du verkar ha så mycket kärlek att ge, Lasse! Jag blir så rörd över inläggen från nån av era elever...du är nog en bra och omtänksam lärare, Lasse! Jag håller med en föregåede skrivare...Fortsätt att vara den du är, Lasse... Ja, Ulricas blogg har verkligen berört mej...nu rinner tårarna...jag önskar er allt gott, alla ni fina i Ulricas närhet...kram från Helen i Malmö

litentanta sa...

Man tror inte att man kan sörja före ens nära är borta, men det går, nånstans förbereder man sig och kanske minskar det den akuta smärtan, fast ju längre tid som går och ju fler som försvinner ju mer ont gör det... En konstig ekvation kanhända, eller så är det bara så att i takt med att jag åldras själv så blir livets förgänglighet mer och mer klart för mig....

Tack för dina ord, så knepigt att .... nä, så självklart att livet går vidare och så snällt att du skrev dina rader. Många gånger tankarna glider iväg till hela tjejgänget som en bloggläsare som jag på något sätt lärde känna...

Ta hand om er, andas är viktigt
och här brinner fler och fler ljus,
har varit alltför många sista
tiden men jag vill inte glömma,
jag vill också lära mig att ta
vara på livet!

Kram från en litentanta i norr

Anonym sa...

Tack för att du orkar uppdatera oss alla här ute. Jag har kikat in här varje dag och funderat hur det går för er.
Jag önskar hela er familj allt gott och hoppas att du även i fortsättningen orkar skriva här... Kram

Anonym sa...

Jag känner inte dig eller ulrica. Men jag lider med dig och er familj. RIP ulrica, och till dig Lasse, lev vidare till hennes minne och glädje och var stark. Hon finns alltid hos er.

Anonym sa...

Tack för att du orkat skriva. Önskar dig och barnen allt gott i framtiden. Ulrica finns där med er i era hjärtan för alltid.
Det är så fint och fridfullt på Råcksta. Där kan jag sitta i minneslunden och se solen mellan träden. Då känner jag närheten till mina föräldrar och ett barn som vilar där. Känner också närheten till livet. Var dag är en gåva.
Varma kramar från A i Vinsta

Jenny sa...

Tack för din öppenhet för oss okända bloggläsare. Vi må hända vara osynliga men vi är många många som känner starkt för er. Jag förstår det känns otroligt tungt o ensamt men jag tror starkt på att Ulrica är med dig o barnen varje stund. Vi vill gärna höra hur det går för er o hur ni fortsätter livet. För det är ju det Ulrica ville, att livet skulle fortsätta...Stora kramar till er! Jenny

Anonym sa...

Skönt att höra att ni mår relativt bra trots sorg och förlust, hoppas det går bra för barnen med.
Styrkekramar till er alla.

Anonym sa...

Har läst Ulricas blogg men aldrig skrivit vill ge dig o barnen ja hela familjen massor av kramar o tack för att du skriver ta hand om varandra Gene

Amlon sa...

Åh, vad fint du skriver, Lasse! Ögonen tåras! Tack för att du skrev!

Sköt om dej och alla nära och kära till Ulrica!

Anonym sa...

Tack Lasse för att du förklarar och delar med dig. Du skriver med sådan känsla och självklarhet, trots din sorg. Efter att ha följt Ulricas blogg under lång tid, värmer det i hjärtat när jag ser ditt inlägg och får ta del av dina känslor och tankar. Ert sätt att gemensamt hantera tiden fram tills Ulrica gick bort ger på något vis en bild av en varm och mjuk känsla. En känsla av stor och stark kärlek. Och det var ju med den känslan i kroppen Ulrica somnade in. Jag hoppas den vissheten hjälper dig när sorgen tar sitt tag och hugger till.

Var rädd om dig och barnen.
Kram Anna!

Amanda sa...

så himla fint skrivet lase. du är jätte stark och jag är säker på att du tar hand om barnen på det bästa sätt du kan. ulrica kommer alltid att finnas med er vad som än händer..kramar till er alla <3

Anna sa...

Tack Lasse.

Anonym sa...

Tack Lasse för den fina uppdateringen och tack för den fina begravningen som ni hennes nära hade ordnat. Ulrica var säkert mycket nöjd.
Skönt för dig att ni hann prata om allt viktigt då har du bra grund att stå på nu. Hoppas och vet att barnen har många vuxna som stöd och trygghet lång tid framöver.
Hälsa till Ulricas föräldrar och syskon och själklart till Alva och Adam.
Vår tröst är nu att både Ulrica och Sabina har det bra nu där de gubbar på sina madrasser i varma havet.
Många varma kramar till er!
TÄNK KÄRLEK!
Sirpa

Anne sa...

Vad fint av dig att uppdatera oss Lasse. Ta hand om dig och barnen och Doris nu.

KRAM

Anonym sa...

Hej Lasse
Tack för att du skrev, vi är nog många som har tänkt på dig och barnen och undrat hur ni har det.
Jag blev lite förvånad när jag gick in på sidan idag och det var ett nytt inlägg, av ren vana går jag in och kollar varje gång jag startar datorn och det känns tomt att inte ha Ulrica där....
Jag hoppas du fortsätter skriva lite då och då.

Så tack igen, ta hand om varandra..
Kram

Anonym sa...

Tack för ditt fina inlägg!
Har tänkt så mycket på er!

Kram från en "okänd" trogen bloggläsare

Mi sa...

Så fint skrivet av dig Lasse. Tack för du fortsätter att dela med dig av hur det går för dig och hur du klarar dig. Vi som följt er länge har ju även följt dig. Som Ulrica skulle sagt, Kärlek! Till dig och din familj...

Anonym sa...

Tack Lasse för uppdateringen. Jag har varit inne många gånger för att se om du skrivit något, jag har tänkt mycket på dig och barnen.

Förstår så väl vad du menar när du tycker att det på sätt och vis var skönt att det gick fort. I nästa andetag kan man känna ångest för just den tanken men inom en finns bara kärlek och omtanke trots det konstiga man precis uttryckt. Går inte ens förklara om man inte varit där.

Jag undrar; får och kan du träffa barnen lika mycket som vanligt eller är det på annat vis nu när inte Ulrica är närvarande i ert liv? Jag hoppas verkligen att du får behålla kontakten. Tror det är viktigt för barnen men även för dig.

Skulle bli glad om du orkade och kunde uppdatera om ditt fortsatta liv emellanåt, berätta om hur du/ni mår o s v. Tror att det kanske kan kännas bra inombords för dig också. Du var en stor del i Ulricas smaskiga chokladkartong, rentav den bästa biten.

Ta hand om varandra och ha en fin vår.

KRAM! T

Maria sa...

Tack Lasse för uppdateringen. Vilken tur att du och Ulrica fick över tre år på er att diskutera både köttfärslimpa och annat. Skönt att höra att du klarat första månaden. Tänk så många gånger jag tittat i chokladasken utan att finna något.
Hur har det gått för barnen, har tänkt så mycket på Adam som var borta på fotboll, eller var det ishockey. helgen innan Ulrica gick bort. Jag hoppas att han inte klandrar sig för att han åkte, Ulrica ville ju att han skulle åka.

Ha det gott, ta hand om er du och barnen.
/Maria

Catarina från Umeå sa...

Vad fint det är att läsa att det fungerar för dig/er o. att allt gått bra så här långt efter Ulricas död! Ulricas sitter säkerligen på en plats o. knaprar choklad och är glad och lycklig över att hon ser att det trots allt fungerar! :-) Fortsätt att sköta om er!//Catarina

Carina sa...

Jag blev väldigt ledsen att höra att Ulrica gått bort då jag helt nyligen hittat hit och även jag varit högst berörd av den hemska sjukdomen cancer... Min Pappa fick en elakartad hjärntumör och gick bort endast 5 mån efter diagnos och då var jag nybliven Mamma till en liten son... Vi stöttade och hjälpte under dessa månader så vi nästan tog kål på oss själva och min son lärde sig krypa på en vårdavdelning...

Du skriver fint och jag förstår att den första månaden efter Ulricas bortgång "varit lätt"... Man är så inne i att underlätta, hjälpa, stötta under tiden ens kära är sjuk så man liksom "finns inte" själv och att se sin kära slippa smärta är också en lättnad! Det svåra, tuffa, jobbiga med känslor kan komma långt, långt efteråt när allt liksom är över, inga krav finns längre... Jag önskar så att jag tagit mig tid att skriva mer på Ulricas blogg, men livet - det bara rusar på! Ni bor nära mig, jag bor i Ålsten/Bromma och jag tänker på er och önskar att Ulrica har det bra och är nära er ändå! Kramar/Carina

Hemmamamman sa...

Stort tack för att du skriver här på bloggen. Jag har varit så van att glänta på locket till chokladasken var och varannan dag så jag har inte kunnat låta bli att kika in då och då. Idag blev jag så glad när du hade skrivit och berättat om hur ni har det, och om begravningen. Tänker så mycket på Ulrica och på dig och barnen.
Styrkekramar till er
Åsa

Britt Heidi sa...

Å så godt det er å høre at det tross alt går bra med deg Lasse. Jeg savner Ulrica men jeg forstår at mitt savn ikke på noen som helst måte kan sammenlignes med ditt savn. Jeg har selv mistet min mamma i lungcancer og jeg angrer på de samtaler du og Ulrica har orket å ha men som jeg ikke klarte å ha med min mamma før hun døde. Jeg tror jeg hadde hatt det lettere i dag om jeg hadde orket å spørre, forberede meg på døden og høre henne si at jeg skal klare å leve videre uten henne.

Tusen takk for oppdateringen! Jeg håper vi fortsatt får høre hvordan det går med deg og barna.

Masse varme klemmer fra meg til dere! Lykke til og ta vare på hverandre!

Klem fra Britt Heidi

Prickens rimstuga sa...

Jag hoppas ni kommer att få en fin Vår Sommar.... Strongt av dej att uppdatera..

Loh07 sa...

Bara en stor KRAM !
Jag lämnar att kärlek jag kan till dig Lasse....!

Vi hade kontakt och alltid lämnade hon en sistakommerntar om hur mycket hon älskade dig och barnen...

Så känn styrkan och kärleken !
Å all kärlek från mig !!!!

Kram Lotha

Ulrika sa...

Hej Lasse!

Du verkar vara en stark och trgg man. Det kommer säkert att gå bra för Dig och barnen. Minnet av Ulrica har Ni mer Er hela livet.
Kram!

Anonym sa...

Tack för ett jättefint inlägg, Lasse, en stor kram till dig idag!!!
A i Falköping

Inger sa...

Tack för ditt inlägg Lasse! Jag kommer att fortsätta att tänka på dig och barnen och jag ber att ni ska få all tänkbar styrka och kraft. Jag är så glad att jag under en tid i mitt liv fick känna Ulrika. Ta väl hand om dig och de dina! (Det vet jag att du kommer att göra)
Stor kram
Inger

Anonym sa...

Tack!

Anonym sa...

Tack för att du orkar skriva här

Du skriver så ärligt och fint.

Stor varm kram till dig och de nära till Ulrika

/ Sara

Anonym sa...

Kämpa på! Vilken härlig familj ni är oavsett om en finns i himmlen

Josie sa...

Tack Lasse för uppdateringen.
Ett fint inlägg som värmer.

Ta hand om dig! (och barnen)

Anthi sa...

Lasse...jag är hemskt ledsen för det som har drabbat Er underbara familj.
Är en god vän till Ulla och Uffe och har följt Ulricas kamp genom dem.
Vi skulle höras med Ulla men när hon inte hörde av sig så befarade jag det som tyvärr har hänt. En månad har nu gått! Du har förlorat din livskamrat, barnen sin mor, föräldrarna sitt barn. Jag beklagar verkligen sorgen. Kramar i massor Anthi

Sofie sa...

Vackert skrivet. Var rädda om varandra.

Sanne E sa...

Jag beundrar dig Lasse och barnen för att ni tagit hand om Ulrika på bästa sätt. Det är en tragisk sjukdom har själv mist 2 anhöriga. Boken om Sabina ska visst komma ut snart kommer nog köpa den hoppas det blir som livet kan inte vänta-boken att man ger en slant till cancerfonden.

Anonym sa...

Tack, för att du delar med dig.
Nina

Anonym sa...

Lyckliga Ulrika som hade dej!
Ert liv blev inte som ni hoppades men ni kände lycka och älskade varann!
Jag hoppas och tror att du vänjer dej vid saknaden och att ditt liv kommer att gå vidare och att du kommer att få känna många lyckliga stunder i framtiden!
kram m (bara en bloggläsare)

Anonym sa...

Undrar så hur det går för er ?
Hoppas att det är så bra som möjligt.
Kramar !

Anonym sa...

Ta hand om er och kämpa på!

Jag är säker på att Ulrica ler åt er där uppe.
Tänker på er och skickar alla styrkekramar jag har!

/Jessi

Unknown sa...

Jag saknar dig så mycket, Ulrica. Du var en fin vän....

/Anneli

Anonym sa...

hej lasse, idag har det gått 2 månader och jag undrar hur ni har det. Tänker på er varje dag och saknar Ulricas inlägg så mycket. Hoppas att få höra av dig här snart igen. Kram Carola

Elin sa...

Ville bara titta in här på bloggen och kolla hur läget är. Hehe. Bra, Lasse, att du skriver eftersom Ulrica nu inte kan det. Jag beklagar verkligen allt som har hänt. Måste vara jättejobbigt. Hoppas Adam och Alva mår bra också, åtminstone hyfsat.
Begravningen lät vacker, själv skulle jag inte klara att vara där. Det är sorgligt och tungt..

Jag önskar er lycka till och kämpa vidare~

Anonym sa...

Hej Lasse.
Är inne då och då för på nåt sätt vill jag bara veta att det går bra för dig och barnen. Det tror jag det gör, trots att jag tror att jag förstår att det är nu all sorg kommer,och finns, och bara måste få vara. Länge än. Och du ska inte känna att du måste skriva, det gör du om du vill och när du vill såklart. Tänker ändå att det vore fint för bloggen i sin helhet att få ett avslut - om du - eller andra - inte vill skriva mer. När du vill och om du vill. Det skulle kännas bra för mig - och kanske andra - som följt Ulrika och ert liv på detta cyber-avstånd. Att liksom få säga hejdå i vår cyber-värld. Att få lämna. Jag vill inte ställa krav på dig och er - jag har ingen rätt på nåt sätt - bara säga - ja så.

Varma tankar till er som stod Ulrika nära. /Mena

gladmymlan sa...

hej. ville bara titta in och kolla hur ni mår i er lilla familj, saknar den här bloggen och vill väl bara att du och barnen ska veta att vi är många som tänker på er och hoppas ni har mycket stöd runt om kring er.
många kramar,
anna

Anonym sa...

Har inte varit inne på "bloggen" sedan Ulrica gick bort. Vad fint du skriver. Jag förlorade min man i denna "skitsjukdom" 26oktober 2007, fick diagnosen 28 december 2006. det känns än i dag konstigt, man kanske aldrig kan förstå att den (förutom barnen) man älskade mest av allt är borta för alltid..... Jag önskar av hela mitt hjärta, att allt ska gå bra för dig och barnen. Det är en tung tid ni har framför er. Många kramar / Lena